Editura Evenimentul si Capital

RĂZBOIUL PENTRU BUCUREȘTI. Ultima bătălie. Nicuşor Dan: E nevoie de transparenţă; Barbu: Nu transparenţa lipseşte, ci legitimitatea; Turcescu: E nevoie de o reîmpărţire a oraşului

Robert Turcescu
Autor: | | 14 Comentarii | 1973 Vizualizari

Trei dintre candidaţii la Primăria Capitalei, Daniel Barbu (ALDE), Robert Turcescu (PMP) şi Nicuşor Dan (USB) au participat, sâmbătă, la o dezbatere cu bucureştenii, organizată de Reţeaua Civică Bucureşti, fiecare prezentându-şi propria viziune privind dezvoltarea Bucureştiului, scrie Agerpres.

Candidaţii au răspuns la întrebările puse de bucureşteni, cele mai multe dintre acestea referindu-se la viziunea privind viitorul Capitalei.

"Un primar general nu e Harry Potter, el nu va putea lucra pentru a-şi duce la îndeplinire viziunea despre Bucureşti fără sprijinul organizaţiilor non-guvernamentale, fără spirjinul cetăţenilor, fără spirjinul mediului privat şi al unui Consiliu General responsabil. Îmi doresc ca după 4 ani de administraţie Turcescu să existe un transport public civilizat, modernizat, capabil să satisfacă nevoile acestui oraş şi pe ale cetăţenilor lui. Îmi doresc finanţarea unor lucrări începute deja, scrise deja în scriptele primăriei, dar care fie nu au fost finanţate, fie au fost întârziate şi produc în momentul de faţă pagube în bugetul municipalităţii", a spus Turcescu.

El a precizat că doreşte să aibă două mandate de primar şi să poată convinge Parlamentul să voteze o nouă lege a Capitalei.

"Oraşul acesta nu mai poate supravieţui cu şapte bugete diferite, cu şapte viziuni de dezvoltare, cu primari care îşi respectă mai degrabă mandatul politic în detrimentul mandatului oferit de cetăţeni. Oraşul are nevoie de o nouă împărţire", a adăugat Turcescu.

La rândul său, Nicuşor Dan a promis că la finalul mandatului său de primar Bucureştiul va avea o administraţie funcţională.

"Ceea ce vreau eu să promit este o administraţie care funcţionează, nu administraţia publică ruşinoasă cu care avem toţi de a face azi. Asta înseamnă transparenţă în tot ce înseamnă activitatea Primăriei şi mai ales a cheltuirii banului public, să publici contracte pe site în momentul în care ele sunt emise. Asta înseamnă ca în relaţia cu cetăţeanul să simplificăm procedurile astfel încât cetăţeanul să vină o singură dată la Primărie pentru orice problemă pe care o are de rezolvat, pentru orice act pe care îl are de obţinut să găsescă pe site-ul Primăriei tot setul de acte cu care trebuie să vină o singură dată, iar Primăria să se ocupe după aceea de relaţia cu celelalte autorităţi, un sistem just care să cuprindă toate informaţiile de ordin geografic, inclusiv proprietăţile municipalităţii pe care vrea să dezvoltăm şcoli, grădiniţe, spaţii verzi", a precizat candidatul USB.

Pe de altă parte, Daniel Barbu a subliniat că nu transparenţa este cea care lipseşte, ci "legitimitatea".

"Programul meu are viziunea unui oraş liber de democraţie. Transparenţă există şi astăzi, nu transparenţa lipseşte, ci legitimitatea. Cu alte cuvinte, datele care sunt disponibile cetăţenilor, dar cer oarecare experienţă a citirii lor şi evident mulţi cetăţeni nu au această experienţă sau nu au timp sau nu au intenţia de a dobândi o asemenea experienţă. De aceea, eu îmi propun să facem mai mult decât să punem la dispoziţie în format electronic toate datele. Vrem să prezentăm prin corespondenţă rapoarte trimestriale, succinte dar clare şi cuprinzătoare pe care fiecare cetăţean, interesat sau nu, îl poate arunca sau îşi poate face din raport o lectură de week-end. Fiecare cetăţean să primească acasă un soi de dare de seamă succintă asupra tuturor cheltuielilor ca şi asupra tuturor deciziilor luate de primar şi de Consiliul General", a afirmat Daniel Barbu.

În legătură cu Catedrala Mântuirii Neamului, candidaţii au avut păreri total diferite. Astfel, Daniel Barbu a spus că nu i se pare oportun ca Primăria Municipiului Bucureşti, primarul, Consiliul General, să aloce fonduri pentru finalizarea acesteia, adăugând că este convins că Patriarhia are fondurile necesare pentru a finaliza execuţia clădirii respective. Nicuşor Dan a spus despre acest subiect că este "un punct sensibil" asupra căruia ar trebui să se pronunţe bucureştenii prin referendum. În schimb, Robert Turcescu a precizat că va aloca bani, dacă va fi primar, pentru finalizarea acestui obiectiv.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
20:27 Marea Britanie, sub teroare. Primul suspect arestat. Bilanţul groazei - VIDEO și IMAGINI ȘOCANTE - UPDATE 18:59 ATACUL din MANCHESTER a fost anunțat cu PATRU ORE înainte de a fi comis. Cum și-au bătut joc TERORIȘTII de SECURITATEA BRITANICĂ 17:00 Încă un nume pe lista morților atentatului din Manchester. Cine este fetița de doar opt ani care și-a pierdut viața - FOTO în articol 12:42 REACȚII din toată lumea la ATACUL TERORIST din Manchester. Ce spun politcienii, artiștii, sportivii. Oasis, Take That și David Beckham se declară DEVASTAȚI 10:56 ISIS după atentatul din Manchester: „Mai avem. Omorâți-i pe toți și peste tot” 10:56 Nicki Minaj, Chris Brown, Taylor Swift şi Cher, printre vedetele care au reacţionat după explozia de la concertul Arianei Grande din Manchester 10:19 DE ULTIMĂ ORĂ. ALERTĂ TERORISTĂ în Londra 09:03 Atacurile TERORISTE care au lovit MAREA BRITANIE din 1998 până în 2017 08:44 Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ 08:30 „Tablou” ÎNGROZITOR al exploziei din Manchester - Panica imensă şi haos de nedescris: oamenii urlau, fugeau şi se împingeau. Mulţi copii singuri care plângeau. 08:27 Măsuri EXTRAORDINARE de SECURITATE la New York, după ATENTATUL de la Manchester 08:26 COBRA intră în acțiune! ÎNTRUNIRE de URGENȚĂ după evenimentele din MANCHESTER 07:53 Marea Britanie sub TEROARE. Cum poți AFLA, pe Facebook, dacă PRIETENII sau RUDELE sunt în siguranță după atentat 07:10 Marea Britanie sub TEROARE. MAE a înființat un TELEFON SPECIAL pentru posibilele VICTIME 06:53 Marea Britanie sub TEROARE. Manchester Arena, locul atentatului, a doua cea mai mare sală de concerte din Europa

Articole salvate