Editura Evenimentul si Capital

UPDATE Nicuşor Constantinescu, SUSPENDAT de la şefia CJ Constanţa. Consilierii judeţeni aleg alt preşedinte

Autor: | | 0 Comentarii | 280 Vizualizari

Prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, a emis cu puţin timp în urmă, ordinul de suspendare a mandatului preşedintelui CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

UPDATE 15,40.Consiliul Judeţean Constanţa se întruneşte mâine, la ora 13,00, în şedinţă extraordinară, pentru desemnarea unuia dintre vicepreşedinţi care va prelua atribuţiile preşedintelui CJ, suspendat , astăzi, de prefect, în urma arestării preventive a lui Nicuşor Constantinescu. „La ora actuală în CJ Constanţa este vid de conducere. La prima suspendare, în august 2014, a preşedintelui Nicuşor Constantinescu, acesta îmi delegase mie atribuţiile, acum nu avem un asemenea document şi trebuie să ne continuăm activitatea” a explicat, pentru EVZ, vicepreşedintele CJ Constanţa, Cristinel Dragomir.

Prefectura Constanţa a comunicat că măsura suspendării mandatului lui Nicuşor Constantinescu este valabilă până la încetarea măsurii arestării preventive. „Având în vedere comunicarea Tribunalul Constanta, Secţia Penală, a încheierii nr.41/20.02.2015, pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal 1019/118/2015, înregistrată la Instituţia Prefectului-Judeţul Constanţa cu nr. 2000/23.02.2015, prin care s-a dispus arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile a domnului Constantinescu Nicuşor Daniel, astăzi 24.02.2015, prefectul județului Constanța, Constantin Ion, în conformitate cu prevederile art. 102 coroborat cu art. 71 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 26 alin. (1) din Legea nr. 340/2004 privind Prefectul şi Instituţia Prefectului, republicată, a emis ordinul nr. 91/24.02.2015, prin care se constată suspendarea de drept a mandatului Președintelui  Consiliului Județean Constanța, Constantinescu Nicușor Daniel, până la încetarea măsurii arestării preventive”

Cancelaria prefectului de Constanţa menţionează că „ordinul poate fi atacat în fața instanței de contencios administrativ”. Dacă judecătorii Curţii de Apel Constanţa vor accepta, astăzi, contestaţia lui Nicuşor Constantinescu la măsura arestului preventiv luată, vineri, de Tribunal, prefectul va fi obligat, prin lege, să-i anuleze ordinul de încetare a mandatului de preşedinre al CJ Constanţa. 

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate