Neculai Onţanu a DEMISIONAT din UNPR şi NU MAI CANDIDEAZĂ la Primărie

Neculai Onţanu a DEMISIONAT din UNPR şi NU MAI CANDIDEAZĂ la Primărie

Neculai Onţanu, primarul suspendat al Sectorului 2, care se află în prezent în arest preventiv din data de 25 martie a demisionat din partidul Uniunea Naţională pentru Progresul României.

Onţanu nu a demisionat numai din funcţiile de conducere, ci şi din poziţia de membru de partid, susţin surse politice. Înainte de a fi pus sub urmărire penală, Neculai Onţanu a ocupat funcţia de preşedinte interimar al UNPR, poziţie preluată după demisia lui Gabriel Oprea.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2006-2007, Onţanu a acceptat foloase necuvenite de la o persoană beneficiară de drepturi litigioase în scopul facilitării procedurii de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce însumau 83.500 mp, situate pe raza sectorului 2.

"În contractul încheiat cu Loredana Radu a fost prevăzut un preț de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (preț total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plată s-a menționat în ambele situații că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferența s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului. În realitate, nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onțanu, la indicația acestuia. Suprafața de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea lui Neculai Onțanu și avea o valoare de piață de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacțiilor fictive", au constatat anchetatorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unor surse judiciare, terenul primit de avocata Loredana Radu drept mită pentru Neculai Onţanu ar fi fost revândut ulterior lui Gabriel Oprea.

"Din (...) rezultă că autorizația a fost emisă la solicitarea expresă a primarului Onțanu Neculai, cu încălcarea prevederilor legale, având în vedere că imobilul se află în zona verde de protecție a Lacului Tei, care este neconstruibilă conform art. 9 din Legea nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților și conform Planului de Urbanism General al Municipiului București", mai spun procurorii, potrivit stiripesurse.ro