Narcisa Iorga: CNA nu vrea s-o asculte pe Sorina Matei, ci doar pe Dragoş Pătraru

Narcisa Iorga: CNA nu vrea s-o asculte pe Sorina Matei, ci doar pe Dragoş Pătraru

Membrul Consiliului Național al Audiovizualului a postat, în această după-amiază, un comentariu pe contul personal de Facebook, în care critică dur decizia CNA de a nu-i permite jurnalistei Sorina Matei să participe la ședința în care membrii consilului urmau să analizeze plângerile formulate de aceasta împotriva RTV.

"CNA nu a acceptat amânarea discuţiei subiectului Sorina Matei vs. România TV, deşi Sorina, în nume propriu şi în numele ONG-urilor, ceruse aseară în scris să fie prezentă la şedinţa în care se vor discuta plângerile lor. Sorina Matei a obţinut promisiunea preşedintelui CNA că subiectul va fi scos de pe ordinea de zi în această dimineaţă. În ciuda acestei promisiuni, Laura Georgescu a votat astăzi ca ordinea de zi să rămână aşa cum a fost alcătuită, adică dezbaterea plângerilor în absenţa reclalamanţilor. Exact când s-a ajuns la subiectul respectiv, în sala de şedinţă a CNA a intrat Dragoş Pătraru, realizatorul reclamat de Sorina Matei şi ONG-uri. Colegul meu, Valentin Jucan, a protestat faţă de faptul că CNA ascultă doar o singură parte a conflictului şi a solicitat încă o dată să fie prezentă şi partea reclamantă. A fost apostrofat de mai mulţi membri CNA, care-i ţin spatele, de regulă, Laurei Georgescu. Valentin Jucan a părăsit şedinţa, golind-o de cvorum, ca ultimă soluţie de salvare a situaţiei. Menţionez că eu nu am luat parte la ultimele trei şedinţe. Cel mai probabil, tema va fi reluată marţi, dar de data aceasta în prezenţa ambelor părţi. Şi a mea...", a precizat Narcisa Iorga pe contul de Facebook.  Narcisa Ioga a mai postat pe Facebook și mailul pe care jurnalista B1 TV l-a trimis aseară către CNA, în care explica faptul că a aflat târziu despre ședința de astăzi și că nici reprezentanții Freedom House, care au depus și eu o sesizare similară, nu pot participa la ședința de astăzi a CNA. "Solicit ca la următoarea ședință a CNA, din 18 martie, să-mi dați prilejul să-mi prezint punctul de vedere documentat și în concordanță cu toate normele și legislația în vigoare", se arată în e-mailul trimis de Sorina Matei. Pe 11 martie, Sorina Matei a anunțat public că va în judecată postul România TV, după ce realizatorul TV Dragoș Pătraru a atacat-o într-un mod mai mult decât vulgar în două ediții ale emisiunii "Starea Nației". De asemenea, jurnalista postului B1 TV a depus o reclamație la CNA, în care atrage atenția că i-au fost aduse grave "prejudicii de imagine, onoare și în ceea ce privește reputația profesională". O reclamație similară a fost depusă și de către reprezentanții societății civile,  Freedom House România, Grupul pentru Dialog Social și Expert Forum au solicitat CNA să analizeze în ce măsură respectă legislația audiovizuală referirile suburbane, vulgare la adresa jurnalistei Sorina Matei, atacuri promovate în 3 și 10 martie de postul România TV. 

CITIȚI ȘI:

  • Jurnalista Sorina Matei dă în judecată România TV pentru atacurile la adresa sa din emisiunea "Starea Naţiei". Vezi răspunsul lui Dragoş Pătraru | VIDEO

Ne puteți urmări și pe Google News