Editura Evenimentul si Capital

Naziștii aveau bordeluri în lagărele de concentrare. Deținuții harnici aveau dreptul la 15 minute de "plăcere"

Autor: | | 16 Comentarii | 45103 Vizualizari

Amplasat chiar în spatele renumitei mese "Lucru care te face liber" din lagărul de concentrare de la Auschwitz, se afla una dintre cele mai puțin cunoscute orori ale celui de-al doilea război mondial - un bordel pentru prizonieri.

Într-o schemă diabolică menită să încurajeze deținuții să muncească mai mult, în urmă cu 76 de ani, șeful Gestapo, Heinrich Himmler, a ordonat organizarea de bordeluri în lagărele de concentrare din Europa ocupată de nazisti. Planul, conceput în octombrie 1941, viza creșterea productivității prizonierilor, oferind un sistem de premieri deținuților - dacă ar fi lucrat destul de mult, pentru a fi "răsplătiți" cu o vizită la bordelul taberei.

Prima “Casa de Păpuși”, așa cum era cunoscută, a fost înființată un an mai târziu în 1942, în spatele gratiilor de la lagărul de concentrare din Mauthausen din Austria. Aceasta a fost urmată de mai multe în Ravensbruk, Buchenwald, Dachau și Flossenburg, printre altele. În total au fost zece bordeluri în taberele morții.

Două dintre cele mai mari erau în Auschwitz, în Polonia ocupată de naziști, cu bordelul principal denumit "Puff" așezat chiar în spatele sinistrei intrări “Arbeit Macht Frei” din blocul 24. Înființată la începutul celui de-al doilea război mondial după invazia lui Hitler din Polonia, Auschwitz a devenit cea mai mare lagăr de ucidere din istorie. Se estimează că 1,1 milioane de oameni au fost uciși prin execuții, bătăi, muncă forțată și camere de gazare.

Omul însărcinat cu punerea în aplicare a planului a fost medicul SS Siegfried Schwela. Într-o întâlnire cu medicii din închisoare el și-a stabilit planul pentru conducerea bordelurilor, instruind personalul să se asigure că prizonierii, bărbați și femei, erau "curați". Femeile au fost sterilizate și numai poziția misionarului a putut fi folosită. El a cerut, de asemenea, ca ofițerii SS să urmărească bordelurile pentru a se asigura că femeile nu au petrecut mai mult de 15 minute cu fiecare prizonier. A impus legi rasiale stricte, insistând că numai bărbații germani puteau vizita femeile germane, iar bărbații slavici se puteau întâlni doar cu femei slavice. Evreii și prizonierii ruși erau interziși.

Schwela a fost ucis de rezistență înainte de a-și implementa planurile, dar în august 1943 și noiembrie 1943 ambele bordeluri au intrat în funcțiune sub comanda ofițerului SS Oswald Kaduk. Femeile non-evreice au fost atrase voluntar, cu promisiuni de condiții mai bune de viață și rații de alimente mai bune. În principal, femeile făceau facă sex cu o medie de 6-8 bărbați în fiecare noapte între 8 și 10 pm. De asemenea, ele ”lucrau” și duminică după-amieza. Câte 21 de prizoniere lucrau în bordelurile de la Auschwitz, cunoscute sub numele de Sonderbauten (clădiri speciale). Ultimul bordel a fost deschis în 1945, anul în care s-a încheiat cel de-al doilea război mondial.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X