Editura Evenimentul si Capital

NU TOATE DENUNȚURILE NOREI LUI VIRGIL MĂGUREANU SUNT O PREMIERĂ. Povestea casei de lux a soților Antonescu, dezvăluită de EVZ în urmă cu patru ani

Adina Vălean și Crin Antonescu
Autor: | | 0 Comentarii | 7566 Vizualizari

Într- un denunț făcut la DNA, Alina Petre readuce în actualitate dezvăluirile făcute de cotidianul nostru în anul 2012, atunci când am relatat despre achiziția dubioasă a unui penthouse, pe malul Lacului Floreasca, făcută de fostul lider PNL și de soția acestuia, europarlamentarul Adina Vălean

Devenită vedetă pe Facebook, mai ales după divorțul de soțul său, Alina Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, primul șef al Serviciului Român de Informații (SRI), a făcut un denunț la Direcția Națională Anticorupție (DNA) în care se regăsesc nume grele din politica autohtonă. Una dintre acuzații îl vizează pe Crin Antonescu, fostul lider PNL care a candidat la președinția României. Despre el și despre soția sa, europarlamentarul Adina-Ioana Vălean, Alina Petre a declarat că au cumpărat un apartament de lux, mult subevaluat, de la fostul ei soț, Marian Măgureanu, iar diferența ar fi fost plătită de firma lui Florian Walter, afaceristul condamnat și extrădat din Dubai. Despre acel penthouse de lux, situat pe malul Lacului Floreasca, „Evenimentul zilei” a scris, încă din luna februarie a anului 2012.


FOTO: Imobilul construit de familia Măgureanu în care se afl ă apartamentul de lux al soților AntonescuMicul paradis, pe malul Lacului Floreasca

Dezvăluirile făcute de „Evenimentul zilei”, în urmă cu patru ani, despre locuința de lux achiziționată de Crin Antonescu și de soția sa, Adina Vălea, revin în actualitate. Cotidianul nostru relata, pe 28 februarie 2012, că noua locuinţă a liderului PNL, situată pe malul Lacului Floreasca, are o suprafaţă uriaşă şi a costat 245.000 de euro, la „roşu”. Ea a fost cumpărată printr-un credit ipotecar şi e rezultatul unirii a două apartamente, dar nu fusese trecută pe declarațiile de avere ale niciunuia dintre cei doi soți. La scurt timp după aceea, relatam că imobilul în care locuieşte familia Antonescu a fost ridicat de către familia fostului director al Serviciului Român de Informaţii, Virgil Măgureanu. Potrivit documentaţiei de urbanism, pe baza căreia s-a construit clădirea, autorizaţiile au fost eliberate în 2009. Europarlamentarul Adina Vălean ne-a declarat, acum patru ani, că nu-şi mai aminteşte concret când a contractat apartamentul de lux de pe malul Lacului Floreasca. „Nu mai ştiu exact când am semnat hârtiile. Apartamentul l-am găsit printr-o agenţie imobiliară. Mai întâi am semnat un precontract, apoi am mai aşteptat o perioadă, după care am contractat un credit ipotecar. Potrivit documentelor de la bancă, apartamentul este ipotecat în favoarea băncii”, ne-a declarat Vălean. Iritat de dezvăluirile din EVZ, Crin Antonescu a declarat, atunci, că jurnaliștii noștri au dezinformat și că nu au voie să facă evaluarea unei case. „Spuneţi şi celor de la Evenimentul zilei că, după ce se termină, după ce înţarcă bălaia, cum se zice în popor, s-ar putea să mai vrea să mai fie ziarişti, adică este o meserie pe care trebuie să o respecţi”, a spus liderul PNL în cadrul emisiunii jurnalistului Radu Moraru.


FOTO: Evenimentul Zilei, miercuri, 29 februarie, 2012


Denunțul confirmă ancheta jurnalistică

Așa cum reiese din declarația dată în fața procurorilor DNA de Alina Petre, soții Antonescu au cumpărat ilegal duplexul, în anul 2010, în perioada în care imobilul ridicat de familia Măgureanu se afla în construcție și nu fusese finalizat. „Am fost vizitați pe șantierul imobilului de mai multe ori de către Vălean Adina-Ioana, europarlamentar, devenită soția lui Antonescu George-Crin-Laurențiu din septembrie 2009, precum și de către o arhitectă angajată de aceasta”, susține Alina Petre în declarația dată la DNA. Motivul vizitelor era achiziționarea unui apartament de lux constituit din două apartamente ale imobilului și care urma să fie fi-nalizat conform dorințelor soților Antonescu. Alina Petre a mai precizat că pe 10 decembrie 2010 au fost semnate două antecontracte de vânzare- cumpărare,la notar, între Maria Măgureanu și Adina Ioana Vălean.


FOTO: Evenimentul Zilei, joi, 3 mai, 2012Sprijin din partea condamnatului Walter

Apoi, fost noră a lui Virgil Măgureanu susține că „în urma presiunilor exercitate de Dobrescu Dragoș și Walter Florian”, soțul ei, Marian Măgureanu, având acordul părinților săi, Maria și Virgil Măgureanu, a decis vânzarea apartamentelor către soții Antonescu „la o valoare mult sub prețul de piața”, valorea „fiind diminuată cu circa jumătate”. Diferența de preț, susține Alina Petre, urma să fie achitată de Romprest, firma de salubritate a lui Florian Walter, „prin achiziționarea unui apartament, în același imobil, dar la o valoare supraevaluată”. Apoi, susține nora fostului șef al SRI, deoarece familia Antonescu nu putea justifica legal faptul că dispuneau de banii necesari achiziționarii apartamentului, chiar și la valoarea diminuată, Marian Măgureanu ar fi fost de acord cu efectuarea unei expertize imobiliare de către un expert agreat al BRD Group Societe Generale SA, în beneficiul și pentru cei doi cumpărători. Expertiza trebuia să constituie baza legală pentru acordarea unui împrumut de către BRD, astfel încât sumele plătite de cei doi cumpărători să fie corespunzatoare declarațiilor oficiale de avere. „Contractul de vânzarecumpărare s-a încheiat astfel în condiții ilegale, prin declararea de date false în fața notarilor, atât la încheierea ipotecii imobiliare cât și la acordarea creditului ipotecar către familia Antonescu George- Crin-Laurentiu și Vălean Adina-Ioana”, susține fosta noră a lui Virgil Măgureanu. Motivul acestui „cadou” către Crin Antonescu, la aceea vreme președintele PNL, era preungirea unor contracte de salubritate între firma Romprest și Primăria Sectorului 1, condusă de liberalul Andrei Chiliman.

Crin Antonescu:„Sunt stupefiat!”

Senatorul PNL Crin Antonescu susține că afirmațiile Alinei Petre sunt „niște aberații”. „Nu am habar. Nici n-o cunosc (pe Alina Măgureanu – n.r.), dacă nu cumva suntem sau am fost vecini în blocul în care locuim. Nici n-o cunosc măcar – vă spun: n-am cunoscut-o pe doamna respectivă şi n-am absolut habar de toate chestiile astea. Şi, bineînţeles, orice astfel de acuzaţii sunt aberante şi lipsite de temei”, a declarat Antonescu pentru PS News. Chestionat dacă ar putea exista vreun interes ascuns în spatele acestor denunţuri, Crin Antonescu a replicat: „Habar n-am – sunt stupefiat! Sunt pur şi simplu stupefiat!”.

Traian Băsescu: „Nu m-aș mira să creadă că știam despre uciderea Elodiei”

Într-un alt denunț depus la DNA, împreună cu Florin Ghiulbenghian, preşedintele Fundaţiei Europene pentru Bună Guvernare şi Prevenirea Corupţiei – EurHONEST, Alina Petre susține că, în luna martie a anului 2012, a asistat la discuţii în care se punea la cale asasinarea lui Codruţ Marta, mâna dreapta a şefului ANAF de atunci, Sorin Blejnar. Codruţ Marta, dispărut din 2012, ar putea fi declarat mort de instanţă, după ce fosta sa soţie a cerut magistraţilor declararea judecătorească a morţii. Alina Petre declară că autorii asasinatului sunt Dragoş Dobrescu şi Elan Schwartzenberg şi că la discuţia în care se vorbea despre eliminarea lui Marta a asistat şi un ofiţer SRI. Alina Petre a spus, la România TV, că fostul președinte al României, Traian Băsescu, ar fi știut de crimă. Liderul Mișcării Populare a reacționat și a spus că nora lui Virgil Măgureanu îl amestecă în „poveştile dubioase ale anturajului mafiot în care se pare că a trăit”. „O fostă doamnă Măgureanu, supărată după divorţ, mă amestecă în poveştile dubioase ale anturajului mafiot în care se pare că a trăit, «crezând» că eu, Preşedintele României, aş fi ştiut despre presupusa ucidere a unui oarecare Codruţ Marta. Nu m-aş mira să «creadă» că ştiam şi despre uciderea Elodiei. Trăiască libertatea de exprimare pe care o susţin!”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Aviz pentru soția fostului șef al SRI

În urmă cu patru ani, „Evenimentul zilei” dezvăluia că, potrivit documentațiilor urbanistice, beneficiarului planului urbanistic zonal (PUZ), pe baza căruia s-a ridicat acest imobil este Maria Măgureanu, soția lui Virgil Măgureanu. Consiliul General al Capitalei a votat PUZ-ul în aprilie 2009, deși avizul de urbanism a fost dat cu aproape doi ani în urmă, pe 2.07.2007. Terenul este situat în zona de nord a orașului, delimitat la sud de Lacul Floreasca și la vest de strada Zăgazului. La acea vreme, aleșii generali au dat voie beneficiarului să ridice un etaj în plus față de cât era înălțimea maximă admisă în zonă prin Planul Urbanistic General al Capitalei, iar procentul de utilizare a terenului a fost mărit peste limita maximă admisă, astfel CUT-ul maxim de 2,25 a fost mărit la 3,1. Apartamentul lui Crin Antonescu e înconjurat de vile și ansambluri rezidențiale de lux. Ieși din scară, faci doi pași și ești pe malul Lacului Floreasca. E o oază de liniște.Ridicat la începutul crizei

În urmă cu patru ani, contactat de „Evenimentul zilei”, Virgil Măgureanu a declarat că imobilul a fost făcut printr-un credit bancar. „Nici acum nu am achitat datoria la bancă. Mai avem de luat bani de la proprietari. Majoritatea au plătit”, a declarat Măgureanu. Acesta a explicat că nu mai ştie exact când a fost vândut apartamentul soţilor Antonescu. „Locuinţele au fost vândute pe parcurs. Am ridicat blocul la începutul crizei, când nu mai construia nimeni”, a completat fostul şef al SRI.
Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate