Editura Evenimentul si Capital

NOUA STRATEGIE de Apărare a Țării. George Maior, fost șef al SRI: „Noua politică de securitate nu trebuie să privească doar statul, ci și cetățeanul”

Gabriel Oprea, Klaus Iohannis, George Maior și Mircea Dușa la conferința de prezentare a noii strategii de apărare a țării care a avut loc la Academia de Științe ale Securității Naționale
Autor: | | 0 Comentarii | 655 Vizualizari

La conferința de prezentare a elementelor conceptuale pentru fundamentarea Noii Strategii Naționale de Apărare a Țării, organizată, joi, de Academia de Științe ale Securității Naționale, au fost prezenţi Președintele României, Klaus Iohannis, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, și Ambasadorul George Cristian Maior.

Într-un comunicat transmis EVZ de către Direcția de Comunicare a Ministerului Afacerilor Interne, se arată că, în alocuțiunea sa, vicepremierul Gabriel Oprea (foto) a subliniat că adoptarea Strategiei Naționale de Apărare a Țării a reprezentat cel mai important moment politic al acestui an, din punct de vedere al domeniului securității naționale a României.

 

„Am fost un susținător al acestei Strategii Naționale de Apărare, am făcut toate demersurile pe lângă ceilalți membrii ai Academiei, pentru că am înțeles cu toții importanța strategică a unui astfel de document pentru ceea ce înseamnă siguranța României în actualul context regional de securitate. Este și datoria mea, ca vicepremier pentru securitate națională și ca membru fondator al Academiei de Științe ale Securității Naționale să susțin și să militez pentru punerea în practică a Strategiei Naționale de Apărare a Țării, sub toate dimensiunile sale. Aceasta este calea prin care putem realiza o cultură de securitate, absolut necesară realizării interesului național al României” a precizat viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne. 

Oficialii MAI au adăugat că vicepremierul Gabriel Oprea l-a asigurat pe Președintele Klaus Iohannis că va găsi în membrii Academiei de Științe ale Securității Naționale oameni pregătiți să sprijine necondiționat orice demers pentru consolidarea siguranței și securității românilor și a României. 

Totodată, Gabriel Oprea i-a mulțumit domnului Ambasador George Cristian Maior pentru contribuția esențială adusă la înființarea și dezvoltarea Academiei de Științe ale Securității Naționale, dar și pentru calitatea deosebită a materialelor elaborate la nivelul acestui for academic, documente cu valoare de suport al deciziilor manageriale și strategice în domeniul securității naționale.

În discursul său, Președintele României, Klaus Iohannis (foto), a subliniat importanţa Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, în actualul context de securitate.

”Într-o lume fără granițe, în care securitatea internă şi cea externă nu mai pot fi disociate, iar provocările sunt tot mai complexe, rolul și contribuția dumneavoastră devin esențiale. România are nevoie de instituții care să producă gândire strategică. Prin existența sa, Academia nu doar suplinește acest rol ci face din țara noastră un actor în dezbaterea globale de securitate. Am spus mereu că România nu dorește să fie doar un beneficiar de securitate ci și un furnizor. Vin în fața dumneavoastră și vă spun de această dată că România nu trebuie să fie doar un furnizor de securitate, ci și de idei despre securitate, de viziune despre cum trebuie organizată securitatea în secolul XXI….. România a intrat într-o nouă etapă și în ceea ce privește politica sa de securitate, o etapă care întărește, consacră și extinde angajamente deja asumate, dar în același timp adaugă noi direcții de preocupare și acțiune. Odată cu aprobarea de către Parlament a Strategiei Naționale de Apărare a Țării, România și-a definit direcţia și viitorul, nu doar în raport cu partenerii externi ci și cu proprii cetățeni. Astăzi nu privim securitatea națională ca pe o chestiune abstractă și îndepărtată, ci ca pe una cu impact asupra vieții de zi cu zi a fiecăruia dintre noi”, a declarat Klaus Iohannis.

La rândul său, Ambasadorul George Cristian Maior (foto)

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate