Editura Evenimentul si Capital

Nea Tase, acest Hrebenciuc al PNL, care l-a băgat pe președinte în scandalul cu Marian Munteanu

Simona Ionescu
Autor: | | 3 Comentarii | 3628 Vizualizari

Toți colegii de partid, ba chiar și unii din taberele adverse, îi zic „Tase”.

 Nu-i nume de spion, deși ar putea fi, dacă e să dăm crezare zvonului care a circulat atunci în mediile politice, precum că nea Tase n-ar fi străin de fotografierea lui Dan Mihalache, dormind la Belgrad, și de scurgerea pozelor către presă. Desigur, pot fi răutăcisme, fiindcă nea Tase – Teodor Atanasiu, în acte! - are obiceiul să își țintuiască vizibil competitorii sau să se laude cu personaje sus-puse, cu care, susține întotdeauna el, întreține relații mai mult decât cordiale. E omul care face și desface tot în partid, un fel de Viorel Hrebenciuc al liberalilor. A țintit Cotroceniul și nu s-a lăsat până n-a ajuns în grațiile președintelui Iohannis.

Când Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al președintelui Băsescu, a făcut o plângere penală împotriva ministrului apărării din anul 2006, adică împotriva lui Teodor Atanasiu, am crezut cu toții că pe nea Tase îl luase gura pe dinainte. Să ne amintim puțin. În plângerea înaintată Parchetului Militar, Săftoiu a reclamat declarațiile făcute de Atanasiu în presă, prin care implica serviciul secret al Armatei. „Gură bogată”, au zis mai toți politicienii, adică un lăudăros care, civil fiind, nu știe regulile. Adriana Săftoiu a cerut procurorilor să-l cerceteze pentru abuz în serviciu, deoarece susținea că ar fi primit informații de la Direcția de Informații Militare despre activitatea purtătorului de cuvânt al președinției, ceea ce însemna că face poliție politică. Partidul Democrat i-a cerut demisia și chiar a obținut-o, Teodor Atansiu plecând acasă din fruntea MApN. Pe atunci, în mediile politice i se spunea „soțul doamnei Bijboacă”. În ultimii doi ani, însă, a ajuns la rangul de „Nea Tase”, ba chiar la alintul „Tăsică”.

Presa a fost prima care s-a prins de jocul de glezne a lui Teodor Atanasiu, înșurubat extrem de bine la Primăria Capitalei, unde făcea și desfăcea o grămadă de „proiecte” în Consiliul General. Cea mai de succes acțiune a sa a constat în detronarea primarului interimar, numit după arestarea lui Sorin Oprescu. În culisele de la „Capitală” se vorbea că-i operațiunea lui nea Tase și a „băieților” cu care se laudă că-i prieten de cataramă și armă. Dan Darabont și consilierii PSD s-au lăsat convinși ușor. O parte a presei, nu. Declarația primarului Ștefănel Dan Marin arată că înlocuirea sa a făcut parte dintr-un scenariu. „Am rămas uimit de acuzațiile ce mi se aduc referitor la RADET. S-a spus că nu am făcut demersurile pe lângă Guvern pentru a rezolva criza gazului, care nu este produsă de aici, ci din Estul Europei. Am ajuns să fac potecă spre Ministerul Energiei. Această criză a fost creată artificial la noi pentru a face un joc politic. Din seara asta RADET va funcționa perfect, ELCEN nu va mai spune că nu are gaz, nu vor mai fi avarii în rețea, doar că s-a schimbat conducerea primăriei. Este un joc politic care v-a ieșit”, le-a spus Ștefănel Marin consilierilor municipali.

După preluarea mandatului prezidențial de către Klaus Iohannis, nea Tase n-a pierdut nicio ocazie ca să se promoveze în fața colegilor din PNL ca un intim al noului stăpân. S-a apropiat foarte mult de consilierii lui Iohannis, mai puțin de Dan Mihalache. Acesta se pare că i-a mirosit oportunismul și, temător de cum evolua relația cu președintele, i-a cam barat lui nea Tase accesul spre șeful Palatului. A ținut până la faza cu dormitul din anticamera de la Belgrad. Și Mihalache a plecat la Londra!

Ultima lovitură a lui nea Tase, cu care spera să obțină laurii puterii de la Președinte și de la partid, a fost impunerea lui Marian Munteanu în cursa electorală din partea PNL. Doar că tot planul a dat chix de data aceasta, din cauza presei și a societății civile. Marian Munteanu, însă, ne-a spus cine i-a propus să devină stegarul PNL la Primăria Capitalei: Teodor Atanasiu. În momentul de față, pare că e începutul sfârșitului pentru nea Tase, deși… combinagiii n-ar fi combinagii dacă li s-ar putea rupe aripile prea ușor. Și mai ales de un politician ca Predoiu, fost „premier din umbră”, în prezent candidat perdant la scaunul lăsat gol de Oprescu!

În planul de contracarare a lui nea Tase, strategul Cătălin Predoiu și-a adus alături doi locotenenți: Ciprian Ciucu, exclus de Monica Macovei din partidul M10 pentru trădare, și europarlamentarul Cristian Bușoi, primul candidat al PNL la aceste alegeri locale. Ei îl vor ajuta să-și impună oameni pe listele de consilieri, ca să-i destrame lui Teodor Atanasiu lanțul de interese din administrația Capitalei. Săracul Predoiu, nu știe cu cine s-a pus! Nea Tase, ca și Hrebenciuc, are resurse să-și regenereze aripioarele, ca fluturașul din „Nunta lui Figaro”, chiar dacă „domnul conte” i le-a retezat. Asta ca să fiu…calină. Aș minți, însă, dacă aș spune că nu m-am gândit la „șobolan rozaliu”, dar e licența memorabilă a lui Cristian Tudor Popescu.

Opiniile exprimate în paginile ziarului aparțin autorilor
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate