Noi proteste la Cantacuzino. Directorul a demisionat

Noi proteste la Cantacuzino. Directorul a demisionat

O nouă serie de proteste, ieri, la Institutul Cantacuzino, după cele din ianuarie 2015. Zeci de angajați au părăsit laboratoarele și au ieșit în stradă, nemulțumiți că autoritățile nu fac niciun efort pentru a salva instituția.

 Oamenii se plâng că au primit doar 40% din lichidarea pe decembrie, iar în ianuarie nu au primit niciun ban în condițiile în care 40% din angajații de aici sunt plătiți la nivelul salariului minim pe economie. Directorul Adrian Onu , în funcție de patru luni de zile, a demisionat pentru că „nu a reușit să aducă institutul pe linia de plutire”.

Unitatea medicală are conturile blocate de ANAF pentru faptul că nu a plătit cele 9 milioane de lei, cu titlu de contribuții sociale și nici datoria de 1,4 milioane de lei către Avicola SA.

Din toamna trecută, Institutul Cantacuzino a trecut de la Ministerul Sănătății în coordonarea Ministerului Educației, însă situația de subfinanțare cronică a rămas aceeași.

Ne puteți urmări și pe Google News

Declinul Institutului a început în 2010, după ce Agenția Națională a Medicamentului i-a retras autorizația de punere pe piață a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, pentru că îi expirase standardul de bune practici.

În 2013, producția de vaccinuri a fost reluată pentru 600.000 de doze pentru a fi apoi oprită din cauză că în vaccinuri a fost depistată o concentrație de endotoxine mult peste media admisă (3.000 de unități per mililitru față de sub 100 cât are un produs conform). În aceste condiții, imunizările se fac cu vaccin din import.