Editura Evenimentul si Capital

Nu degeaba SED LEX s-a solidarizat cu protestatarii de la ROMATSA

Violeta Fotache
Autor: | | 0 Comentarii | 4101 Vizualizari

Unde ați mai pomenit ca un director dat jos după ce sindicaliștii l-au reclamat la Direcția Națională Anticorupție și la Ministerul Transporturilor pentru încălcarea legii să fie promovat chiar în ministerul de resort care răspunde de ROMATSA?

 Constat că nerușinarea guvernanților nu mai are nicio limită din moment ce abuzurile pentru care directorul general ROMATSA, Aurel Stanciu, este acuzat de sindicaliști n-au făcut altceva decât să-l propulseze în funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Ceea ce s-a petrecut este o dovadă incontestabilă a faptului că Stanciu a fost pus șef suprem la ROMATSA pe criterii pur politice - adică din interese de grup - sau, și mai grav, pentru rezolvarea unor interese personale.

Anunțul promovării celui care i-a scos în stradă pe controlorii de trafic aerian nu este de natură să anuleze greva generală cu care aceștia amenință că vor bloca spațiul aerian al României începând din 1 septembrie.

Ba, mai mult decât atât, Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor, SED LEX, prin Biroul Executiv întrunit, ieri, de urgență, în ședință extraordinară - a hotărât să se solidarizeze cu angajații ROMATSA și să le susțină toate acțiunile de protest. Motivul care i-a solidarizat este legat, desigur, de politizarea instituțiilor statului pânăntr- acolo unde profesionalismul și managementul performant sunt călcate în picioare. Reprezentanţii SED LEX au dat și un comunicat de presă în care au subliniat că urmăresc depolitizarea și profesionalizarea instituțională, precum și limitarea acțiunilor de intimidare a sindicaliștilor, de încălcare a drepturilor lor.

Cu alte cuvinte, guvernanții trebuie să înțeleagă că chiar au de-a face cu o grevă împotriva corupției - stârnită de Revolta halatelor albe, continuată de controlorii de trafic aerian și, iată, amplificată de mobilizarea celor 400 de sindicate care sunt afiliate la SED LEX. Să nu uităm că această alianță sindicală are în componență organizaţii sindicale din toate segmentele de activitate din domeniul bugetar - federaţiile naţionale ale sindicatelor din Finanţe, Administraţia Locală, Muncii şi Protecţiei Sociale, Statisticienilor din România, Poliţiştilor „Sed Lex” şi din Mediu.

Un semnal că nu se mai poate continua cu numirile în funcții după alte criterii decât cele profesionale și, în același timp, o probă a faptului că în ROMATSA ERA O OBIȘNUINȚĂ ÎNCĂLCAREA LEGII este și faptul că ieri a fost dat pe mâna judecătorilor un alt fost director general al Regiei, pe numele lui Bogdan Donciu. El a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice şi instigare la fals intelectual. Ce ar fi făcut, concret, bossul? Și-ar fi determinat subordonaţii de la ROMATSA să angajeze, țineți-vă bine!, mai multe persoane de la Ministerul Transporturilor ori de la Guvern. Ilegal, cu trucarea concursurilor. În ce scop? Ca să le crească veniturile angajaților ilegal, pe pile. Abuzurile au fost comise pe o perioadă de șase luni de zile (septembrie 2010 - februarie 2011), iar „piloșii” angajați au luat o căruță de bani, fără ca măcar să se prezinte la lucru.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate