Editura Evenimentul si Capital

O herghelie va fi demolată din ordinul Curții de Apel Cluj. Localnicii s-au luptat cu primarul prin instanțele judecătorești

Autor: | | 2 Comentarii | 3577 Vizualizari

După patru ani de procese și investiții de sute de mii de euro, o herghelie, situată în localitatea Apahida, județul Cluj, va fi demolată, fără niciun fel de discuție. Primarul Comunei Apahida a fost obligat să achite 12.700 de lei, cheltuieli de judecată, oamenilor cu care s-a judecat vreme de patru ani, în solidar cu proprietarii Clubului Hipic.

Ordinul judecătoresc al Curții de Apel Cluj este unul clar: autorizația de construire a fost emisă ilegal, în detrimentul a zeci de locuitori care dețin proprietăți în zona respectivă, în consecință toate clădirile aferente hergheliei se demolează.

Locuitorii din Apahida, care s-au judecat timp de patru ani cu Primăria Apahida și cu reprezentanții Clubului Hipic Royal MSD Sport Cluj, spun că după câtă umilință au îndurat din partea primarului, care ar fi trebuit să fie de partea lor și nu de partea proprietarului hergheliei, cu siguranță vor demola grajdurile și clădirile anexe. ”După ce primim sentința, aceasta fiind una definitivă, cu siguranță ne vom adresa unui executor judecătoresc și vom cere respectarea ordinului judecătoresc care prevede demolarea hergheliei. Dacă ei nu vor vrea să își demoleze investiția atunci o vom face pe banii noștri și îi vom recupera altfel”, spune un localnic, bucuros că justiția le-a făcut dreptate.

De la ce a pornit scandalul

În 2013, Primăria Apahida a autorizat construcția unui club hipic, în apropierea unui cartier de case, pe un teren, unde în Planul de Urbanism General se prevede că va fi destinat construcției de locuințe colective, și nu de ferme de animale. Sătenii spun că astfel, valoarea terenurilor lor a scăzut dramatic, deoarece conform normelor sanitare nu se pot construi locuințe pe o rază de 500 de metri în jurul unui astfel de obiectiv. „În autorizaţia de construcţie se arată că vor fi doar patru cai dar deja au fost construite 14 boxe a câte doi cai fiecare, deci, minim 28 de cai. Noi nu putem fi de acord cu acest lucru. Va mai există şi o rampă de dejecţii ale animalelor care va putea afecta sănătatea celor din zonă”, a spus Maria Câmpean, proprietar al unui teren care se învecinează cu cel unde se va construi herghelia.

Primarul și secretarul urmăriți penal

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate