Editura Evenimentul si Capital

Nu ne mai trageți pe dreapta. Viața la Curte

Eliza Ene-Corbeanu
Autor: | | 1 Comentarii | 4262 Vizualizari

Vara căzuse ca o maladie. Case pustii și singure încercau să țină piept caniculei, în lipsa locatarilor refugiați prin concedii exotice. Numai Gelu se simțea captiv și neputincios, din pricina unui control judiciar ce îl silea să rămână în orașul ăsta cu nume de cioban, laolaltă cu toți țăcăniții și ratații.

- Paștele mamii ei de viață, domnule avocat. Cât dracu mă mai țin ăștia legat? - Să zicem mersi că după arestul preventiv nu te țin la domiciliu. - Mare căcat! Să fiu prizonier în casă sau în București, mi-e totuna. Fusese, totuși, un succes. La câte acuzații avea, era o minune că îl ținuseră arestat doar 60 de zile. Dar cu dorința omului de libertate nu te pui. Toți tovarășii lui erau liberi să meargă măcar la Mamaia, să-și plimbe burțile albe de pe un șezlong pe altul, în timp ce el... Sta ca o molie rătăcită într-un dulap pustiu, așteptând, în zadar, o blană pufoasă pe care să o găurească. Vara fetele vor la plajă, așa că nici nu se punea problema de... Și, peste toate frustrările lui, era Nuți, nevastă-sa, care îl agasa că vrea să plece și orice discuție cu ea îi producea cam trei milioane de nervi pe secundă.

Femeie, tu te auzi ce spui? Unde dracu să te duci? Că am totul sub sechestru. Stau ăștia cu ochii pe noi și tu ai chef de vacanțe! Doamne, cât de grasă se făcuse. O privea cu silă și parcă nu-i mai era atât de dragă libertatea de când trebuia să o împartă cu ea. Până una alta trebuia să o suporte, pentru că în acest munte de femeie își pusese toată încrederea și bogăția. Iar Nuți știa prea bine că e de neînlocuit și atunci, fără milă, își oferea toate plăcerile culinare. Făcuse un fund atât de mare, încât era o provocare mortală pentru orice scaun. Și n-o vedeai decât parcată în fața televizorului sau înfulecând, în grabă, tot ce îi găteau cele două bucătărese pe care și le mai puteau permite.

Într-o dimineață, și-a aplecat peste Gelu capul ei mare și, cu ochi somnoroși și sașii i-a spus: - Să știi că eu te părăsesc! Atât și nimic mai mult. Fără explicații sau șanse de împăcare, a început să îi împacheteze lucrurile. - Ce faci, femeie, ești nebună? Unde dracu pleci? - Eu? Nicăieri. Tu pleci, că asta e casa mea. Gelu se simțea dator să aibă o atitudine, să fie bărbat, să o pună la punct : - Hai, măi Nuți, nu te purta așa cu mine. Vrei să mă lași pe drumuri? La cât te iubesc eu pe tine? În fața acestei reacții dure, Nuți a izbucnit într-un râs plin de batjocură: - Te-au strivit ăștia ca pe ultimul căcat! Ești un ratat, aia ești. - Dar, Nuți, cum poți să-mi faci una ca asta? Știi prea bine că numai pe tine te am. Femeia îl privea de parcă îl împușcase în frunte și nu murea. - Când ai fost ultima oară bărbat cu mine?

Gelu tremura de nervi: ești imensă, cum dracu să mai fiu bărbat? Trei zile nu-mi ajung să te ocolesc. Astea erau doar gândurile lui, pe care nu ar fi îndrăznit, vreodată, să i le spună în față. - Am fost și eu stresat, știi prea bine. Două luni în arest nu mi-a fost ușor. - Mara zicea că după ce a ieșit bărbatu-său din pușcărie, trei zile nu s-au dat jos din pat. - Da de când vorbești tu lucruri din astea cu prietenele tale? - Păi vorbesc, cum să nu vorbesc. Că toți aveau nevoi când au ieșit, numai tu stai ca un porc și te îmbeți toată ziua. - Bine, mă, Nuți, îți promit că îmi revin. Numai nu face lucruri pe care o să le regreți. O să mă schimb, ai să vezi. Fac ce spui tu, te rog! Și s-a apropiat de ea, încercând să mimeze un gest tandru. Dar Nuți era mai rece ca iarna și total insensibilă la jalnica lui prestație.

- Deseară mă scoți în oraș. Mergem în club. Suna ca o sentință, dar Gelu era deja un inculpat obișnuit să respecte obligații. Ochii lui, însă, păreau să strige: nu pot să fac contestație? Era conștient că odată intrat cu nevasta în îngrămădeala de șmecheri din club, reputația lui era ruinată. Se apropia seara și cei doi erau gata de plecare. N-o mai văzuse pe Nuți machiată de la nuntă, dar acum realiza că ăsta fusese un lucru bun. - Vreau să mă iubești înainte. - Înainte de ce? - Înainte de a pleca. - Dar abia te-ai aranjat! O să-ți strici machiajul ăsta minunat. - Nu-mi pasă. Îl refac. Pe Gelu îl luaseră transpirațiile. Dacă nu va reuși să fie la înălțime? Nebuna asta o să-l dea afară din casă. Și n-avea nicio pastilă...

Nuți l-a trântit pe canapeaua din living. El nu s-a împotrivit, străduindu-se să se gândească la ceva frumos, ca să poată face față lucrurilor ce aveau să urmeze. În lumina mioapă a încăperii, umbra nevestei deasupra lui părea un demon ucigaș. Cu greu reușea s-o miște, iar plăcerile femeii întârziau al dracului de mult. Îl durea burta de parcă avea mațele prinse cu agrafe, iar Nuți stătea mută și țeapănă, ca la frizer. - La naiba, femeie, mai durează, că mor aici? - Taci, prostule, că te pun să o iei de la capăt. - Nuți, nu mai pot, lasă-mă să beau ceva. Se simțea stors ca o vită. A dat pe gât un pahar de votcă și s-a uitat la ceas. - E târziu, o să pierdem masa dacă nu plecăm acum. Continuăm la întoarcere. Femeia și-a tras hainele, afișând o nemulțumire evidentă, în timp ce își aranja bijuteriile în oglindă.

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X