Editura Evenimentul si Capital

„Nu vă fie frică, prostimea se ridică!”

Silviu Sergiu
Autor: | | 10 Comentarii | 7950 Vizualizari

În România profundă, unde zgomotul mediatic produs de scandalurile „ANAF vs. Antena 3” sau „Iohannis vs. Facebook” răzbate greu, au început să se miște plăcile tectonice.

 La început firav, apoi din ce în ce mai tare, din ce în ce mai multe, cu mari șanse de a se transforma într-un cutremur de proporții. Tragedia de la #Colectiv, care a zguduit din temelii o țară întreagă, are din ce în ce mai multe replici.

Undeva, într-o localitate uitată de Dumnezeul local, fie el primar sau președinte de consiliu județean, câțiva oameni au intrat în greva foamei pentru că autoritățile nu au fost în stare să le asfalteze un drum, care să-i lege de civilizație. Atâta cât este în România. Parcurg zilnic 7 km în 40 de minute, își rup mașinile, își duc morții la groapă cu tractorul, zgâlțâindu-i zdravăn. „Dacă i se face cuiva rău de la inimă până ajunge Salvarea e mort deja!”, își varsă oful un localnic. Pe o pancartă a protestatarilor scrie: „Nu vă fie frică, prostimea se ridică!”. Nu sunt proști, sunt doar luați de proști de cei care-i conduc.

În altă localitate, oamenii au ieșit în stradă din cauze similare. Nici ei nu au drumuri, dar au, în schimb, o fântână arteziană, cadou de la edilii locali. Curat, tichie de mărgăritar... Situația e de un absurd total. În altă parte, localnicii au ales să protesteze cu umor. Să facă haz de necaz. Au organizat o ceremonie funebră, pentru a conduce pe ultimul drum autoturismul Dacia 1300 al unui concetățean, căzut la datorie tot pe niște drumuri infernale. În timpul procesiunii, un alt localnic, mai hâtru, și-a întins un cearceaf lângă o groapă de dimensiuni considerabile, care s-a umplut cu apă de ploaie, și a făcut plajă. Data viitoare, oamenii vor să protesteze însă în fața Consiliului Județean. Atunci nu va mai fi de glumă.

Un polițist din Brașov, Marian Godină, a ajuns vedetă pe Facebook după ce a ales să nu mai tacă și a devoalat abuzurile șefilor săi. Unul dintre ei s-a cerut la pensie. Deci, se poate! Godină a scris o carte, la lansarea căreia și-a anunțat prezența și premierul. Ministrul de Interne n-a făcut asta. Ar fi culmea. Printre altele, Godină a devoalat public și un plagiat al șefului său. Ministrul Petre „Apud” Tobă este și el plagiator. Ce să caute la lansarea cărții? Polițistul Godină a reușit să învingă Sistemul. Unii dintre colegii săi i s-au alăturat. Au început să scrie pe Facebook despre putregaiul din Poliție. Și-au lipit afișe pe lunetele mașinilor pe care stă scris: „Și eu sunt Godină!”. Oamenii încep să prindă curaj.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate