O națională est-europeană vrea să BOICOTEZE Cupa Modinală din 2018

O națională est-europeană vrea să BOICOTEZE Cupa Modinală din 2018

În cazul în care ar reuși calificarea, reprezentativa Ucrainei intenționează să creeze probleme turneului final din 2018, din Rusia, anunţă ziarul rus Izvestia, care citează surse din cadrul Federaţiei de fotbal de la Kiev.

Potrivit sursei citate: „Oficialii sportivi ucraineni caută o variantă prin care ţara să renunţe voluntar la participare la faza finală a Cupei Mondiale 2018, în cazul în care selecţionata naţională va obţine calificarea.”

Astfel, situația tensionantă dintre cele două state se face resimțită și pe plan sportiv. Ucraina are o singură participare la Cupa Mondială, în 2006. Atunci, „galben-albaștrii” au fost eliminați în sferturile de finală ale turneului final din Germania. Forul de la Kiev nu a făcut declarații privind informațiile apărute în presa rusă, dar Alexandr Glivinski, ofițerul de presă al naționalei Ucrainei, a afirmat că aceastea sunt doar niște „invenții”.

Valeri Ciuhri, oficial al FIFA în zona ex-sovietică, a catalogat eventualul boicot ca fiind drept o manevră de relaţii publice a politicienilor ucraineni. 

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce privește preliminariile Cupei Mondiale din Rusia, ucrainenii se află într-o grupă din care mai fac parte Croația, Islanda, Turcia, Kosovo și Finlanda. În prima partidă, naționala condusă de Andrei Şevcenko a remizat cu Islanda, 1-1, la Kiev.