Editura Evenimentul si Capital

O instanță din Galați a refuzat extrădarea unor cetăţeni români la cererea autorităţilor italiene şi spaniole

14-03/galati-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 512 Vizualizari

Curtea de Apel a respins cererile vizând extrădarea în Italia şi Spania a doi bărbaţi, unul suspectat de comiterea mai multor infracţiuni, iar celălalt condamnat în lipsă.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi a cerut arestarea provizorie a lui Sorin Cerguţă în vederea executării mandatului european de arestare emis de procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Penal Chieti, dar judecătorii au respins solicitarea, cel puţin până când procurorii vor prezenta mandatul european de arestare însoţit de traducerea acestuia în limba română, precum şi o copie a hotărârii de condamnare dată în lipsă. Potrivit monitoruldegalați.ro, Sorin Cerguţă a fost deja pus în libertate, fiind plasat însă sub control judiciar. Bărbatul este obligat să se prezinte la organele de poliţie sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit.

Același scenariu

Lucrurile s-au desfăşurat după acelaşi scenariu şi în cazul lui Costel Linguraru, faţă de care procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi ceruseră arestarea provizorie în vederea executării mandatului european de arestare emis de Curtea de Judecată a Infracţiunilor de Violenţă împotriva Femeii nr. 1 din Vigo, Spania. Nici în acest caz procurorii nu au prezentat mandatul european de arestare însoţit de traducerea acestuia în limba română, astfel că bărbatul a fost trimis acasă, fiind, de asemenea, plasat sub control judiciar. Măsura expiră la jumătatea lunii aprilie atât în cazul lui Sorin Cerguţă, cât şi a lui Costel Linguraru. Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi a avut termen până vineri, 28 martie, să depun mandatele europene de arestare în cazurile celor doi bărbaţi, astfel încât să se poată da curs solicitărilor autorităţilor din Italia şi Spania.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate