Atletă mușcată de maidanezi, la antrenamente: ”Nu mai pot să alerg!”

Atletă mușcată de maidanezi, la antrenamente: ”Nu mai pot să alerg!”

Sportiva Daniela Cîrlan, din Sibiu, și-a anulat participarea la competițiile din perioada următoare după ce, acum două zile, a fost atacată de mai mulți câini în timp ce se antrena în parc. Rana rezultată e destul de gravă.

Nefericitul eveniment a avut loc duminică dimineața, în parcul Sub Arini din Sibiu, în timp ce atleta se antrena pentru o competiție internațională la care urma să participa chiar la finalul acestei săptămâni. ”Alergam pe pista pentru biciclete și când am ajuns în zona stadionului de rugby m-am trezit brusc cu doi câini în fața mea. Țin minte că unul dintre ei era o corcitură de lup, dar n-am apucat să văd prea bine. Am încercat să mă feresc, n-am avut ce face. Am avut oarecum noroc, pentru că a fost cam rece afară și purtam niște haine mai groase. M-am ferit puțin de unul dintre câini, dar celălalt m-a mușcat de picior destul de adânc. M-au ajutat doi băieți care m-au văzut”, povestește Daniela Cîrlan. Nu mai poate merge

În urma incidentului sportiva s-a ales cu o rană destul de gravă la picior, care nu numai că nu îi mai permite să alerge, dar nici măcar să meargă. Daniela Cîrlan trebuia să concureze la o competiție internațională chiar week-end-ul acesta. ”Urmează numeroase competiții internaționale la care urma să particip, inclusiv Balcaniada. Probabil că voi reveni în circuitul competițional, însă ce așteptări să mai am dacă nu mă mai pot antrena?”, a mai spus Daniela Cîrlan. Ea spune că pericolul din zona parcului există în continuare, mai ales că în zonă ies la joacă mulți copii. ”Unul dintre câini pot spune că l-am văzut destul de des prin zonă. Gândiți-vă câți copii ies la joacă prin parc sau câți sibieni se plimbă pe acolo. Cred că se pot întâmpla lucruri și mai grave”, adaugă sportiva. Daniela Cîrlan (33 de ani) este legitimată în prezent la CSM Zalău, însă în trecut a concurat și pentru Clubul Sportiv Școlar Șoimii Sibiu. Printre cele mai notabile performanțe obținute de atleta originară din Sibiu se numără titlul de campioană națională la proba de maraton, în anii 2009, 2010 si 2011. În 2004 ea a alergat și la Jocurile Olimpice de la Atena, clasându-se pe locul 37 în proba de 20 de kilometri marș. Primăria roagă sibienii să alerteze hingherii Reprezentanții administrației locale cer sibienilor să semnaleze prezența câinilor agresivi. "Acest incident este regretabil. Serviciul specializat se va deplasa cu o echipă în Parcul Sub Arini pentru a încerca să identifice câinele agresiv care a muşcat-o pe atletă. Municipalitatea roagă pe această cale sibienii care observă câini agresivi să apeleze numărul de telefon 0269/22.99.59 pentru a sesiza serviciul specializat care se va deplasa la faţa locului”, se arată într-un răspuns transmis de Primăria Sibiu. În ședința de joi a acestei săptămâni, consilierii locali sunt chemați să adopte noul Regulament local referitor la câinii fără stăpân, regulament care transpune în legislația locală legea ce prevede eutanasierea maidanezilor la 14 zile după capturare. În Sibiu mai există aproximativ 3.000 de câini fără stăpân, potrivit estimărilor oficiale și ale ONG-urilor de profil.

Ne puteți urmări și pe Google News