Editura Evenimentul si Capital

Nadia Comăneci, în vizită la Școala Națională de Gimnastică din Cuba

Autor: | | 1 Comentarii | 636 Vizualizari

Aflată în Cuba, la invitația președintelui Federației Internaționale de Judo, Marius Vizer, marea gimnastă Nadia Comăneci a vizitat Școala Națională de Gimnastică din Havana, principalul centru de pregătire a loturilor olimpice și a tinerelor talente sportive din Cuba, unde sunt antrenați peste 140 de gimnaști cu vârste cuprinse între 9 și 22 ani.

Nadia a fost primită cu entuziasm de tinerii gimnaști din Școala Națională de Gimnastică din Havana și de antrenorii acestora. Rând pe rând, Nadia a vorbit cu fiecare tânără gimnastă, a oferit autografe și a făcut poze cu toți tinerii cubanezi aspiranți la medalii mondiale și olimpice.

”Seamănă foarte mult cu sistemul sportiv în care am crescut eu. Guvernul sprijină sportul, gimnastica, și oferă toate aceste facilități”, a spus Nadia în timpul vizitei la Școala Națională de Gimnastică din Havana. ”Gimnastica este foarte bună pentru sănătate. Nu poți știi cât de departe vei ajunge”, a mai spus Nadia, după ce a urmărit un exercițiu pregătit special pentru vizita sa, executat de un grup de tinere gimnaste de 9 – 10 ani.

La întâlnire au participat și președintele Federației de Gimnastică din Cuba, William Garcia Benitez, domnul ambasador al Ambasadei Române din Republica Cuba, Dumitru Preda, precum și de gimnasta Orisel Martinez, deținătoare a numeroase medalii la Jocurile Panamericane, edițiile premergătoare Jocurilor Olimpice la care Nadia s-a remarcat de-a lungul carierei. De asemenea, au fost prezenți membri ai conducerii INDER (Institutul Național de Sport, Educație Fizică și Recreație), coordonatori ai loturilor olimpice și de juniori, foști campioni de gimnastică și actuali performeri, precum recentul vicecampion mondial Manrique Larduet.  

”Nu aș fi putut pleca din Havana fără a-l cunoaște pe Manrique Larduet, numărul doi mondial, și fără a vedea centrul în care se antrenează”, a spus Nadia la întâlnirea cu gimnastul cubanez, căruia i-a prezis o carieră strălucitoare. ”Dacă te menții în formă, vei ajunge un mare nume în sport”, i-a spus Nadia.

”Te așteptăm să revii, Nadia”, i-au spus toți cei prezenți la Școala Națională de Gimnastică din Havana, prezenți la această întâlnire memorabilă.

Foto: Abel Roja

Cele mai tinere gimnaste au întimpinat-o cu un exercițiu special pe legendara Nadia Comăneci.

William García Benítez, președintele Federației de Gimnastică din Cuba, a prezentat Nadiei facilitățile școlii.

Foto: Abel Rojas

Tinere gimnaste, alături de Nadia Comăneci, în echilibru, la bârnă.

Foto: Abel Rojas

Nadia Comăneci, deținătoare a nouă medalii olimpice, alături de gimnastele cubaneze Leidys Perdomo (stânga) și Dovelis Elena Torres.

Foto: Abel Rojas

Gimnasta cubaneză Orisel Martínez, alături de ambasadorul român Dumitru Preda și Nadia Comăneci. Orisel deține 13 medalii la jocurile panamericane, iar cariera sa coincide în evenimente cu cea a Nadiei.

Foto: Abel Rojas

Autograful Nadiei pe bârnă și calul de la sărituri, în sala cubaneză.

Foto: Abel Rojas

În sala de antrenamente de gimnastică ritmică, Nadia Comăneci a salutat și a vorbit cu fiecare gimnastă.

Foto: Abel Rojas

Nadia a oferit gimnastelor poze și autografe personale.

Foto: Abel Rojas

Nadia Comăneci, alături de Marcia Videaux, campioană panamericană la sărituri, care va concura pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

Foto: Abel Rojas

«Paralele», i-a răspuns Randy Lerú Nadiei Comăneci, la întrebarea acesteia despre aparatul său preferat.  ”Oh, cel mai interesant aparat!”, a replicat Nadia.

Lentila fotoreporterului Juan Moreno a surprins-o pe Nadia Comăneci la Jocurile Olimpice din Moscova 1980. Aici, Nadia a obținut medalia de aur la sol și bârnă și argint pe echipe și individual compus.

Școala Națională de Gimnastică din Cuba este situată în orașul Arroyo Naranjo. Aici se antrenează 143 de atleți cu vârste cuprinse între 9 și 22 de ani.

Foto: Abel Rojas

Nadia Comăneci l-a felicitat pe gimnastul cubanez Manrique Larduet și antrenorul său Carlos Gil și din partea soțului său, Bart Conner, campion olimpic la paralele la Los Angeles 1984.
Alte articole din categoria: Alte sporturi

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate