”Nu m-am dat niciodată reformist”

”Nu m-am dat niciodată reformist”

Văd tot felul de comentarii în urma alegerilor din PMP, atât din interiorul partidului cât și din afara sa.

Le răspund punctual:

1) „tabăra reformiștilor a fost sancționată pentru că...”

Răspuns: Nu am fost deloc sancționat. Am luat 22% din voturile colegilor (unii susținătorii lui Adrian Papahagi), votul a fost foarte corect, numărătoarea la fel. Consider că e foarte onorabil faptul că echivalentul a 10 organizații județene m-au susținut. GRUPUL „reformiștilor” din PDL a luat 3% după o campanie de 2 luni prin țară. Eu am luat 22% (de 7 ori mai mult) după ce am strâns mâna participanților la congres și am ținut un discurs de 10 minute. Not bad! Nu văd unde e sancțiunea, nu văd unde e problema. Nu m-am revendicat niciodată din vreo „tabără”, nu m-am dat niciodată „reformist”. Vorbesc despre „tabere” în partide doar cei care au mentalitatea partidelor-gașcă. Nu mi-a trecut vreodată prin cap că PMP ar putea deveni așa ceva. Când am avut un mandat (acela de ministru) am făcut „reformă”. Punct. Când m-am apucat de politică am făcut (împreună cu colegii și sprijiniți de Traian Băsescu) o Fundație și un Partid. Să vorbești despre „tabăra reformiștilor” într-un partid de 6 luni nu are niciun sens. Să reformezi ce? Ceva abia născut?

Ne puteți urmări și pe Google News

2) „niciun reformist nu a fost ales în conducerea partidului”

Răspuns: fals. C. Preda, reformist declarat, a fost ales (nu a avut contracandidat). Eu, fără să fiu „reformist” (vezi mai sus ) voi face parte din Comitetul Executiv Național, așa cum acest lucru a fost anunțat la încheierea Congresului. Nu am candidat la altă funcție dar s-a decis ca având un sprijin atât de consistent e util pentru organizație să fiu în conducere. Am reflectat și am decis că e o abordare corectă, pe care am acceptat-o. O voi face cu seriozitate.

3) „reformiștii au făcut greșeli strategice criticând rezultatele la europarlamentare”

Răspuns: când am ceva ce consider că trebuie spus, îl spun și cred că asta e corect și democratic. Nimeni nu mi-a reproșat ceva, PMP are o altă cultură decât partidele tradiționale unde, dacă fluieri în biserică, ești promovat prim-vice să-ți demonstrezi abilitățile după care ești invitat să pleci.

Acum obiectivul este simplu: Diaconescu Cristian, președinte la iarnă. Orice energie a PMP consumată pe altceva ar însemna inconștiență politică. Solicit colegilor să ne focalizăm toată energia pe acest obiectiv și mai puțin pe scenarite și explicații întortocheate și inutile. La luptă! Eu nu mai am de gând să despic firul în patru: gata, s-a terminat competiția internă, acum la luptă cu PSD! Exact asta am spus în încheierea Congresului: nu sunt fericit că am pierdut, dar niciunul din cei 209 membri care m-au votat (unii suporterii lui Adrian Papahagi) nu trebuie să lipsească în lupta cu PSD. Cu toții, la luptă!

(Textul a apărut pe pagina de facebook a autorului, Daniel Funeriu)