Noaptea Muzeelor la Muzeul Municipiului București, sâmbătă 21 mai 2016

Noaptea Muzeelor la Muzeul Municipiului București, sâmbătă 21 mai 2016

Muzeul Municipiului București se pregătește să deschidă porțile celor nouă filiale participante la cea mai așteptată noapte din an: Noaptea Muzeelor! Cu două muzee nou deschise pentru public, respectiv Muzeul Nicolae Minovici și Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Municipiului București așteaptă un număr record de vizitatori. Vizitarea expozițiilor și participarea la toate evenimentele sunt gratuite.

În premieră de Noaptea Muzeelor, Palatul Suţu, Muzeul Theodor Aman şi Muzeul Nicolae Minovici vor prezenta câte un un exponat-vedetă în aplicaţia gratuită pentru telefoane mobile oferită prin platforma de storytelling digital izi.travel (App Store / Google Play / Microsoft).

Muzeul George Severeanu va face parte dintre cele cinci muzee incluse în provocarea lansată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România: primii 50 de exploratori care își vor face câte un selfie la toate cele cinci muzee, le vor posta pe pagina personală de Facebook cu hashtag-ul #noapteamuzeelor2016 și vor ajunge la Party Noaptea Muzeelor La firul ierbii (Splaiul Unirii nr. 160) pot câștiga un kit Noaptea Muzeelor.

„Vila cu clopoței” a doctorului Minovici, superbă construcție în stil neoromânesc, a fost redeschisă miercuri 18 mai, la 110 ani de la inaugurarea inițială, și va fi pentru prima dată inclusă în circuitul Nopții Muzeelor. Cealaltă noutate a Muzeului Municipiului București, Casa Filipescu-Cesianu, aflată în zona Piața Victoriei, așteaptă vizitatorii la evenimentele speciale cu Teatrul MASCA și la expoziția colaterală Romanian Design Week, intitulată Diploma Selected.

Ne puteți urmări și pe Google News

Programul de Noaptea Muzeelor începe la ora 18:00 și durează până după miezul nopții, prelungindu-se în majoritatea locațiilor până la 1:30. În afara programului Nopţii Muzeelor, sâmbătă 21 mai și duminică 22 mai, muzeele se vizitează între orele 10.00-18.00, iar accesul se face pe bază de bilet: 5 lei bilet întreg, 2 lei bilet cu reducere (elevi, studenți, pensionari).

Palatul Suțu, Muzeul Theodor Aman, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Nicolae Minovici, Muzeul CI și CC Nottara, Muzeul George Severeanu, Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, Muzeul Victor Babeș și Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu-Storck, filiale ale Muzeului Municipiului București, invită publicul, de Noaptea Muzeelor, la o experiență culturală completă, între trecut, prezent și viitor.

Programul detaliat: www.muzeulbucurestiului.ro