Editura Evenimentul si Capital

Nastratin Hogea s-a născut în Zodia Vițelului. Leii zâmbesc, cu toți colții, Scorpionii să nu întrerupă pe cei cu care vorbesc │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 4225 Vizualizari

Nastratin Hogea este revendicat de peste două duzini de națiuni. Persanii, iranienii, sar la bătaie dacă le spui că Nastratin nu a fost unul de al lor. Turcii te bagă la pușcărie, ei au o plăcuță pe o clădire modestă din orașul Konya care arată că acolo a locuit Nastratin Hogea și îl consideră ca o valoare națională. Toți se înșeală, Nastratin a locuit în Dobrogea, în Mangalia și a slujit la mica moschee de acolo! Pe mine m-a poreclit Nastratin Hogea, cine altul, decât Corneliu Mănescu, cel care îmi îndruma pașii, pentru umorul meu în relatarea secilor discuții diplomatice.

 

 

HOROSCOP  Pe 14 iunie s-au născut Ernesto Rafael „Che” Guevara de la Serna, Harriet Beecher Stowe, Steffi Graf, Boy George, Donald Trump, Karel Gott, Giannina Naninni, Vasile V. Vasilache, Dumitru Pârvulescu, Mihai Brediceanu, Cornel Coman, Alexandru Darie.

 

Pe 14 iunie sunt, în calendarul creștin ortodox, Sfinţii: Sf. Prooroc Elisei, Metodie şi Iulita.

 

În ”Kalendar” este Eliseiul Grâului, Sf. Elisei. Se ţine de toată lumea – e rău în primul rând de grindină, dar şi de ciumă, de toate bolile, de lup, de urs, de muşcătură de şarpe!

 

Se spune că trebuie să se lucreze doar până la miezul zilei fiind, evident, o nouă pauză agricolă în magia naturii creatoare a bobului de grâu. Bun, ce îi place mai mult omului decât să nu muncească, aşa că nu este greu de ţinut!

 

Ar fi împlinit 89 de ani, dacă nu ar fi fost trimis la moarte, în Bolivia, de către Fidel Castro. Astăzi îl pomenim pe revoluționarul argentinian, pe rebelul cu o cauză, Che Guevara. Nu a fost niciodată modelul meu de viață, dar nu pot să nu-l respect și să nu-l admir. Che este exemplul sentimental şi tragic al celui care merge până la capăt, plătind chiar cu preţul vieţii ideea proprie, idealul, cauza căreia i s-a dedicat. Medic şi asasin, cinic şi romantic, iubit de săraci și urât de bogați, adorat de femei și invidiat de bărbați, exemplu de dualitate a zodiei Gemenilor, cu foarte multe defecte şi poate cu și mai multe calităţi, Che a fost o figură complexă, de legendă, pe drept cuvânt caracterizat de Jean-Paul Sartre: “a fost cea mai completă fiinţă umană a vremurilor noastre”.

 

HOROSCOP  Iată ce scriam în urmă cu un an:  Duminică, 12 iunie, s-au terminat, la Dresda, întâlnirile Bilderberg. Corect așa este, deoarece la consultările foarte discrete nord-atlantice, fondate de Regalitatea Olandeză, se ajunge numai pe bază de invitații. Și nu este o singură întrunire, ci mai multe. Știu eu ce știu! Și mai știu ceea ce se zvonește, teoria conspirației, că cei mari și tari au hotărât în weekendul trecut să trateze, poate prin amputare, partea bolnavă a Europei, este vorba de Marea Britanie. ”Brexit, yes, my good man!” Dar, poate nu am fost suficient de clar. Chiar cu un vot de ieșire din UE, hotărît la Bilderberg, Marea Britanie, perfidul Albion, o să facă în așa fel ca să mai obțină avantaje, derogări și subvenții în relația cu continentul. Plec, dar rămân cu tine!”  Chiar am întotdeauna dreptate? Sigur că nu am, dar recunosc viitorul, când îl văd!

Ascult epic music, Instrumental Core și Mark Petrie, TSFH îi știu deja, pe dinafară. Sunt mulțumit și torc ca motanul lui Nastratin Hogea. Am primit multă corespondență, cu multe titluri pentru viitoarea mea rubrică. Cam o sută cincizeci. Va mulțumesc, vă mulțumesc din suflet! Sunt bucuros pentru că am dovada, încă odată, cât de inteligenți, erudiți și creativi sunt lupii, padawanii și hobbiții mei! Vă mulțumesc, sunt bucuros ca în copilăria mea modestă, când primeam o hăinuță nouă, trebuie să încerc toate titlurile primite, să văd care mi se potrivește. Dacă mai aveți idei, nu ezitați să mi le trimiteți la dom.profesor@gmail.com.

HOROSCOP Da, torc ca motanul lui Nastratin Hogea. Nu știați că Nastratin avea un motan? O frumusețe de pisică portocalie, cu ușoare dungi, abia vizibile, ceva mai închise la culoare. Nastratin îl iubea mult și se juca tot timpul cu el. Pisica este un animal pur, în islam și Profetul a avut o pisică. Spre nemulțumirea celei de a doua neveste, frumoasa Leila. Prima soție se înecase într-un bazin, o să vă spun pilda, la momentul potrivit. Ei bine, Leila mereu reproșa că motanul, Malus, așa îl chema, lăsa păr pe zestrea ei, frumoasele covoare persane de Tabriz și Yazd și că-și ascute gheruțele pe mobila ei de tek, încrustată cu sidef. Leila era bogată și zestrea ei l-a făcut pe Nastratin Hogea om cu stare, cu caftan scump și turban cu nestemată, cum sta bine unui hoge. Ce s-a gândit și s-a socotit Nastratin, a luat din Bazar un inel splendid, de aur cu o nestemată ca Steaua Păstorului, cu banii pe care-i câștigase facând un pariu cu vizirul – altă pildă, pe care dacă mai am zile, o să v-o spun, cu siguranță. S-a dus acasă și a dat inelul cel prețios Leilei spunând: ”Un cadou de la Malus!” Leila și-a pus inelul pe deget, l-a admirat ce frumos era și i-a spus lui Nastratin: ”Iubite soțior, nu vrei să-ți mai iei o pisică?!”

Și iată și altă pildă, care dă titlul articolului de azi:

HOROSCOP  Nastratin mergea mereu în Marele Bazar. Nu că ar fi avut ceva de cumpărat, dar în bazar auzeai și vedeai multe. Acolo își avea prăvălia și un astrolog bătrân ca vremea. A trecut Nastratin prin fața lui și l-a salutat ca pe un savant și știutor al Zaoirajah al lui Al-Sabati, filosofia celestă arabă. Astrologul l-a salutat și el cu cuvinte alese și la întrebat: ”Preaînțeleptule hoge, să știi că mult timp m-am întrebat, în ce zodie ești născut?”   ”În zodia Vițelului!”, a răspuns repede Nastratin. Venerabilul astrolog a început să-și pieptene barba lui cea albă și lungă cu degetele, semn de mare mirare și nedumerire. ”Cunosc multe sisteme astrologice, dar niciunul nu are zodia Vițelului, poate te referi la zodia Taurului” a spus astrologul. ”Așa este” a răspuns Nastratin Hogea, ”dar acum jumătate de veac, când m-am născut, era cu siguranță vițel, nu taur!”

Acum vă rog să mă scuzați, mă duc să probez tilurile viitoarei mele rubrici și poate că o să mai am timp să văd și câteva episoade din ”Dark Matter” sezonul 3, sau ”The Expanse”, au ceva în comun. Scenaristul, regizorul, producătorul – nu știu încă, dar o să descopăr, cu siguranță, pentru că mereu avem o șansă, un atuu în plus, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                    ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC     În această zi de mijloc de săptămână trebuie să găseşti proporţia corectă între activitate şi repaos, distracţie şi odihnă. Ai noroc, te poţi afla între nişte oameni care sunt optimiști! Oferă circumstanţe atenuante. Iartă ca să fii şi tu iertat. Ştii legea lui Ohm : „fii om cu mine, ca să fiu om cu tine!” Dacă te duci la serviciu, înseamnă că ai de lucru. Aşa că păstrează-l! Serviciul. Poţi să faci urât şi după ce pleacă şeful din birou. Treburile neterminate trebuie analizate şi dacă se poate, gandeşte-te cum sa le finalizezi. Nu incepe astazi proiecte sau afaceri noi. Evită discuţiile tranşante, pentru că pe orice subiect ar fi – astăzi nu eşti suficient de convingător.

 

TAUR    Este momentul să ai o mică pauză, ai nevoie de relaxare! Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Există un aspect uşor nefavorabil în ceea ce priveşte deplasările tale. Dacă poţi amână călătoria programată astăzi, pe mâine, e mai bine! Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv. Ai intrat într-o rutina care te protejează dar nu te motivează – asta dacă jumătate de zi munceşti pentru alţii.  Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Trebuie să fii mai informat, găseşte alte surse decât cele pe care le ai acum. Încearcă, dacă îţi serveşte la ceva, să ai o perspectivă mai îndepărtată asupra ultimelor evenimente în care ai fost implicat, cu sau fără voia ta.

 

GEMENI  Faci eforturi ca să rezolvi urgenţele cotidiene.  Azi ai o perioadă în care trebuie să spui direct care sunt interesele tale şi de ce ai nevoie. Așa, poţi să obţii cooperarea celor din jur. Dacă ai unele probleme cu bancile, sau de natură financiar-bancară, nu ezita să insişti cât poţi. Tenacitatea ta poate va fi răsplătită. Posibile discuţii aprinse cu cineva de la care vrei sa obtii ceva important. Stelele iti dau reusita daca esti suficient de logic. In general vorbind, mai multe planete şi indicatori astrologici îţi îţi sunt favorabili.  Pentru cei nascuti in ultima parte a zodiei, stelele, cu voia Domnului, arată azi numai lucruri bune şi vesele, adica multe influenţe favorabile.

 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
20:26 Stela Popescu, scene INCREDIBILE înainte să MOARĂ - VIDEO 18:52 UPDATE. Trupul Stelei Popescu, depus la Teatrul „Constantin Tănase”. Sute de oameni, APLAUZE și FLORI pentru MAREA ACTRIȚĂ 18:08 Stela Popescu. DEZVĂLUIRE DIN TRECUTUL NEȘTIUT al artistei. Foto în articol 18:08 A presimțit Stela Popescu că va muri? „Am avut trei vise...” 14:43 Stela Popescu. CE PENSIE JENANTĂ AVEA marea actriță… Vom ști vreodată să ne respectăm valorile? 14:16 Stela Popescu. Momentele de aur care au făcut-o cea mai iubită actriță de revistă din România 14:10 Ion Iliescu, foarte afectat de moartea marii actriţe Stela Popescu 13:55 Oana Pellea, MESAJ la moartea Stelei Popescu:„Putea fi salvată (...) Doamne, cât de nepăsători, indiferenți și grăbiți trecem...” 13:30 Cum își iau RĂMAS bun de la STELA Popescu colegii de la ”CONSTANTIN TĂNASE” 13:26 De ce a murit Stela Popescu, cea mai iubită actriță a românilor 13:26 Ultima înregistrare cu Stela Popescu, în urmă cu două săptămâni, alături de Dan Negru: ,,Am vorbit despre Ierusalim” 13:25 Stela Popescu. MAREA DORINȚĂ neîmplinită a actriței... 13:23 Stela Popescu. TERIBILA ÎNTÂMPLARE care i-a marcat toată viaţa. DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE! 13:22 Stela Popescu, în ULTIMUL spectacol în care a jucat. Plină de viață, pe scenă, cu TREI zile înainte de dispariția tragică 13:07 Tamara Buciuceanu, ÎN LACRIMI după moartea Stelei Popescu: „Cel mai trist moment din viața mea” 12:50 Stela Popescu. Loredana Groza, MĂRTURISIRE la moartea marii actrițe 12:33 Stela Popescu. Actrița trăia în centrul Bucureștiului, ÎNTR-O VILĂ DE LUX 12:33 Stela Popescu A MURIT! Ce s-a descoperit pe masa artistei și ce urma să facă înainte de a înceta din viață 11:15 Stela Popescu a murit! Alexandru Arșinel este devastat: „Vai de mine” 10:45 După 61 de ani petrecuţi pe scenă, Steaua teatrului de revistă românesc s-a stins fulgerător

Articole salvate