Editura Evenimentul si Capital

Noi procese pentru fostul premier Victor Ponta

Autor: | | 0 Comentarii | 524 Vizualizari

Curtea de Apel Bucureşti a dat primul termen de judecată în care i se cere Guvernului să anuleze concesionarea terenului pentru construirea unei moschei. Pe 14 octombrie 2016, ora 12:00, “Guvernul României prin prim ministru în calitate de pârât” trebuie să se prezinte la proces, altfel riscă să se judece în lipsă, se spune în citaţie. Chemarea în judecată a fost făcută de Cătălin Ioan Berenghi, cel care a îngropat carcase de porci pe terenul pe care Victor Ponta în concesionase comunităţii musulmane pentru construirea unei Mega Moschei.

Berenghi solicită în instanţă anularea HG nr. 372 din 2015 prin care terenul de 11.295 mp, cu o valoare de inventar la RAAPPS de 4 milioane de euro, din Bulevardul Expoziţiei, a fost cedat cu titlu gratuit. Berenghi susţine că valoarea reală a terenului este între 11 şi 14 milioane de euro.

„Victor Ponta şi-a găsit naşu’. Săptămâna viitoare depunem la DNA o plângere împotriva lui Ponta pentru abuz în serviciu, la care avocaţii noştri lucrează de vreo două luni. Lupta abia acum începe”, a declarat pentru EVZ Cătălin Berenghi.

Rămâneți conectați la Premium.evz.ro. În cursul dimineții veți mai putea citi:

Decizia de a acţiona în instanţă Guvernul României a venit după mai multe încercări de anulare a HG.

„Am avut 6 cereri de audienţă la Prim-Ministrul Victor Ponta, 3 cereri de audienţă depuse la IPS DR. Daniel Ciobotea Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. O cerere de audienţă depusă la SRI adresată domnului Eduard Hellvig. O întrevedere cu Secretarul de Stat pentru Culte dl. Victor Opaschi, o întrevedere cu Murat Iusuf, Muftiu al Cultului Musulman din România”, ne-a spus Berenghi.

În 2015, împreună cu prietenii săi, Cătălin Berenghi a organizat mai multe acţiuni prin care să-i determine pe musulmani să renunţe la solicitarea de a construi Mega Moscheea. Astfel, ei au îngropat 4 purceluşi de lapte, dintre care 2 au fost furaţi şi duşi la laboratorul poliţiei pentru analize şi anchetă. „Alţi 7 purceluşi au fost lăsaţi în libertate pentru a se aclimatiza cu habitatul locului respectiv . Apoi, am ridicat o Sfântă Cruce sculptată în piatră, adusă din Moldova, cântărind 1200 kg, de 2,30 m înălţime. Am sfinţit şi ridicat 100 cruci de lemn care au fost profanate, am sfinţit şi ridicat 500 de cruci de lemn şi am montat în marile intersecţii din Bucureşti, 500 de cruci pe care am scris CREŞTINII NU VOR MEGA MOSCHEE. Am depus o cerere de audienţă la prim-ministrul Dacian Cioloş. În prezent la Registratura Generală a Guvernului sunt mii de memorii şi cereri de anulare a HG/372/2015”, ne-a mai spus Cătălin Berenghi.

La alegerile locale din iunie 2016, Cătălin Berenghi a candidat independent pentru funcţia de primar general, ieşin pe poziţia a şasea ca număr de voturi obţinute, adică peste 10.000.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate