Editura Evenimentul si Capital

RĂZBOIUL PENTRU BUCUREȘTI. Ultima bătălie. Nicuşor Dan: E nevoie de transparenţă; Barbu: Nu transparenţa lipseşte, ci legitimitatea; Turcescu: E nevoie de o reîmpărţire a oraşului

Robert Turcescu
Autor: | | 14 Comentarii | 1984 Vizualizari

Trei dintre candidaţii la Primăria Capitalei, Daniel Barbu (ALDE), Robert Turcescu (PMP) şi Nicuşor Dan (USB) au participat, sâmbătă, la o dezbatere cu bucureştenii, organizată de Reţeaua Civică Bucureşti, fiecare prezentându-şi propria viziune privind dezvoltarea Bucureştiului, scrie Agerpres.

Candidaţii au răspuns la întrebările puse de bucureşteni, cele mai multe dintre acestea referindu-se la viziunea privind viitorul Capitalei.

"Un primar general nu e Harry Potter, el nu va putea lucra pentru a-şi duce la îndeplinire viziunea despre Bucureşti fără sprijinul organizaţiilor non-guvernamentale, fără spirjinul cetăţenilor, fără spirjinul mediului privat şi al unui Consiliu General responsabil. Îmi doresc ca după 4 ani de administraţie Turcescu să existe un transport public civilizat, modernizat, capabil să satisfacă nevoile acestui oraş şi pe ale cetăţenilor lui. Îmi doresc finanţarea unor lucrări începute deja, scrise deja în scriptele primăriei, dar care fie nu au fost finanţate, fie au fost întârziate şi produc în momentul de faţă pagube în bugetul municipalităţii", a spus Turcescu.

El a precizat că doreşte să aibă două mandate de primar şi să poată convinge Parlamentul să voteze o nouă lege a Capitalei.

"Oraşul acesta nu mai poate supravieţui cu şapte bugete diferite, cu şapte viziuni de dezvoltare, cu primari care îşi respectă mai degrabă mandatul politic în detrimentul mandatului oferit de cetăţeni. Oraşul are nevoie de o nouă împărţire", a adăugat Turcescu.

La rândul său, Nicuşor Dan a promis că la finalul mandatului său de primar Bucureştiul va avea o administraţie funcţională.

"Ceea ce vreau eu să promit este o administraţie care funcţionează, nu administraţia publică ruşinoasă cu care avem toţi de a face azi. Asta înseamnă transparenţă în tot ce înseamnă activitatea Primăriei şi mai ales a cheltuirii banului public, să publici contracte pe site în momentul în care ele sunt emise. Asta înseamnă ca în relaţia cu cetăţeanul să simplificăm procedurile astfel încât cetăţeanul să vină o singură dată la Primărie pentru orice problemă pe care o are de rezolvat, pentru orice act pe care îl are de obţinut să găsescă pe site-ul Primăriei tot setul de acte cu care trebuie să vină o singură dată, iar Primăria să se ocupe după aceea de relaţia cu celelalte autorităţi, un sistem just care să cuprindă toate informaţiile de ordin geografic, inclusiv proprietăţile municipalităţii pe care vrea să dezvoltăm şcoli, grădiniţe, spaţii verzi", a precizat candidatul USB.

Pe de altă parte, Daniel Barbu a subliniat că nu transparenţa este cea care lipseşte, ci "legitimitatea".

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate