Editura Evenimentul si Capital

MOTIVAREA ÎCCJ: Elena Udrea a admis că în politica se folosesc şi bani negri, dar aceste aspecte nu au legătură cu dosarul "Gala Bute"

Autor: | | 12 Comentarii | 799 Vizualizari

Elena Udrea a admis, în faţa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că în politică se folosesc şi bani negri, dar a negat că ar fi vorba despre astfel de lucruri în dosarul "Gala Bute".

Susţinerile sale se regăsesc în motivarea deciziei instanţei din 25 februarie, prin care Elena Udrea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, relatează Agerpres.

"Acceptă că în calitate de om politic a făcut şi greşeli, că într-o campanie electorală în viaţa unui partid se poate întâmpla ca oamenii să facă şi lucruri la limita legii precum şi faptul că, în politică, în general, se folosesc şi bani negri, dar susţine că aceste aspecte nu au legătură cu prezenta cauză", se arată în motivare.

Referitor la Gala Bute, Elena Udrea a spus îşi asumă organizarea acesteia, considerând că "a făcut un lucru bun pentru români, cu toate că din partea guvernului erau exercitate presiuni".

Udrea a solicitat ca, în judecarea cererii de arestare preventivă, să se ţină cont de toate lucrurile pe care le-a făcut ca ministru sau ca om politic şi toată activitatea pe care a avut-o. Ea a arătat că "dorinţa sa a fost să schimbe lucrurile în bine" şi respins ideea că ar fi un pericol public.

"Regretă că se află pusă în situaţia în care trebuie să-şi apere mandatul de ministru, în contextul în care nu este acuzată de neperformanţă, ci este acuzată de corupţie. Consideră că formularea unei propuneri de arestare preventivă în baza unor denunţuri formulate de persoane care, pentru a rămâne în libertate, recunosc săvârşirea unei fapte penale, comise nu pentru avantajul propriu ci pentru şeful lor, constituie un abuz", se mai arată în documentul citat.

Elena Udrea a mai spus, în apărarea sa, că a fost "unul dintre demnitarii care a propus modificări ale legislaţiei privind combaterea corupţiei, fenomen pe care l-a intuit şi l-a reclamat public". Ea a admis, totodată, că "nimic din ceea ce face un om politic nu îi este străin" şi a arătat că, dacă a greşit ca om politic, este gata să plătească pentru asta.

În opinia fostului ministru, toată clasa politică ar trebui să schimbe "modul în care se fac anumite lucruri legate, de exemplu, de finanţările campaniilor electorale", soluţia nefiind arestarea sa, ci schimbarea cadrului legislativ existent.

Elena Udrea a apreciat, totodată, că întoarcerea sa în arestul "nu ar aduce o satisfacţie mai mare opiniei publice decât cea creată de măsura arestului la domiciliu", sub care se afla deja.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, ca Elena Udrea să fie arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul "Gala Bute", în care este cercetată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Tag-uri:Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate