Editura Evenimentul si Capital

NAȘU' nu e MOȘ CRĂCIUN. Sute de CĂLĂTORI FRAUDULOȘI și pasageri SCANDALAGII au fost AMENDAȚI de controlori și de polițiști în trenurile și în gările CFR

Polițiștii de la Direcția Transporturi au prins sute de călători frauduloși
Autor: | | 1 Comentarii | 219 Vizualizari

Peste 400 de călători care au încercat să circule fără bilet pe trenurile CFR, profitând de zilele de Crăciun au avut surpriza să dea nas în nas cu polițiștii de la Transporturi. Între 25 și 28 decembrie, în fiecare zi 500 de oamenii legi de la Direcţia de Poliţie Transporturi a Inspectoratului General al Poliţiei Române au patrulat în 677 de trenuri, pe rutele din întreaga țară. Cei care au vrut să circule „cu Nașu” au încasat amenzi de peste 6.000 de lei iar alți peste 160 de pasageri care au făcut scandal au fost sancționați.

Mulți dintre rpmâni au ales să meargă cu tremnul, în preajma sărbătorilor de iarnă. Din acest motiv, Poliţia Română a intensificat activităţile pentru prevenirea şi combaterea călătoriilor frauduloase, precum şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Poliția Română transmite că, în perioada 25-28 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi a Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat la nivel naţional, în trenurile de călători care circulă pe magistralele de cale ferată şi pe liniile adiacente, precum şi în staţiile de cale ferată.

În cadrul acţiunii au fost angrenaţi, în medie, zilnic, aproape 500 de poliţişti, care au patrulat în 677 trenuri de călători şi în 765 staţii şi triaje de cale ferată.

Oamenii legii au constatat 17 infracţiuni, dintre care două de natură economică şi 12 de natură judiciară. De asemenea, poliţiştii au aplicat 247 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 46.145 lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 167 sunt pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică de către persoane turbulente. De asemenea, șapte au fost aplicate vânzătorilor neautorizați, așa cum sunt prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Alte 35  de sancțiuni pentru nerespectarea normelor privind transporturile pe căile ferate române. Alte două sancțiuni i-au vizat pe cei care asigură paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

De asemenea, au fost identificaţi 444 de călători care circulau fraudulos, cărora personalul specializat le-a aplicat taxe şi suprataxe în valoare de 6.468 lei.

Poliţia Română a anunțat că va continua şi în perioada următoare acţiunile în trenuri, în staţiile şi triajele CFR, pentru siguranţa celor care călătoresc cu trenul.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate