Editura Evenimentul si Capital

Nu degeaba SED LEX s-a solidarizat cu protestatarii de la ROMATSA

Violeta Fotache
Autor: | | 0 Comentarii | 4092 Vizualizari

Unde ați mai pomenit ca un director dat jos după ce sindicaliștii l-au reclamat la Direcția Națională Anticorupție și la Ministerul Transporturilor pentru încălcarea legii să fie promovat chiar în ministerul de resort care răspunde de ROMATSA?

 Constat că nerușinarea guvernanților nu mai are nicio limită din moment ce abuzurile pentru care directorul general ROMATSA, Aurel Stanciu, este acuzat de sindicaliști n-au făcut altceva decât să-l propulseze în funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Ceea ce s-a petrecut este o dovadă incontestabilă a faptului că Stanciu a fost pus șef suprem la ROMATSA pe criterii pur politice - adică din interese de grup - sau, și mai grav, pentru rezolvarea unor interese personale.

Anunțul promovării celui care i-a scos în stradă pe controlorii de trafic aerian nu este de natură să anuleze greva generală cu care aceștia amenință că vor bloca spațiul aerian al României începând din 1 septembrie.

Ba, mai mult decât atât, Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor, SED LEX, prin Biroul Executiv întrunit, ieri, de urgență, în ședință extraordinară - a hotărât să se solidarizeze cu angajații ROMATSA și să le susțină toate acțiunile de protest. Motivul care i-a solidarizat este legat, desigur, de politizarea instituțiilor statului pânăntr- acolo unde profesionalismul și managementul performant sunt călcate în picioare. Reprezentanţii SED LEX au dat și un comunicat de presă în care au subliniat că urmăresc depolitizarea și profesionalizarea instituțională, precum și limitarea acțiunilor de intimidare a sindicaliștilor, de încălcare a drepturilor lor.

Cu alte cuvinte, guvernanții trebuie să înțeleagă că chiar au de-a face cu o grevă împotriva corupției - stârnită de Revolta halatelor albe, continuată de controlorii de trafic aerian și, iată, amplificată de mobilizarea celor 400 de sindicate care sunt afiliate la SED LEX. Să nu uităm că această alianță sindicală are în componență organizaţii sindicale din toate segmentele de activitate din domeniul bugetar - federaţiile naţionale ale sindicatelor din Finanţe, Administraţia Locală, Muncii şi Protecţiei Sociale, Statisticienilor din România, Poliţiştilor „Sed Lex” şi din Mediu.

Un semnal că nu se mai poate continua cu numirile în funcții după alte criterii decât cele profesionale și, în același timp, o probă a faptului că în ROMATSA ERA O OBIȘNUINȚĂ ÎNCĂLCAREA LEGII este și faptul că ieri a fost dat pe mâna judecătorilor un alt fost director general al Regiei, pe numele lui Bogdan Donciu. El a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la fals intelectual. Ce ar fi făcut, concret, bossul? Și-ar fi determinat subordonaţii de la ROMATSA să angajeze, țineți-vă bine!, mai multe persoane de la Ministerul Transporturilor ori de la Guvern. Ilegal, cu trucarea concursurilor. În ce scop? Ca să le crească veniturile angajaților ilegal, pe pile. Abuzurile au fost comise pe o perioadă de șase luni de zile (septembrie 2010 - februarie 2011), iar „piloșii” angajați au luat o căruță de bani, fără ca măcar să se prezinte la lucru.

Și când un alt succesor lui Bogdan Donciu în funcție repetă faptele reprobabile ale predecesorului său, cum să nu iasă în stradă sindicaliștii ROMATSA? Iar când onor Guvernul îl și înscăunează secretar de stat, cum să nu sară ditamai sindicatul SED LEX pentru a spune „Gata! Până aici v-a fost!”?

Cred că asemenea lucruri nu mai trebuie să se întâmple în România. Sper ca vremelnica Putere de la București, măcar în ceasul al doisprezecelea, să arunce haina ilegalității departe de instituțiile statului, să elimine numirile pe criterii politice nu doar de la ROMATSA, dar și din spitale, școli, Poliție, Curte de Conturi etc.

Instituțiile statului nu mai pot fi loc de retragere pentru politicieni care cică se retrag din politică. Posturile de conducere din autoritățile publice nu mai pot fi recompensă pentru unii cărora vrei să le închizi gura ori de la care iei „comision”!

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor.
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
13:17 Predoiu, despre raportul SIPA: „L-am trimis la CSAT şi l-am clasificat; Nu cunoşteam conţinutul arhivei” 12:39 Scântei: „Unele dosare SIPA au fost XEROXATE. Îi cer ministrului Toader să explice cum documente CLASIFICATE au ajuns în presă” 12:22 Cazanciuc: În 2013 s-a intrat în arhiva SIPA pentru că se ARSESE un BEC 11:48 Preşedintele UNJR: „Ce a căutat un cadru SRI în arhiva SIPA în 2013?” 11:10 Vanghelie, declarație BOMBĂ despre SIPA: „S-a luat pe CD-uri, exact ştiţi cum iei covrigii pe o aţă” 10:14 REACȚIA lui Băsescu cu privire la arhiva SIPA: Oricât încearcă „băieţii veseli” să arunce responsabilitatea la CSAT, nu merge 10:08 Dan Andronic, despre judecătorul Cristi Danileț: „Nu cred că le-a copiat el...esta MÂNA unui PROFESIONIST” 09:25 ANDRONIC: Nu am înţeles de ce Tudorel Toader nu a DESECRETIZAT aceste documente 09:16 Cine A INTRAT în Arhiva SIPA. Ministerul Justiției a publicat lista 08:21 EXPLOZIV! Judecătorul Cristi Danileț informa DNA despre audierea unor martori. Documentul care dovedește TOT - Foto în articol 07:35 Au apărut primele pagini din RAPORTUL SECRET al ARHIVEI SIPA - FOTO 07:04 ACUM puteți citi DOCUMENTUL INTEGRAL! Am pus mâna pe RAPORTUL SECRET cu privire la Arhiva SIPA! 00:00 “Ați vrut dovezi, na Dovezi!" Jurnalistul Dan Andronic ARUNCĂ SISTEMUL ÎN AER 00:00 Ancheta DIICOT privind arhiva SIPA este în „stadiu incipient” 23:44 DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Fostul șef al SIPA, desemnat șef la SIE

Articole salvate