Napoca Rally Academy, gata de start pentru zăpada şi gheaţa din Letonia

Napoca Rally Academy, gata de start pentru zăpada şi gheaţa din Letonia

Echipajele Napoca Rally Academy sunt pregătite pentru startul în Rally Liepaja, etapa a doua din Campionatul European de Raliuri. Florin Tincescu va debuta în Junior ERC, cu Citroen C2 R2 Max, Simone Tempestini va lua startul cu Skoda Fabia S2000, iar Marco Tempestini este la primul raliu din ERC cu modelul Ford Fiesta R5.

Rally Liepaja din Letonia, etapa a doua din Campionatul European de Raliuri, este şi prima inclusă în Junior ERC. Florin Tincescu şi Iulian Nicolaescu vor lua startul la şase din cele şapte etape incluse în competiţia juniorilor, cu modelul Citroen C2 R2 Max.

„Va fi o lupta acerbă. Sunt 15 piloţi inscrişi şi de abia aştept să luam startul. 2014 este un an în care vrem să învăţăm cât mai mult şi apoi, în 2015, să ne luptăm pentru titlu.

Obiectivul nostru în Letonia este să parcurgem cât mai mulţi kilometri, să ajungem la final şi să ne îmbunătăţim permanent timpii pe probe”, a spus Florin Tincescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Simone Tempestini şi Marco Tempestini se află la cea de-a doua participare în etapa din Letonia.

Însă, în 2014, Simone Tempestini va lua startul cu modelul Skoda Fabia S2000, iar Marco Tempestini cu modelul Ford Fiesta R5.

Specialele de macadam din Letonia sunt acoperite cu zăpadă şi gheaţă, ceea ce reprezintă o provocare în plus pentru piloţii Napoca Rally Academy, etapa contând şi pentru trofeul ICE MASTERS din Campionatul European de Raliuri.

„Cu siguranţă, faptul că am luat startul aici în 2013 este un plus. Configuraţia raliului s-a schimbat acum, dar caracteristicile probelor sunt aceleaşi. Am făcut câteva teste înainte şi cred că am găsit cel mai bun set-up pentru condiţiile de aici”, a spus Simone Tempestini.

Etapa din Letonia este programata în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, iar cele 12 probe speciale au o lungime de 240,6 kilometri.

Napoca Rally Academy susţine în acest sezon şi evoluţiile italianului Andrea Crugnola, care concurează în Junior ERC, cu un Peugeot 208 R2, preparat de echipa din România. Tot cu o maşină pusă la dispoziţie de NRA, un Subaru Impreza, va lua startul şi echipajul Ekaterina Stratieva/Carmen Poenaru.