Editura Evenimentul si Capital

Mutu și Tudorache dau milioane de euro din bani publici pe o televiziune și o revistă

Dan Tudorache (stânga) șirnGabriel Mutu (dreapta) suntrnla primul mandat
Autor: | | 1 Comentarii | 2936 Vizualizari

Primăriile bucureștene din Sectoarele 1 și 6, conduse de Dan Tudorache (PSD) și Gabriel Mutu (PSD), vor să aloce milioane de euro din bugetul local pentru o revistă și o televiziune online

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat, pe 20 iulie, Hotărârea nr. 171 privind aprobarea derulării şi finanţării proiectului „Platforma multimedia online pentru comunitatea noastră”. Proiectul adoptat cu 13 voturi „pentru” și 9 voturi „împotrivă” prevede că în perioada august-decembrie 2017, din bugetul local al Sectorului 6, se va aloca o sumă maximă de 1.241.072,4 lei (peste 270.000 de euro) pentru înfiin ț a r e a unei televiziuni online și a unei școli de formare a tinerilor în domeniul jurnalismului.

Obiectivul general, potrivit actelor care au însoțit hotărârea, este „crearea unei platforme multimedia care să ofere informații, divertisment, programe educative și programe culturale” pentru bucureștenii din sector, sub formă de „livestreaming, arhive și programe” care pot fi accesate oricând, fie direct de pe un site special, fie ca aplicație pe telefonul mobil.

Aspectele vieții

„Platforma multimedia va avea o grilă de programe construite în principal pe trei aspecte fundamentale: informație, educație, spirit comunitar. Aceste trei aspecte provin din necesitatea de a oferi cetățenilor sectorului cele trei aspecte fundamentale ale unei vieți mai bune, dar și din dorința administrației locale de a fi cât mai transparentă”, spune Primăria.

Cei 1,2 milioane de lei vor merge că- tre crearea unui studio TV și a unui centru de formare media care va pregăti tineri pentru jurnalism (reporter, editor video, cameraman, etc). Aproape jumătate din bani vor merge pentru salarii: 542.640 lei. Primăria spune că televiziunea online va realiza, printre altele, emisiuni-concurs pentru elevi și programe de divertisment prezentate de copii.

Primarul răspunde

Întrebat de EVZ ce părere are despre glumele care au apărut, că va fi un mic „mogul” odată cu apariția televiziunii, primarul Mutu ne-a declarat ieri: „Da, mă rog, fiecare cu glumele lui…eu sunt sătul de glume, eu îmi fac treaba și îmi place să muncesc”. El a spus că nu ține neapărat să apară în emisiuni, dar nici nu a exclus să îl vedem în direct. Consilierii locali vor apărea cu siguranță, însă. „Am spus de la bun început că nu mă interesează în mod special să apar pe post, ci mă interesează ca problemele sectorului să fie dezbătute și aduse la cunoștința locuitorilor. Probabil că vor fi consilieri locali care vor apărea în emisiuni. De ce nu?”, a spus Mutu pentru EVZ.

Justificare

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X