Editura Evenimentul si Capital

O jurnalistă româncă, prezentă în Dubai, a spus ADEVĂRUL DESPRE INCENDIUL de lângă Burj Khalifa. DETALII ESENŢIALE pe care le-au omis şi cei la CNN

Jurnalista Marta Usurelu a descris momentele principale ale incendiului din Dubai
Autor: | | 7 Comentarii | 7467 Vizualizari

“Cum am petrecut Anul Nou alergând pe străzile din Dubai”, este titlul pe care jurnalista Marta Uşurelu l-a dat unui articol care a surprins atmosfera creată la hotelul The Address Downtown, afectat de un incendiu de proporţii, cu puţine momente înainte ca locuitorii Dubaiului să celebreze intrarea în 2016.

“Pregăteam masa şi ne bucuram că stăm în Dubai, la o prietenă, chiar lângă Burj Khalifa şi că vom vedea artificiile de pe terasa proprie. Apreciam încântaţi că nu trebuie să plecăm nicăieri şi că vom petrece un Revelion frumos, fără să alergăm după taxiuri. Am auzit strigăte. Şi, ceva foarte ciudat, părea că plouă cu grindină. Am ieşit în faţa casei ca să vedem ce se întâmplă. Clădirea de lângă noi ardea că o văpaie. Alarma a început să sune. Târziu, mă gândesc acum. Prea târziu ţinând cont că focul se întinsese peste 20 de etaje. “Trebuie să plecăm!” am strigat. “Paşapoartele, unde sunt?” întrebam disperaţi. Am reuşit să fugim cu telefoanele, paşapoartele şi câte o geacă”, a scris pe blogul ei Marta Uşurelu.

Cădeau bucăţi, din clădirea în flăcări, peste noi. Ningea cu cenuşă, ca la o erupţie vulcanică. Toată lumea ţipa. Poliţiştii strigau să fugim cât mai departe. Copiii plângeau. Nu înţelegeau ce se întâmplă. Fugeam cât mai departe de clădirea care trosnea şi ardea. Focul se întindea cu repeziciune. Noi nu ştiam încotro s-o luăm. Ne-am oprit undeva, departe. Ne uitam îngroziţi înapoi. Mă temeam să nu cadă. Dacă la început toată lumea ţipă şi alerga, acum era linişte. Oamenii veniţi în centru pentru artificii se uitau ca la spectacol şi făceau poze. Mulţi îşi făceau selfie-uri. Nimeni nu ne anunţa nimic. Am căutat să cumpărăm apă. Şi un loc cu wi fi. Nu mai credeam că pe Khalifa va mai fi spectacol de artificii. Dar a fost. Toată lumea filma şi râdea. Noi eram şocaţi. Bucuroşi că am scăpat şi uimiţi că lucrurile îşi urmează cursul, când la 200 m distanţă un bloc arde că o văpaie”, a mai precizat jurnalista.

“După cele 10 minute de artificii a început coşmarul. Unde plecăm? Ce facem? Poliţia nu anunţă nimic. Taxiuri nu erau. Copiii plângeau şi noi încercam disperaţi să căutăm cazare. Bucuria de a găsi o cameră de Anul Nou s-a spulberat în cele 2 ore cât am căutat taxi şi Uber. Nimic nu era organizat, iar arabii sunt extrem de brutali şi neprietenoşi. Am găsit un taximetrist şi am strigat că-i dăm 100 de euro ca să ne ducă la noul hotel. N-a vrut. Am clacat. Era frig şi nu aveam la noi decât apă şi telefoane. “Ce ne facem?”.  Nu mai aveam putere. Nesperat, taximetristul ne-a făcut semn. Am prins aripi şi am urcat toţi  cinci în  maşină. Era bine. Era sigur şi călduros! Când am ajuns în camera, ne-am pus în linişte pe canapea. La CNN au anunţat 14 răniţi şi organizarea impecabilă a oficialităţilor. Am zâmbit amar. Nu ştiu ce victime sunt şi sper să fie ca în anunţul făcut, dar organizare sigur n-a fost”, a mai transmis Uşurelu.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate