Editura Evenimentul si Capital

Munteanu, Zamfirescu şi Puric relansează conservatorismul | EXCLUSIV PREMIUM

Marian Munteanu (foto dreapta)
Autor: | | 18 Comentarii | 5099 Vizualizari

Dreapta conservatoare dă semne de revigorare. S-a constituit „Grupul pentru România”- un grup civic cu principii conservatoare, iar PNȚCD se revigorează

"Grupul pentru România” este o iniţiativă civică, înfiinţată pe 10 decembrie 2015, principalul obiectiv fiind „salvarea României”, aşa cum a anunţat purtător de cuvânt, actorul Florin Zamfirescu. „Obiectivul fundamental al GPR este să elaboreze un proiect de țară pentru România care să asigure restabilirea drepturilor de proprietate a românilor asupra țării lor și să apere valorile identitare ale civilizației românești”, a spus Zamfirescu, la Realitatea Tv, anunţând înfiinţarea Grupului.

Printre membrii fondatori se numără şi Marian Munteanu, fostul lider al studenţilor din timpul Mineriadei din 1990. „Am participat la acea întâlnire ca nişte oameni din societatea civilă. Avem o deschidere pentru oamenii care doresc să se implice. Nimeni nu vorbeşte în numele grupului, este o convenţie a noastră, cu excepţia domnului Florin Zamfirescu din ipostaza de purtător de cuvânt”, a precizat Munteanu, pentru EVZ. El a adăugat că, din punctul său de vedere, iniţiativa civică „nu se va transforma vreodată în partid politic”, pentru că aceasta reuneşte oameni cu viziuni diferite.

Fostul lider al studenţilor din Piaţa Universităţii a spus şi că, în opinia sa, grupul civic nu are o anumită orientare, tocmai pentru că reuneşte oameni cu viziuni diferite, dar printre subiectele abordate se numără „dreptul de proprietate al cetăţenilor români, chestiuni de tip identitar, cultural sau care ţin de civilizația noastră, precum şi valori ale familiei”- principii care pot fi considerate mai degrabă specifice Dreptei conservatoare. În context, fostul lider al studenţilor de la mineriada din 1990 a mai precizat şi că, până acum, conservatorismul nu a avut un exponent în România post-decembristă, pentru că, cel puţin la începutul anilor 1990, pentru unele din ideile pe care le promovează şi acum a fost catalogat ca fiind de „extremă dreapta” sau „fascist”.

„Căsătoria este uniunea dintre un bărbat şi o femeie”

Întrebat dacă este de acord cu modificarea Constituţiei astfel încât să se precizeze că familia este uniunea dintre un bărbat şi o femeie, Marian Munteanu a precizat: „Da, sunt de acord. Dar nu este nicio interdicție să aibă nu știu ce preocupări private, convenții civile”, a răspuns el, precizând că, cel mai probabil, după reacţiile publice apărute până acum, 90% dintre români sunt de acord cu acest lucru.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate