Editura Evenimentul si Capital

Numărul harghitenilor care se tratează în UE, în creștere

12-06/injectie-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 242 Vizualizari

În 2013, costurile decontate pentru serviciile efectuate în afara țării au crescut într-un an de peste trei ori, potrivit datelor oficiale.

Directorul CJAS, Duda Tihamer, a explicat că sunt 16 tipuri de formulare emise, fie pentru persoane care pleacă temporar să muncească, fie pentru pensionari sau pentru persoane care merg să se trateze în spitale din afara ţării. Duda Tihamer a subliniat că formularele sunt unice la nivelul UE şi se aplică pe bază de reciprocitate.

'Avem sute de astfel de formulare emise şi, de asemenea, foarte multe care sosesc din alte ţări. (...) Costurile decontate pentru serviciile efectuate în afara ţării au crescut într-un singur an de peste trei ori. Adică, din ce în ce mai multe persoane se tratează în străinătate, în special în cazul anumitor boli grave sau îşi transferă dreptul de asigurare într-una din ţările UE. Unele dintre ele nu pot fi tratate în ţară şi atunci ele se tratează în străinătate şi cele două case efectuează decontarea, în alte situaţii unii bolnavi pleacă, se tratează şi ulterior solicită restituirea contravalorii costurilor. În aceste situaţii plătim doar contravaloarea serviciului decontat în ţară', a declarat directorul CJAS Harghita, citat de Agerpres.

Potrivit datelor statistice, s-a dublat numărul persoanelor care merg să lucreze în străinătate, dar a crescut şi numărul pensionarilor care îşi transferă dreptul de asigurare într-una dintre ţările UE.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate