Editura Evenimentul si Capital

N-au bani să-și ridice premiile! Povestea uimitoare a elevilor bucureșteni premiați de NASA

Elevii care s-au remarcat în acest an sunt: Coman Andrei, Diaconu Andrei, Rotaru Maria si Herbert Mohanu, Costache Lucia, Dumitrescu Ioana, Constantinescu Radu și Necula Elene
Autor: | | 0 Comentarii | 2009 Vizualizari

În condițiilor și a sistemului, elevii români continuă să facă performanțe dincolo de granițe. Zece elevi de la Colegiul Național de Informatică ,,Tudor Vianu” au reușit să-i uimească pe reprezentanții NASA, dar nu au bani să ajungă dincolo de ocean.

Cei zece licenii bucureșteni au obținut trei distincții în con cursul „NASA Space Settlement Design”. Acest concurs i-a provocat pe elevii români să proiecteze o stație spațială pe orbita unei planete sau în oricare alt loc din spațiu (într-un punct Lagrange, de exemplu), astfel încât pasagerii să fie capabili să trăiască pe această stație fără să fie nevoiți să primească provizii de pe Pământ.

Statul nu îi ajută

După o muncă susținută și luni de studiu, aceștia sunt la un pas să își rateze visul. Statul nu îi ajută, iar profesorii lor au început să caute sponsorizări ca să le asigure bani de transport și cheltuieli. „Elevii au muncit mult și au demonstrat că au cunoștințe solide de matematică, fizică, chimie, biologie, sociologie, economie și informatică, îmbinând creativitatea cu rigoarea științifică. Proiectele lor au fost recompensate anul acesta cu un premiu 2, un premiu 3 și o mențiune. În urma rezultatului obținut, elevii au fost invitați să-și prezinte lucrările în cadrul Conferinței Internaționale pentru Dezvoltare Aerospațială (ISDC 2017), conferință care va avea loc în luna mai, în St. Louis, SUA. Suntem în situația în care trebuie vă rugăm să faceți posibilă îndeplinirea acestui vis al adolescenților minunați, premiați de NASA, asigurându-ne, în limita posibilităților, o parte din banii de transport”, transmite profesorul coordonator al elevilor, Ioana Stoica.

Space Settlement, o competiție recunoscută

Perfromanța tinerilor este cu atât mai mare cu cât competiția la care au primit aprecierea specialiștilor NASA este una recunoscută în întreaga lume. „România are o bogată tradiție în participarea la acest concurs, de fiecare dată, participarea elevilor din țara noastră a fost încununată de succes. Pentru elevii de la Vianu a devenit o mare ambiție să se remarce ca fiind unii dintre cei mai buni din lume. Sper ca toți cei care vor să susțină, să o facă cât mai repede. Eu urmăresc mesajele pe istoica.siv@ gmail.com”, continuă profesora de fizică, Ioana Stoica, care i-a îndrumat în timpul concursului.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X