Editura Evenimentul si Capital

După mai bine de patru decenii, NASA dezvăluie o ÎNREGISTRARE audio din spaţiu. Zgomotele CIUDATE au băgat astronauţii de pe Apollo 10 în sperieţi | VIDEO

Autor: | | 0 Comentarii | 1751 Vizualizari

Astronauţii de pe Apollo 10 au auzit, în 1969, sunete ciudate venind din spaţiu, cu puţin timp înainte de aterizarea pe Lună. După zeci de ani în care a rămas secretă, înregistrarea audio cu "muzica din spaţiu" şi conversaţia astronauţilor, a fost dezvăluită.

Şi tu ai auzit acest fluierat?

Sună ca şi cum ar fi o muzică din spaţiu.

Mă întreb oare ce e.

Această conversaţie dintre astronauţii Eugene Cernan şi John Young de pe Apollo 10, a avut loc în 1969, în timp ce oribtau Luna şi a rămas secretă timp de patru decenii, relatează CNN.

Deşi transcrierile au fost publicate în 2008, înregistrarea audio şi sunetul la care astronauţii se referă a fost lansată abia acum.

În afara contactului radio cu Pământul, fiind pe partea îndepărtată a lunii, astronauţii nu se aşteptau să audă ceva.

“Ai auzit asta? Acest fluierat? Whoooo”, spune Cernan pe înregistrare. “Este ca o muzică ciudată”.

Ceea ce este ciudat e că echipa nu a menţionat acest aspect superiorilor săi de la NASA,  de teamă de a nu pune la îndoială abilitatea lor pentru zborurile spaţiale viitoare, potrivit unui nou serial difuzat de Science Channel, numit "Dosarele Inexplicabile ale NASA".

Sursă foto: cnn.com

Fenomen inexplicabil? Nu chiar

Un tehnician NASA a explicat acest fenomen: "undele radio dintre cele două nave spaţiale, modul lunar şi cel de comandă, au interferat unele cu celelalte".

Explicaţia sa a fost disputată de astronautul Al Worden care susţine că "logica îi spune că dacă ceva a fost înregistrat, atunci există". Părerea acestuia nu este însă împărtăşită şi de colegii lui astronauţi.

Micael Collins, pilotul de pe Apolo 11, şi prima persoană care a zburat cel mai aproape de partea îndepărtată a lunii, în timp ce colegii săi Buzz Adrin şi Neil Armstrong explorau suprafaţa Lunii, susţine că îşi aminteşte că a auzit sunete ciudate, dar că nu s-a gândit prea mult la asta. 

"Se auzea un sunet ciudat în cască, un sunet straniu", a scris acesta în cartea sa. "Dacă nu aş fi fost avertizat înainte, m-aş fi speriat îngrozitor, însă tehnicienii radio au avut o explicaţie: sunt doar interferenţele radio", adaugă acesta.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate