Oamenii lui Băsescu se pregătesc de localele din 2016

Oamenii lui Băsescu se pregătesc de localele din 2016

Fostul șef al cancelariei prezidențiale, Dorel Onaca, acum secretar general al PMP, a preluat sarcina de a reorganiza de la temelie PMP.

 Majoritatea filialelor au deja noi lideri, cei mai mulți nemaifiind implicați în vreo activitate de partid. Efortul organizatoric a început în prima săptămână din martie, când, într-un singur week-end, au fost numite noi structuri de conducere în Tulcea, Argeș, Neamț și Maramureș.

Vechii lideri nu atrag oameni noi

La sfârșitul lunii martie, se vor constitui noi structuri de conducere în Sălaj, Cluj, Ilfov și Caslui. PMP vrea ca până în aprilie să termine acest proces la nivel național, să treacă la evaluări trimestriale, iar în decembrie să finalizeze lista de candidați la alegerile locale. În unele locuri se bănuiește deja cine va candida: deputatul Florian Geantă se uită spre primăria sectorului 6. Geantă conduce în prezent organizația PMP din București, dar sondajele arată că primarul sectorului 6, Rareș Mănescu, este vulnerabil și ar putea pierde. Potrivit unui lider al PMP, 80% din șefi filialelor județene sunt proveniți din afara politicii, eventual preluați din Fundația Mișcării Populare. Acesta a mai spus că prezența unor oameni noi a adus mii de membri în PMP. „La Buzău, șeful organizației județene este un fost pedelist și se simte reticența. Acolo unde sunt oameni noi, lumea vine spre ei”, a apreciat liderul PMP.

Ne puteți urmări și pe Google News