Editura Evenimentul si Capital

Noul Cod Vamal al UE va face schimbări majore pentru firmele româneşti

UE modifică codul vamal pentru toate cele 28 de state.
Autor: | | 0 Comentarii | 794 Vizualizari

Noul Cod Vamal al UE va intra în vigoare în România de la 1 mai. Odată cu implementarea lui se vor aduce şi numeroase modificări pentru operatorii economici naţionali.

Noul Cod prevede ca regimurile vamale să fie reorganizate într-o nouă structură. Astfel, după 1 mai 2016 va fi necesară şi o corelare a prevederilor din Codul fiscal cu noile regimuri speciale prevăzute de Codul Vamal.

De asemenea, noua definiţie a exportatorului din legislaţia vamală trebuie corelată cu legislaţia privind TVA, întrucât operatorii din afara UE nestabiliţi nu vor mai putea realiza operaţiuni de export, notează Mediafax

„Noul pachet legislativ de bază are, în prezent, aproximativ 1.000 de pagini, la care se vor adăuga şi un număr ridicat de ordine ale ANAF care urmează să fie emise în perioada imediat următoare. Tocmai de aceea, am propus constituirea unui grup de lucru între reprezentanţii mediului de afaceri şi cei ai vămii române. În problematica preţurilor de transfer şi a valorii în vamă este important ca operatorii economici să poată beneficia de o abordare unitară, care să aibă la bază punctele de vedere exprimate de autoritatea fiscală şi cea vamală. Spre exemplu, se impune o astfel de abordare înaintea emiterii unui Acord de Preţ în Avans”, a declarat Daniel Anghel, Lider Impozite şi Taxe Indirecte, PwC Europa Centrală şi de Est, citat de Mediafax.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate