Na Li a învins-o pe Cibulkova şi câştigă, în premieră, la Australian Open!

Na Li a învins-o pe Cibulkova şi câştigă, în premieră, la Australian Open!

Chinezoaica Na Li s-a impus la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, după ce a învins-o azi în finală pe slovaca Dominika Cibulkova, revelaţia turneului, 7-6, 6-0!

După un prim set foarte disputat, în care Na Li s-a impus la tiebreak, chinezoaica a dat în cel de-al doilea o adevărată lecţie de tenis modern! Ea s-a impus cu un sec 6-0 în faţa slovacei, care a lăsat o impresie extraordinară la Melbourne. În vârstă de 24 de ani, Dominika Cibulkova, a 20-a favorită a competiţiei, se impusese în semifinale, 6-1, 6-2, în faţa polonezei Agnieszka Radwanska, a cincea favorită a competiţiei.

Ea a devenit prima jucătoare slovacă ce ajunge în finala unui turneu de Grand Slam. Pe tabloul principal de la Australian Open, Cibulkova nu pierduse, până în finală, decât un set, la Maria Şarapova, în "optimi".

Chinezoaica Na Li, cap de serie numărul 4 la Australian Open, a avut şi ea un traseu impresionant la Melbourne. Ca şi Cibulkova, Na Li nu a cedase de-a lungul turneului decât un set, în turul trei, la cehoaica Lucie Šafarova. Şi a rămas doar cu acela! Pentru Na Li, aceasta a fost cea de-a treia finală la Australian Open, după cele disputate în 2011 şi 2013. Acum trei ani, Na Li era învinsă de Kim Clijsters (6-3, 3-6, 3-6), iar anul trecut de Victoria Azarenka (6-4, 4-6, 3-6).

Ne puteți urmări și pe Google News

În semifinale, Na Li a învins-o, fără prea mari probleme, scor 6-2, 6-4, pe canadianca Eugenie Bouchard, cap de serie numărul 30. CIBULKOVA - NA LI 6-7 (3/7), 0-6 Setul 1 - Cibulkova serveşte! Na Li reuşeşte break-ul! 0-1! - Na Li îşi câştigă serviciul şi are 2-0! - după un game foarte disputat, Cibulkova face primul punct în prima finală de Grand Slam din viaţa ei! 1-2! - serveşte Na Li: 1-3 - serveşte Cibulkova: 2-3! - Na Li evoluează inteligent; încearcă să nu intre în jocul slovacei, aşa cum au făcut Şarapova, Halep sau Radwanska. - Cibulkova joacî aşa cum a obişnuit la Australian Open, cu mingi puternice de pe fundul terenului, plasate, dar Na Li pare să ştie antidotul pentru jocul slovacei; - meciul e însă foarte echilibrat până acum. - Cibulkova reşeşte primul break al său, după două duble-greşeli ale adversarei!!! Şi e 3-3! - serveşte slovaca: 4-3! Cibulkova e din ce în ce mai prezentă în joc; pare să-şi impună ritmul, după un început mai greoi! - superb game realizat de Na Li, care egalează, 4-4! - după un nou game disputat, în care Na Li a avut şansă de break, Cibulkova face 5-4! - Na Li egalează: 5-5! - Na Li reuşeşte break-ul! 5-6! game superb al chinezoaicei; Cibulkova a făcut o nouă dublă-greşeală în acest game, a şase în acest meci! - e 6-6, deşi Na Li a avut la un moment dat o minge de set! - Tiebreak: serveşte Cibulkova! 0-1! Serveşte Na Li: 0-2, 1-2; Serveşte Cibulkova: 1-3! 1-4! Na Li pare mai bine pregătită psihic în acest final de set! Serveşte Na Li: 1-5! 2-5! Serveşte Cibulkova: 3-5! 3-6! serveşte Na Li, care are trei mingi de set! 3-7!!! NA LI câştigă primul set cu 7-6 (7/3) Setul 2 - serveşte Na Li: chinezoaica îşi câştigă serviciul, 0-1! - serveşte Cibulkova: 0-2! slovaca se enervează din cauza greşelilor! - Na Li conduce cu 3-0 în setul 2! Lucrurile se complică pentru "mitraliera" Cibulkova! - 4-0 pentru Na Li, care se îndreaptă spre primul său tilu la Australian open, după două finale pierdute!!! - serveşte Na Li, care începe game-ul cu o dublă-greşeală! 0-30! Dar Na Li revine şi face 5-0! - serveşte Cibulkova! 14-40! două mingi de meci pentru Na Li! 30-40! Cibulkova trimite afară după un schimb de mingi şi Na Li câştigă! 0-6!!!