Editura Evenimentul si Capital

MOSCHEE LA BUCUREȘTI. Traian Băsescu îl atacă dur pe Klaus Iohannis: "Sper să se întoarcă la Sibiu, nu să se facă muftiu la București. Nu avem nevoie de un proces de islamizare forțată!". Gabriela Firea, candidatul PSD este de acord cu un referendum

10-03/5396f3371299f93d0239ce6ea9d6679d-465x390
Autor: | | 74 Comentarii | 9441 Vizualizari

Recenta vizită în Turcia a președintelui României Klaus Iohannis încă stârnește comentarii și pasiuni la nivel înalt în politică. Totul a plecat de la declarația președintelui Turciei Recep Erdogan care a spus că a fost oferit un teren in Bucuresti Muftiatului Cultului Musulman din Romania pentru construirea unei moschei. "Muftiatul se ocupa de obtinerea autorizatiilor necesare. Turcia este gata sa acorde tot sprijinul pe care il poate acorda acestui proiect." Confirmarea a venit de la Klaus Iohannis care a spus că în chestiunea terenului acordat Muftiatului pentru constructia unei moschei la Bucuresti "s-a ajuns în faza solicitării autorizației de construcție. Chestiunea e de competența primăriei si se lucrează la aceste documentații", a aratat Iohannis.

Liderul PMP, Traian Băsescu, a declarat vineri, la Piatra Neamţ, că este un adversar 'fără rezerve' al ideii de islamizare a Europei. Totodată, fostul preşedinte al României a spus că această islamizare are loc prin primirea migranţilor islamişti fără nici un fel de control, fără ca nimeni să ştie ce vor face aceştia în viitor şi dacă se vor adapta la modul de viaţă european.

“Dacă Iohhanis tot i-a propus lui Erdogan (Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei - n.r.), ca şi Ponta, că, gata, este ca şi ridicată moscheea, sper că după ce îşi termină primul mandat la Cotroceni, să se întoarcă la Sibiu şi să nu se facă muftiu la Bucureşti', a mai spus Băsescu.

'Parte din islamizare este construcţia accelerată de moschei peste tot în Europa. Eu zic, ca dobrogean şi ca bucureştean adoptat, că România are atâtea moschei câte îi trebuiesc pentru a acoperi nevoile musulmanilor trăitori în România. Nu avem nevoie de un proces accelerat de islamizare generat de năravurile pe care, aşa cum şi preoţii ortodocși le au, 'veniţi popor la mine', la fel fac şi imamii islamişti şi adună cât mai mult popor în jurul lor. Este bine ca România să rămână creştină, să îşi urmeze drumul ei de ţară creştină, poporul român să îşi urmeze drumul de popor creştin, şi să nu trecem la un proces nejustificat de a creşte impactul cultului islamist, a musulmanismului în România', a mai afirmat Traian Băsescu. Asupra acestui subiect s-a pronunțat și Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, care susține că va autoriza construirea unei moschei, dacă bucureștenii își vor da acordul, prin referendum.

„Mi se pare foarte important ca atât polticienii care au funcţii guvernamentale, cât şi cei care sunt reprezentanţi ai administraţiei publice locale să nu mai ia decizii după cum cred ei înşişi şi familia lor eventual, ci doar după o consultare publică foarte serioasă, după un referendum, chiar dacă nu neapărat din punct de vedere legal, ci o consultare cât mai largă publică. Şi, dacă răspunsul va fi «Da», va trebui să acţionăm în consecinţă. Dacă există nemulţumiri, ezitări, frustrări, atunci nu cred că trebuie să obligăm bucureştenii să suporte din bugetul lor ceva cu care ei nu sunt confortabili”, a declarat Firea, potrivit b1.ro.

"Nu voi autoriza moscheea lui Ponta. Eu nu m-am operat in Turcia, ca Victor Ponta. Pe de altă parte, un primar general trebuie să acționeze in  numele cetățenilor municipiului Bucuresti. Iar eu știu cu precizie că acest proiect nu este sprijinit de cetățenii municipiului Bucuresti", a explicat Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei. “Un argument simplu – toate serviciile de informații occidentale arată că aceste moschei, dublate de școli etc. sunt pepinierele de unde se recrutează fundamentaliștii care ajung să urască Europa, Occidentul. Ajung să pună bombe în cafenele, aeroporturi, stații de metro etc. profitind de larghețea și toleranța țarii gazdă. Nu este unul printre teroriști care să nu fi frecventat asemenea așezăminte. Aici își fac instrucția, trec la islam, se inițiază în invățăturile Coranului, se radicalizează sub influența unui imam mai vehement. Devin believers și încep să ucidă pe cei de altă religie decît ei, de preferință creștini. Personal sunt impotriva acestei idei. Sunt și alte argumente….Avem nevoie de mai mult Occident, nu de mai mult Orient, cel puțín deocamdată.”, scria politologul Stelian Tănase pe blogul său în urmă cu câteva zile.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate