Editura Evenimentul si Capital

NATO întărește flancul estic al Europei. Bulgaria a primit tancuri şi echipament de artilerie ale Infanteriei Marine a SUA

15-08/us-marine-forces-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 788 Vizualizari

Armata SUA a trimis tancuri, artilerie şi vehicule blindate uşoare de recunoaştere care au ajuns astăzi la o bază militară din Bulgaria. Compania de Arme Întrunite, cantonată în Poligonul Novo Selo, este subordonată Black Sea Rotational Force, o forţă rotaţională a Comandamentului SUA din Europa, care are sediul la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, în România.

Într-un comunicat al infanteriei marine americane (US Marine Corp Forces), transmis cotidianului „Evenimentul zilei”, se arată că folosind acest echipament - tancuri, artilerie şi vehicule blindate uşoare de recunoaştere - infanterişti marini americani se vor antrena alături de unităţile mecanizate ale aliaţilor şi partenerilor, îmbunătăţind împreună capacităţile de folosire a armamentului întrunit şi a tacticilor anti-blindaj.

Însoţite de peste 160 de infanterişti marini, tancurile, echipamentul de artilerie şi vehiculele blindate uşoare de recunoaştere reprezintă Compania de Arme Întrunite.

Unitatea va face parte din Black Sea Rotational Force, însă va avea sediul la Poligonul Novo Selo din Bulgaria.

Compania de Arme Întrunite are în prezent planificate trei rotaţii de câte şase luni, deşi este posibil să aibă loc mai multe.

Black Sea Rotational Force este o forţă rotaţională semestrială reprezentată de infanterişti marini şi marinari, capabilă să participe la o gamă variată de operaţiuni militare din zona de responsabilitate a Comandamentului SUA din Europa. Black Sea Rotational Force are sediul la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, în România.
Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate