Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Nastratin Hogea s-a născut în Zodia Vițelului. Leii zâmbesc, cu toți colții, Scorpionii să nu întrerupă pe cei cu care vorbesc │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 4189 Vizualizari

Nastratin Hogea este revendicat de peste două duzini de națiuni. Persanii, iranienii, sar la bătaie dacă le spui că Nastratin nu a fost unul de al lor. Turcii te bagă la pușcărie, ei au o plăcuță pe o clădire modestă din orașul Konya care arată că acolo a locuit Nastratin Hogea și îl consideră ca o valoare națională. Toți se înșeală, Nastratin a locuit în Dobrogea, în Mangalia și a slujit la mica moschee de acolo! Pe mine m-a poreclit Nastratin Hogea, cine altul, decât Corneliu Mănescu, cel care îmi îndruma pașii, pentru umorul meu în relatarea secilor discuții diplomatice.

HOROSCOP  Pe 14 iunie s-au născut Ernesto Rafael „Che” Guevara de la Serna, Harriet Beecher Stowe, Steffi Graf, Boy George, Donald Trump, Karel Gott, Giannina Naninni, Vasile V. Vasilache, Dumitru Pârvulescu, Mihai Brediceanu, Cornel Coman, Alexandru Darie.

Pe 14 iunie sunt, în calendarul creștin ortodox, Sfinţii: Sf. Prooroc Elisei, Metodie şi Iulita.

În ”Kalendar” este Eliseiul Grâului, Sf. Elisei. Se ţine de toată lumea – e rău în primul rând de grindină, dar şi de ciumă, de toate bolile, de lup, de urs, de muşcătură de şarpe!

Se spune că trebuie să se lucreze doar până la miezul zilei fiind, evident, o nouă pauză agricolă în magia naturii creatoare a bobului de grâu. Bun, ce îi place mai mult omului decât să nu muncească, aşa că nu este greu de ţinut!

Ar fi împlinit 89 de ani, dacă nu ar fi fost trimis la moarte, în Bolivia, de către Fidel Castro. Astăzi îl pomenim pe revoluționarul argentinian, pe rebelul cu o cauză, Che Guevara. Nu a fost niciodată modelul meu de viață, dar nu pot să nu-l respect și să nu-l admir. Che este exemplul sentimental şi tragic al celui care merge până la capăt, plătind chiar cu preţul vieţii ideea proprie, idealul, cauza căreia i s-a dedicat. Medic şi asasin, cinic şi romantic, iubit de săraci și urât de bogați, adorat de femei și invidiat de bărbați, exemplu de dualitate a zodiei Gemenilor, cu foarte multe defecte şi poate cu și mai multe calităţi, Che a fost o figură complexă, de legendă, pe drept cuvânt caracterizat de Jean-Paul Sartre: “a fost cea mai completă fiinţă umană a vremurilor noastre”.

HOROSCOP  Iată ce scriam în urmă cu un an:  Duminică, 12 iunie, s-au terminat, la Dresda, întâlnirile Bilderberg. Corect așa este, deoarece la consultările foarte discrete nord-atlantice, fondate de Regalitatea Olandeză, se ajunge numai pe bază de invitații. Și nu este o singură întrunire, ci mai multe. Știu eu ce știu! Și mai știu ceea ce se zvonește, teoria conspirației, că cei mari și tari au hotărât în weekendul trecut să trateze, poate prin amputare, partea bolnavă a Europei, este vorba de Marea Britanie. ”Brexit, yes, my good man!” Dar, poate nu am fost suficient de clar. Chiar cu un vot de ieșire din UE, hotărît la Bilderberg, Marea Britanie, perfidul Albion, o să facă în așa fel ca să mai obțină avantaje, derogări și subvenții în relația cu continentul. Plec, dar rămân cu tine!”  Chiar am întotdeauna dreptate? Sigur că nu am, dar recunosc viitorul, când îl văd!

Ascult epic music, Instrumental Core și Mark Petrie, TSFH îi știu deja, pe dinafară. Sunt mulțumit și torc ca motanul lui Nastratin Hogea. Am primit multă corespondență, cu multe titluri pentru viitoarea mea rubrică. Cam o sută cincizeci. Va mulțumesc, vă mulțumesc din suflet! Sunt bucuros pentru că am dovada, încă odată, cât de inteligenți, erudiți și creativi sunt lupii, padawanii și hobbiții mei! Vă mulțumesc, sunt bucuros ca în copilăria mea modestă, când primeam o hăinuță nouă, trebuie să încerc toate titlurile primite, să văd care mi se potrivește. Dacă mai aveți idei, nu ezitați să mi le trimiteți la dom.profesor@gmail.com.

HOROSCOP Da, torc ca motanul lui Nastratin Hogea. Nu știați că Nastratin avea un motan? O frumusețe de pisică portocalie, cu ușoare dungi, abia vizibile, ceva mai închise la culoare. Nastratin îl iubea mult și se juca tot timpul cu el. Pisica este un animal pur, în islam și Profetul a avut o pisică. Spre nemulțumirea celei de a doua neveste, frumoasa Leila. Prima soție se înecase într-un bazin, o să vă spun pilda, la momentul potrivit. Ei bine, Leila mereu reproșa că motanul, Malus, așa îl chema, lăsa păr pe zestrea ei, frumoasele covoare persane de Tabriz și Yazd și că-și ascute gheruțele pe mobila ei de tek, încrustată cu sidef. Leila era bogată și zestrea ei l-a făcut pe Nastratin Hogea om cu stare, cu caftan scump și turban cu nestemată, cum sta bine unui hoge. Ce s-a gândit și s-a socotit Nastratin, a luat din Bazar un inel splendid, de aur cu o nestemată ca Steaua Păstorului, cu banii pe care-i câștigase facând un pariu cu vizirul – altă pildă, pe care dacă mai am zile, o să v-o spun, cu siguranță. S-a dus acasă și a dat inelul cel prețios Leilei spunând: ”Un cadou de la Malus!” Leila și-a pus inelul pe deget, l-a admirat ce frumos era și i-a spus lui Nastratin: ”Iubite soțior, nu vrei să-ți mai iei o pisică?!”

Și iată și altă pildă, care dă titlul articolului de azi:

HOROSCOP  Nastratin mergea mereu în Marele Bazar. Nu că ar fi avut ceva de cumpărat, dar în bazar auzeai și vedeai multe. Acolo își avea prăvălia și un astrolog bătrân ca vremea. A trecut Nastratin prin fața lui și l-a salutat ca pe un savant și știutor al Zaoirajah al lui Al-Sabati, filosofia celestă arabă. Astrologul l-a salutat și el cu cuvinte alese și la întrebat: ”Preaînțeleptule hoge, să știi că mult timp m-am întrebat, în ce zodie ești născut?”   ”În zodia Vițelului!”, a răspuns repede Nastratin. Venerabilul astrolog a început să-și pieptene barba lui cea albă și lungă cu degetele, semn de mare mirare și nedumerire. ”Cunosc multe sisteme astrologice, dar niciunul nu are zodia Vițelului, poate te referi la zodia Taurului” a spus astrologul. ”Așa este” a răspuns Nastratin Hogea, ”dar acum jumătate de veac, când m-am născut, era cu siguranță vițel, nu taur!”

Acum vă rog să mă scuzați, mă duc să probez tilurile viitoarei mele rubrici și poate că o să mai am timp să văd și câteva episoade din ”Dark Matter” sezonul 3, sau ”The Expanse”, au ceva în comun. Scenaristul, regizorul, producătorul – nu știu încă, dar o să descopăr, cu siguranță, pentru că mereu avem o șansă, un atuu în plus, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                    ⃰    ⃰    ⃰

HOROSCOP

BERBEC     În această zi de mijloc de săptămână trebuie să găseşti proporţia corectă între activitate şi repaos, distracţie şi odihnă. Ai noroc, te poţi afla între nişte oameni care sunt optimiști! Oferă circumstanţe atenuante. Iartă ca să fii şi tu iertat. Ştii legea lui Ohm : „fii om cu mine, ca să fiu om cu tine!” Dacă te duci la serviciu, înseamnă că ai de lucru. Aşa că păstrează-l! Serviciul. Poţi să faci urât şi după ce pleacă şeful din birou. Treburile neterminate trebuie analizate şi dacă se poate, gandeşte-te cum sa le finalizezi. Nu incepe astazi proiecte sau afaceri noi. Evită discuţiile tranşante, pentru că pe orice subiect ar fi – astăzi nu eşti suficient de convingător.

TAUR    Este momentul să ai o mică pauză, ai nevoie de relaxare! Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Există un aspect uşor nefavorabil în ceea ce priveşte deplasările tale. Dacă poţi amână călătoria programată astăzi, pe mâine, e mai bine! Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti pozitiv. Ai intrat într-o rutina care te protejează dar nu te motivează – asta dacă jumătate de zi munceşti pentru alţii.  Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Trebuie să fii mai informat, găseşte alte surse decât cele pe care le ai acum. Încearcă, dacă îţi serveşte la ceva, să ai o perspectivă mai îndepărtată asupra ultimelor evenimente în care ai fost implicat, cu sau fără voia ta.

GEMENI  Faci eforturi ca să rezolvi urgenţele cotidiene.  Azi ai o perioadă în care trebuie să spui direct care sunt interesele tale şi de ce ai nevoie. Așa, poţi să obţii cooperarea celor din jur. Dacă ai unele probleme cu bancile, sau de natură financiar-bancară, nu ezita să insişti cât poţi. Tenacitatea ta poate va fi răsplătită. Posibile discuţii aprinse cu cineva de la care vrei sa obtii ceva important. Stelele iti dau reusita daca esti suficient de logic. In general vorbind, mai multe planete şi indicatori astrologici îţi îţi sunt favorabili.  Pentru cei nascuti in ultima parte a zodiei, stelele, cu voia Domnului, arată azi numai lucruri bune şi vesele, adica multe influenţe favorabile.

RAC    În acestă miercuri ai o înclinare naturală către armonie şi umor de calitate. Poate fi pigmentat şi cu distracţii şi mici frivolităţi. Nu fii zgârcit, clipele plăcute sunt rare şi nu au preţ! La serviciu, sau unde îţi desfăşori activitatea, astăzi trebuie să dai dovadă de mare abilitate. Sunt anumite „capcane” care te pândesc, dar cu profesionalism şi cu prudenţă o să dejoci orice aspect nefavorabil. Pentru că, şiret şi bine informat de stele, tu ceri sprijinul cplegilor. Încearcă să pari entuziast de toate noutăţile pe care ţi le comunică surâzători colegii şi/sau rudele. Dacă ei sunt mulţumiţi, trebuie să te bucuri şi tu - lasă inerţia şi prudenţa semnului de apă, în care te-ai născut, pentru altădată.

LEU    Aparențe de bunătate şi armonie domnesc în jurul tău. Şi tu eşti punctul central! Nu risipi vraja, aşteaptă şi zâmbeşte. Poate au să-ţi ceră ceva, pentru că „interesul poartă fesul”!  In jungla de beton ai luptat bine până acum, deci eşti dispus să continui.  Ziua se anunţă favorabilă în ceea ce priveşte domeniul conjugal, sau de cuplu. Sunt favorizate domeniile vieţii în comun, lucrurile pe care le împarţi cu dragoste şi plăcere cu cei dragi.   Daca ai de făcut deplasari sau calătorii azi este ziua - adică astăzi este ziua în care poţi începe călătoria, sigur, dacă nu ai plecat ieri şi astăzi eşti deja pe drum! Ce complicat… Schimba locul şi iti schimbi si norocul. O veste care te interesează, probabil pe seara – încă nu poţi să-ţi dai seama cât de bună este.

FECIOARĂ   Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Dar, evită nerăbdarea şi graba! Nu regreta ceva înainte de a încerca toate posibilitățile, pierde cel care nu mai încearcă! Ceva te deranjează. Poate fi vorba de o admiraţie excesivă, care se poate transforma în „deochi”, poate chiar un atac psihic ca la Dragoş Argeşanu, în orice caz, cineva este cu „ochii” pe tine. Nu incepe nici o discuţie importanta sau vreo negociere inainte de miezul zilei. Seara placuta cu accente de eveniment social. Cooperarea cu noii tai parteneri sau colegi incepe să-şi arate dividentele. Până la urmă, cu toate derapările “psiho”, o zi plăcută, plină, bine aspectată sentimental.

BALANŢĂ   O mică criză de orgoliu? Vanitatea este păcatul capital preferat al diavolului, spunea Al Pacino. Nu ai văzut filmul? În această zi a lui Mercur stăpâneşte-ţi egoismul şi zâmbeşte frumos! Poate fi cea mai profitabilă zi a săptămânii. Eşti deosebit de inspirat în afaceri cu banii altora, în special în achiziţii şi cumpărături. Amorul, de asemenea, este bine aspectat. Profită de favorurile stelelor şi comunică cu anturajul. S-ar putea să ai surprize plăcute. Perioada îţi este favorabilă, acordă mai mult timp familiei, prietenilor vechi, te vei simţi foarte bine depănând amintiri frumoase. Si aşa poate să-ţi vină o idee noua, sau să-ti aminteşti de o relatie folositoare. In definitiv pentru ce ai amintiri, dacă nu le foloseşti!

SCORPION  În această miercuri nu întrerupe pe cei cu care vorbeşti, lasă-i să se descarce! Domeniul emoţional e avantajat. Acest lucru te ajută să te înţelegeţi mai bine cu cei apropiaţi, cu familia! Este bine să te bucuri mai mult de ce ai şi să laşi deoparte, măcar astăzi, planurile măreţe de viitor. Nu din cauza “crizei” la care suntem instigaţi şi condamnaţi, ci din considerente practice şi familiale. Configuraţia cosmică te avertizeaza să te odihneşti mai mult şi să-ţi menajezi sănătatea. Astăzi sunt favorizaţi nativii care activează în servicii publice sau administraţie şi de asemenea cei care, de fapt foarte puţinii, cei care încă mai produc marfă. Se apropie nişte termene sau examene şi ai chef de orice numai de asta, nu! Concentreaza-te acum, ca să te distrezi dupa.

SĂGETĂTOR   Fii mai energic, mai dinamic! În acesastă zi ai multe de făcut, multe de terminat! Roagă frumos pe jumătatea ta să renunţe la programul cu prietenii şi să te ajute! Poate îi face plăcere. Totul apare destul de neclar şi confuz. Doreşti mai multa claritate şi lumină. Timpul rezolva totul… Puţintică răbdare, vorba lui Caragiale. Nu trebuie să schimbi nimic din programul pe care l-ai stabilit - chiar dacă informaţiile pe care le primeşti sunt contradictorii. Configuratia iţi indica să nu te repezi sa tragi concluzii gresite, sa ai suficienta rabdare, pentru ca lucrurile se pot lamuri. Azi configuratia astrala iti ofera prilejul sa inchei unele lucrari sau situatii mai vechi si sa lamuresti unele aspecte ale sentimentelor tale. Este momentul să-ţi faci prieteni din anturaj, pentru ca s-ar putea sa ai nevoie in curand de sprijinul si ajutorul lor competent. Viitorul iti zambeste, dar trebuie sa laşi un pic comoditatea şi să fii mai harnic.

CAPRICORN   Mai toată ziua de astăzi ai întuiţie. Fii atent la prima impresie, la ce îţi şopteşte inconştientul, la “cel de al treilea ochi”! Lucrurile şi oamenii îţi comunică emoţii noi, interesante! O dimineaţă mai aglomerată. Trebuie să te organizezi mai mult, să fii mai eficient, mai ales în prima parte a zilei. Poţi să finalizezi unele lucruri importante, poate şi acasă, în a doua parte a zilei. Dacă depinde de tine nu pleca astăzi în nicio călătorie lungă. Anumite evenimente şi o justă evaluare a situaţiei te fac să preţuieşti încă o dată ajutorul colegilor şi a prietenilor adevăraţi şi să dispreţuieşti din nou pe inamicii personali sau conjuncturali.  Iartă, dar nu uita şi nu trebuie să faci mereu aceiaşi greşeală: cea cu încrederea nelimitată în oameni, în partea lor bună şi creştină.

VĂRSĂTOR   Pregăteşte-ţi un plan ”B”, de rezervă. Deciziile par uşoare astăzi. Reuşeşti să-ţi aduci aminte de situaţii similare din trecut şi de soluţia câştigătoare. Experienţa contează, e evident! Poziţia lui Jupiter indică prieteni noi şi o viaţă socială mai densă, mai reuşită.  Astăzi poţi rezolva treburi importante şi lua deciziile care se impun – o zi excelentă pentru planuri strategice şi hotărâri cu greutate. Un proiect început acum câteva zile începe să ia amploare şi îţi solicită participarea ta din ce în ce mai mult. În a doua parte a zilei, o perioadă foarte bună pentru spectacole sau vizite sociale la prieteni cu influenţă. Pentru mulţi Săgetători astăzi începe un proces de dinamică crescută, de lucru făcut bine şi la timp. Totuşi, pe unii îi ia cu rece şi fierbinte pe la arc şi săgeţi că sunt în criză de timp. Examene? Aşa că este bine să ceri ajutor de pe acum ca să nu fii refuzat mai târziu, când toată lumea intră în criza de timp din cauza concediilor. Care criză şi asta este doar o  copie…

PEŞTI   Regăseşti un anumit nivel de relaxare, de calm. Eşti în plin stres psihic şi micile momente de odihnă sunt foarte importante. Fă-ţi planuri de vacanţă de vară, gândeşte-te la locuri exotice! Peştii de toate categoriile, rechini sau plevuşcă, trebuie să-şi îndrepte atenţia către asociaţi, parteneri, colegi, către anturaj, în general, pentru ca să evite să aibă decepţii. Pastreaza prieteniile de afaceri strict conventionale si nu-ti baga partenerii in casa. Astazi, măcar! Un prilej excelent sa pui la punct unele probleme legate de casă, cămin, familie, sau proprietati. Suna-ţi prietenii, aşa, să vezi ce mai fac! Astăzi, pe seară, te simţi bine şi ai vrea să-ţi depasesti conditia sau sa incepi ceva nou, orice - chiar de azi! Totusi, atenţie la deciziile importante, în special la asocierea cu noi parteneri, atât în afaceri, dar, mai ales, în dragoste.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
19:26 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 16:44 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 16:19 Klaus Iohannis despre premier: O să REZOLV foarte REPEDE problema MAJORITĂȚII 15:12 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 15:00 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 14:28 Capul fostului ȘEF SRI George Maior, CONDIȚIE pusă în PSD pentru noul Guvern 13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 09:38 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu

Articole salvate