Editura Evenimentul si Capital

Asasinii din Poliţia secretă a lui Hitler aveau studii superioare şi au ajuns, după război, în funcţii importante în companii de top ale Germaniei | FOTO SI VIDEO

Foto: Dailymail
Autor: | | 1 Comentarii | 4098 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Documentele salvate la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial dezvăluie detalii incredibile ale poliţiei lui Hitler. Oamenii din spatele ororilor naziste făceau parte din clasa de mijloc, mulţi au absolvit facultăţi de Drept, iar alţii aveau chiar doctorate.

Ieşind dintr-un Mercedes negru, bărbații  în haine din piele și cu pălării se năpustesc asupra unor bieţi suspecţi pe stradă. Alţii, în uniforme negre, bat o victimă fără apărare, cu bastoane și bice, până la un pas de a-şi pierde viaţa.

Aceasta este imaginea clasică a Gestapo-ului, poliţia secretă a lui Hitler.

Deşi pare greu de crezut, oamenii care făceau parte din poliţia lui Hitler aveau studii superioare. Majoritatea erau absolvenţi de Drept, iar alţii aveau chiar doctorate, relatează Dailymail.

În mod paradoxal, educaţia a fost ceea ce i-a condus să comită astfel de fapte, conform lui Frank McDonough, autorul celei mai recente cărţi pe acest subiect.

Se pare că ei ar fi comis atrocităţi, nu pentru că nu erau inteligenţi, ci din contră, creiele lor bine atrenate le transmiteau că aceastea sunt necesare.

Timp de 70 de ani, oamenii au înţeles greşit Gestapo, mai ales din cauza faptului că majoritatea documentelor organizaţiei au dispărut, fiind distruse, cel mai probabil de cei care ar fi fost incriminaţi.

Spre exemplu, se spune că Gestapo era peste tot, prin intermediul poliţiei, însă în realitate, erau în jur de 16 000 de ofiţeri de poliţie activi la o populaţie de 70 de milioane şi, de obicei, informatorii lor erau prieteni, rude.

De asemenea, nu orice vizită a unui om în haină neagră, lungă, se termina cu  o tortură, ci doar atunci când apăreau posibili inamici ai statului.

Disidenţii, comuniştii, homosexualii, tiganii şi oricine se opunea regulilor naziste, aveau parte de  unu tratament brutal. Mai mult, pentru a obţine informaţii, oamenii erau torturaţi.

Nici femeile nu scăpau de tortură. O tânără a povestit cum a fost dusă într-o pivniţă, întinsă pe o masă şi batută pe spatele gol cu o bâtă de doi bărbaţi, până au simţit că nu mai rezistă. Greşeala sa era aceea de a avea o altă religie. Naziştii erau împotriva creştinilor, întrucât nu doreau să faă serviciul militar şi să adopte salutul lui Hitler.

Pentru a nu fi torturată până la moarte, a spus că a lucrat ilegal în guvernul dictatorului.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate