Editura Evenimentul si Capital

O nouă victorie a musulmanilor. Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 2824 Vizualizari

Pe 27 august s-au născut Maica Teresa, Georg Hegel, Yasser Arafat, Leon Leviţchi, Miron Nicolescu, Zigu Ornea, iar pe 28 august Wolfgang von Goethe, Ingrid Bergman, Charles Boyer, Nicolae Herlea, Rodica Ojog-Braşoveanu, Horia Lovinescu.

În calendarul creştin ortodox, pe 27 august, sunt Sfinţii: Pimen cel Mare, Eutalia, Fanurie şi Osie episcopul Cordobei. Pe 28 august este Sf. Cuv. Moise Etiopeanul (Arapul). „În părţile Egiptului era un tâlhar vestit, cu numele Moise, de neam etiop şi negru la faţă”. Suficiente daruri ca să fie proclamat sfânt, glumea Catolicosul, Patriarhul Armean, din Isfahan. L-am întâlnit acum exact treizeci şi doi de ani. Bun, în calendarul ieftin pe care-l am, mai sunt pomeniţi şi Sfinţii: Dreptul Iezechia, Diomid, Ana Proorociţa, fiica lui Fanuel.

Nimic, dar nimic în ”kalendar”.

Uneori Istoria uită, Biserica are alte priorităţi, oamenii sunt nerecunoscători! Dacă astăzi Creştinismul este ceea ce este, acest lucru se datoarează spiritului politic şi credinţei fără pată şi a muncii, înțelepciunii și inteligenței episcopului Osius (Osie) de Cordoba, pe care îl pomenim astăzi. În acel timp politica era religie și religia era politică. De exemplu, împăratul roman era și Pontifex Maximus, Marele Preot.

Alţii au luat mantia gloriei de pe umerii lui Osius şi au purtat-o prin istorie. Pentru că el, Osius, este cel care a organizat şi dus la îndeplinire, cu râvnă şi cu har, dar cu multă modestie şi discreţie, marea sa realizare: Imperiul Roman nu mai prigoneşte creştinii, ba, mai mult, creştinismul, începând cu Marele Consiliu de la Niceea din anul 325 se poate spune că devine religie de stat.

Sunt legende şi scrieri istorice despre cum l-a slujit episcopul Osius pe Constantin cel Mare şi cum a reuşit ca dintr-o minoritate oprimată de 8-9% să aducă creştinii în situaţia să prevaleze, în câţiva ani, la un comod 65% din populaţia imperiului. Niciun roman, niciun film despre viaţa şi realizarile acestui bărbat, acest politician de excepţie! De ce, oare?

Tradiţia spune că la 27 august 480 înainte de Hristos a avut loc celebra bătălie dintre spartani şi persani la Termopile. Nu vă uitaţi pe net, sau în cărţile de istorie. Ştiu data aceasta de la un grec, un urmaş al spartanilor, profesor universitar de istorie. Nu există surse scrise cum că 27 august ar fi fost data sângerosei bătălii de la Termopile, de fapt a treia şi ultima zi a bătăliei de ariergardă! Dar acel grec ştia din legendele familiei lui că un stră-stră-strămoş, un hoplit spartan, îşi dăduse viaţa pentru patrie, în ziua care în calendarul nostru este 27 august, în marea bătălie de la Termopile, Porţile de Foc.

Hoplitul mai este pomenit şi astăzi, pe 27 august, în biserică, în Laconia, chiar dacă nu a fost creştin. Primul preot ortodox grec care a acceptat acatistul a spus: „Sigur că a fost păgân, dar nu putea altfel. Ce vină a avut strămoşul vostru că s-a născut cu cinci sute de ani înainte Lui Iisus? Aşa că o să mă rog pentru sufletul lui şi o să-l pomenesc alături de ceilalţi!”

Termopile, un subiect generos oglindit în multe opere de artă. Unele sunt exagerate, altele inexacte - aşa sunt operele de artă, filmele, cărţile, serialele tv. Ele nu oferă informaţii exacte, ci divertisment, emoţii, impresie artistică! Am văzut şi eu filmele cu 300 de spartani! Cu o precizare: știu eu ce știu, dar spartanii luptau mult mai bine în realitate, decât în film! Restul sunt poveşti de la Hollywood! Sigur, unele frumoase, interesante, artistice!

"Dic, hospes, Spartae nos te hic vidisse iacentes /Dum sanctis patriae legibus obsequimur” - mergi, călătorule şi spune Spartei că noi am căzut aici îndeplinind legile sfinte ale patriei. Este scris pe modestul monument de la Porţile de Foc, Termoplile, ridicat în cinstea celor 300 de spartani care s-au săvârşit acolo, în luptă. Am trecut, mai demult, pe acolo şi m-am încărcat cu istorie. Am văzut cărăruia trădării lui Ephialtes şi locul unde, se spune că, a căzut regele Leonidas.

Mereu asiaticii au râvnit la Europa. Persanii, hunii, mongolii, turcii, arabii şi câte şi mai câte neamuri de năvălitori au încercat să cucerească, cu sabia, Europa. Unii au fost opriţi tocmai în inima Europei, lângă zidurile Vienei, alţii şi mai departe, în Vest. Dar, mereu s-a găsit un Leonidas care să le reteze braţul înarmat.

Fetiţe şi băieţi, dacă vă mai amintiţi, sau nu ştiaţi, sunt două “moduri de producţie”, două filosofii de viaţă: europeană şi asiatică. Acum, dragi lupi, padawani şi hobbiţi probabil că vă aşteptaţi, ca în sunet duios de vioare şi violoncele, ar trebui să spun, politic corect, că niciunul dintre aceste moduri de viaţă nu este superior celuilalt, că sunt doar diferite.

Ei bine, vă înşelaţi! Nu am stat degeaba cincisprezece ani în Orient, în spaţiul islamic. Modul de producţie european a fost, este și va fi superior celui asiatic. În primul rând pentru că se bazează pe libertatea individului.

Teoria conspiraţiei spune că stăpânii lumii sunt nemulţumiţi de prestaţia creştinismului care oferă prea multe libertăți şi doresc să-l înlocuiască cu islamul. O religie aspră, dură, cu pedepse fizice, care converteşte cu forţa şi zdrobeşte orice drept al omului. O unealtă mai puternică decât creştinismul, pentru conducerea și exploatarea miliardelor de oameni.

V-am mai spus toate acestea și o să le repet mereu, într-o formă sau alta. Aceasta, cu atât mai mult cu cât, ieri, vineri, ”Le Figaro” mă anunța că Consiliul de Stat francez a invalidat hotărârea primăriei orașului Villeneuve-Loubet de a interzice accesul pe plajele publice a femeilor îmbrobodite în burkini. Pe drept cuvânt, autoritățile locale se temeau de dezordini publice, Nisa este la doi pași. Totuși, cel mai înalt for al administrației din Franța a arătat în hotărârea sa că: "A Villeneuve-Loubet, aucun élément ne permet de retenir que des risques de trouble à l'ordre public aient résulté de la tenue adoptée en vue de la baignade par certaines personnes". La Villeneuve-Loubet, niciun element nu permite să reținem că au apărut riscuri de tulburare a ordinii publice rezultate de ținuta adoptată în vederea scăldatului de anumite persoane. Această alocuțiune aiurisantă a apărut în urma reclamației, în regim de extremă urgență, a LDH, Ligii drepturilor omului și a CCIF, Colectivul contra islamofobiei în Franța. Care ONG-uri au tăcut mâlc la toate atentatele musulmanilor, totalizând mai mult de două sute de persoane, numai în Franța, în ultimii ani. Musulmancele cu burkini au drepturi, victimile musulmanilor, nu!

Mai mult, Manuel Valls, primul ministru, și-a exprimta clar și răspicat opțiunea împotriva burkini. Și a intrat imediat pe curs de coliziune cu unul dintre proprii miniștri. O ministreasă, de la Educația Națională pe care o cheamă... Najat Vallaud-Belkacem! No comments.

Hotărârea Consililului de Stat francez este o nouă victorie a musulmanilor. Celebrată cu mult fast pe rețelele de socializare. Este de reținut prezicerea făcută de un rege arab: ”Peste câțiva ani, burkini vor fi obligatorii pe plajele europene, pentru toată lumea!”

Încă se mai poate scăpa de ciuma asiatică musulmană, pentru că în Europa nu emigrează înțelepții și savanții, ci prostimea agresivă, puturoasă și cu pretenții, dar ne trebuie un Leonidas!

Bun, este weekend, atenție mare, nu este o conjuctură bună, probabil că va fi și seismul de weekend, îmi pare rău că nu pot să vă dau vești foarte bune, dar, cu atenție și prudență o să ajungem la ziua de mâine, pentru că, mâine, este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC Nativii din primul decan au un weekend dens, nici Soarele nu răsare în lipsa lor! Duminică este ziua în care te vei surprinde pe tine însuţi de câte poți să faci cu energia ta debordantă. Weekend-ul îţi aduce noi speranţe şi noi oportunităţi de afirmare. Atenţie, însă, aparenţele trebuie întotdeauna salvate, este regula jocului pe care trebuie să o respecţi dacă vrei să fii apreciat(ă) de anturajul tău. Este greu să respecţii convenienţele, îţi apar ca nişte reguli ipocrite şi uneori chiar inutile – dar sunt regulile jocului social. Configuraţia astrologică arată că perioada menţionată este, totuşi, aspectată favorabil – aşa încât poţi da dovadă de dinamism, aşa cum îţi place ţie.

TAUR Parcă mereu este vacanţă! Sâmbătă este momentul să-ţi urmezi intuiţia şi să accepţi o distracţie de seară. Duminică, iscusința te poate face să iei cele mai bune decizii în domeniul social. Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti de bine, pozitiv. În acest weekend afacerile personale sunt, din fericire, bine aspectate. Poţi să dai curs, cu curaj, intereselor proprii. Cu Venus, în conjuncție cu Mercur pusă pe croşetat, sau pe făcut goblenuri, în Fecioară perioada apare ca una obişnuită. Adică, multă distracție – sărăcia omului! Adică, în acest weekend trebuie să faci mai multă economie decât în mod obişnuit, ca să realizezi ce ţi-ai propus. Din această cauză cele două zile par obositoare şi uşor agasante. Nostalgia ţi se strecoară şi în suflet, chiar dacă vremea şi vremurile sunt ciudăţele rău.

GEMENI Natura ta sociabilă îţi poate juca o festă. Nu te grăbi să-ţi împărtăşeşti secretele persoanelor noi din viaţa ta, căci astrele nu favorizează relaţiile sociale sâmbătă. Şi nici duminică! Sâmbătă favorabilă corespondenţei, comunicării. Poate, o veste bună de la un prieten. Evită stresul, enervarea, suprasolicitarea alimentară şi mai ales nu mânca dupa căderea întunericului. Nu eşti avantajat în comunicare şi în imagine – domeniile în care excelezi, de fapt. Trebuie să eviţi cu diplomaţie discuţiile în contradictoriu ca să nu se transforme în reproşuri memorabile. Atenţie la micile accidente domestice în care eşti mare specialist şi un rafinat al durerii că de acea, de rafinament, îţi prinzi degetele!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate