Editura Evenimentul si Capital

O instanţă INTERZICE descărcările ilegale de pe anumite site-uri

Furnizorii de internet pot bloca anumite site-uri în Germania
Autor: | | 0 Comentarii | 637 Vizualizari

Instanța penală și civilă din Germania a hotărât că furnizorii de internet pot bloca anumite site-uri, informează DW.

Pe de altă parte, deținătorii drepturilor de autor trebuie să încerce mai întâi alte mijloace de a opri distribuirea conținutului ilegal de pe site-uri, potrivit B1 Tv

În urma verdictului dat joi de Curtea Federală de Justiție din Karlsruhe, descărcările ilegale de materiale, cum ar fi drepturile de autor pentru filme și muzică, pot fi mai complicate în viitor.

În cele din urmă, furnizorii de internet trebuie să blocheze site-urile care oferă descărcări ilegale, dar numai după ce persoanele afectate de încălcarea drepturilor de autor au demonstrat, identificându-i pe cei care au încercat că distribuie conținutul lor.

Asociația industriei digitale germane, Bitkom a salutat verdictul, deoarece înseamna că furnizorii de internet nu sunt în general nevoiți să blocheze site-uri web la cererea titularilor drepturilor de autor. Asociația consideră că blocarea site-urilor trebuie să rămână “o masură de ultimă instanță”, astfel să nu limiteze libertatea utilizatorilor pe internet prea mult.

Grupul GEMA, grupul german al muzicienilor și drepturilor de autor, precum și câteva case de discuri, au cerut ca furnizorul german Deutche Telekom să blocheze anumite site-uri care oferă conținut cu drepturi de autor gratis

Instanța din Karlsruhe a subliniat că furnizorii trebuie să blocheze site-urile, chiar daca acestea oferă conținut legal.

Faptul că noile site-uri sunt susceptibile de a fi înființate în cazul în care unul a fost blocat, nu ar trebui să descurajeze furnizorii, cel puțin să îngreuneze distribuția de conținut ilegal, a declarat Instanța.
Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate