Editura Evenimentul si Capital

EVZ 25 ani

Morile zeilor macină rar, dar foarte fin – de unde puteți descărca gratis romanul original. Festivaluri de vară, în Europa, reuniunea experților în ficțiune și o lansare de sateliți de comunicații │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3905 Vizualizari

Morile zeilor macină rar, dar foarte fin – este o amenințare, de fapt o certitudine morală, o garanție sigură că pedeapsa, divină sau nu, se va dezlănțui împotriva păcătoșilor, că nimic nu este uitat. Toată lumea este măsurată, cântărită și judecată. Mene, Mene, Tekel, Ufarsin! Morile zeilor...

HOROSCOP  Pe 15 iunie s-au născut: Eduard Grieg, Claude Brasseuer, Jim Belushi, Xaviera Hollander, Iuri Andropov, Alberto Sordi, Demis Roussos, Johnny Hallyday,  Ion Antonescu, Savel Stiopul, Dan Culcer, I.M.Sadoveanu, Matei Călinescu.

Pe 15 iunie sunt Sfinţii: Proorocul Amos, Isihie, Ieronim şi Augustin. Dezlegare la ulei și vin.

Nimic în „Kalendar”!

Pe 15 iunie îl pomenim pe Mareşalul Ion Victor Antonescu, care a fost un exemplu tipic de Geamăn inteligent şi expansiv. El a eşuat în stabilirea unei legături cu tânărul Scorpion, Regele Mihai, o legătură, poate, chiar de tipul celei stabilite între generalul Franco şi  Juan Carlos, în Spania. Şi situaţia geo-politică era diferită, dar legătura a eşuat lamentabil şi din cauza unei incompatibilităţi drastice astrologice. Niciodată, Gemenii nu s-au înţeles bine cu Scorpionii!

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți, de-a lungul timpului mulți dintre domniile voastre m-ați întrebat de ce folosesc sintagma morile zeilor macină rar, dar foarte fin, pentru că nu are corespondent în limba română. Așa este, vine tocmai de la Plutarch: Ὀψὲ θεῶν ἀλέουσι μύλοι, ἀλέουσι δὲ λεπτά. Morile zeilor macină rar, dar foarte fin. Celsius a folosit vorba înțeleptă în opera lui, apoi Erasmus. Foarte răspândită la protestanți sub forma latină: sed mola postremo pinset divina farinam. În lumea modernă, anglo-saxonă, morile zeilor au intrat prin rândurile neasemuitului Henry Wadsworth Longfellow: Though the mills of God grind slowly; Yet they grind exceeding small.

Dacă îmi amintesc bine și Agatha Cristie folosește vorba veche, morile zeilor, într-o aventură cu Hercule Poirot.

Dar, celebritatea contemporană a morilor zeilor, se datorește lui Sidney Sheldon, care publică, în anul 1987 ”The Windmills of the Gods” un roman care mi-a plăcut mult, poate unde se întâmplă în România, îl puteți descărca aici, în original: https://lifeatback.files.wordpress.com/2012/07/windmills_of_the_gods_by_sidney_sheldon1.pdf.

În anul 1988 în februarie, apare un film, ecranizarea romanului, de fapt, o miniserie, cu Jaclyn Smith, Robert Wagner, Franco Nero și Ian McKellen. Am vazut filmul în vara anului 1988, pe o casetă VHS. Pentru mine a fost un semnal că în România urma să se întâmple ceva important,  pentru că, de fiecare dată când americanii vor să anunțe ceva, fac mai întâi un film!

Aici trebuie să vă fac o mărturisire, dragi lupi, padawani și hobbiți. Prin anii 90 s-a brodit că am fost în aceiași emisiune de tv cu o femeie pufoșică, drăguță foc, inteligentă și cu ochii sclipitori, pe care toată lumea din platou o trata cu admirația acordată unei persoane bogate și celebre. Eu, lemn, numele ei, Irina Margareta Nistor, nu-mi spunea nimic. Pentru că eu nu aveam casete VHS dublate, nu aveam nevoie.  În acei ani aveam numai casete originale cu drepturile de autor plătite și răsplătite, de fiecare dată când ieșeam afară, îmi cumpăram cam o duzină de casete VHS cu filme noi. Furnizorii mei se numeau Ostermann, Peter Justesen, Andrews și Odin Electronics, o firmă din Chicago a unui român fugit demult. Oricum, era mai ieftin decât casetele de pe piața neagră românească, care, în plus, abia se vedeau, erau de proastă calitate. Dar, caseta VHS cu ”Windmills of the Gods” am primit-o de la Corneliu Mănescu! Era în vara anului 1988…

HOROSCOP  Iată, dragi lupi, padawni și hobbiți ce informații am selectat pentru domniile voastre:

Timp de peste două decenii, Festivalurile de vară Euroradio au răspuns scopului lor principal, acela de a oferi ascultătorilor de  radio o selecție a celei mai bune muzici clasice - concerte simfonice, opere, muzică de cameră și recitaluri vocale - din festivaluri europene, atât prestigioase, cât și mai puțin cunoscute. În acest an, între 12 iunie și 10 septembrie, ascultătorii vor putea alege din peste 370 de programe, toate oferite prin MUS, portalul de schimburi muzicale,  de către organizațiile radio ale EBU, fiind coordonate de Centrul de control Euroradio de la Geneva. Evenimentele perene așteptate, cum sunt operele lui Wagner de la Bayreuth, concertele BBC Proms sau Ninth (simfonia a IX-a) a lui Beethoven din  anticul Théâtre din Orange, urmate de  Orfeo de Monteverdi, realizat de Cappella Mediterranea, Ansamblul din Bruges, sau pianistii staruri András Schiff, Evgeny Kissin si Nikolai Lugansky de la Festivalul Verbier din Elvetia, se vor succeda pe parcursul verii. O surpriză va fi  Orchestra de tineret a Uniunii Europene într-un program de compozitori scandinavi și baltici de la Festivalul Grafenegg din Austria sau, poate, un program de la Catalunya Ràdio dedicat dialogului între diferite culturi și religii prin muzică, cu celebrul Jordi Savall în fruntea unui grup internațional de interpreți.

Ca în fiecare an, partenerii vor beneficia de asistența inginerilor din organizațiile membre ale EBU pentru a ajuta la coordonarea tehnică a acestor concerte.

https://www.ebu.ch/news/2017/06/euroradio-summer-festivals-are-back-and-better-than-ever

Eurovision Fiction invită televiziunile membre ale EBU  la reuniunea anuală a experților în ficțiune din 2017, care va avea loc la Fontainebleau, în perioada 27-30 iunie, în parteneriat cu Festivalul serialelor. Participanții vor afla ce strategii se află în spatele creșterii audiențelor serialelor dramatice produse de RAI și VRT, dar și ce se poate învăța din noul sondaj RTS privind procesele creative și formarea creatorilor. Cehia TV transformă concursul global VOD într-o provocare pentru toate televiziunile. Radiodifuzorii nordici și germani oferă actualizări referitoare la negocierile privind drepturile de autor și strategiile de conținut, în timp ce radiodifuzorii olandezi și belgieni oferă un studiu de caz privind prima lor coproducție, care a avut un mare succes în ambele țări. În aceeași perioadă, la Fontainebleau va avea loc și Série Series, festivalul serialelor, o întâlnire la care participă peste 600 de profesioniști din Europa și de pe alte continente, scenariști, producători, radiodifuzori, regizori, compozitori, actori. Tema de anul acesta este Curajul. Programul complet  la : Eurovision Fiction Experts Meeting 2017 - Programme (.PDF)

https://www.ebu.ch/events/2017/06/eurovision-fiction-experts-meeting

Pe 28 iunie, la Centrul Spațial din Kourou se va lansa racheta Ariane 5, în misiunea denumită VA238. Racheta spațială europeană va transporta și va lansa pe orbita circumterestră doi noi sateliți: satelitul de comunicații GSAT-17, al agenției spațiale indiene ISRO și satelitul de legătură Hellas Sat-Inmarsat S EAN al operatorului Inmarsat și Hellas Sat. Pentru 2017, Arianespace a programat  12 misiuni, dintre care a efectuat deja 6: trei cu racheta Ariane 5, două cu Soyouz și una cu Vega. Pe 1 iunie, Ariane 5 a plasat pe orbită alți doi sateliți de telecomunicații: Via Sat-2 construit de Boeing pentru operatorul de telecomunicații Via Sat Inc. și EUTELSAT 172B, construit de Airbus Defence și Space pentru operatorul Eutelsat.

http://www.cnes-csg.fr/web/CNES-CSG-fr/10805-le-centre-spatial-guyanais.php

Am deschis un subiect nostalgic, cel cu casetele VHS și filmele pe sub mână din România, din perioada Războiului rece. Am multe de spus, multe de amintit, așa că o să luăm o pauză până mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

                                                           ⃰    ⃰    ⃰

HOROSCOP

BERBEC   Perioada e favorabilă, mai puţin în adaptarea termică. Atenţie la căldura, îmbracă-te corespunzător şi bea apă de calitate, cât îţi trebuie, cei doi litri sunt doar o indicație statistică. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Simţi un oarecare grad de exaltare din cauza influenţei puterilor verii şi trebuie să dai curs impulsului. Lasă orice decizie privind locul de muncă pentru săptămâna viitoare. Relaţiile de familie se ameliorează lent, dar sigur, pentru cei care au avut o oarecare “răceală” în sentimente.  

TAUR    Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce aveai de gând să faci, urmează-ţi planurile de vară ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Continuă cu tenacitate şi voinţă pe drumul ales de tine. O veste bună poate fi urmată de una şi mai buna, fără să fie din acelaşi domeniu. Continuă cu tenacitate şi voinţă pe drumul ales de tine. Astăzi ai multe pe cap. Nu dispera, nu vei reuşi să le faci pe toate, dar oricum, eşti aproape de o soluţie pentru o problema presanta, în care ai nevoie de ceva bani. Ştiai sau nu, „mâine este o nouă zi” aşa că vezi care probleme sunt urgente, care sunt importante, care pot produce pierderi de bani etc

GEMENI   Este o perioadă indicată ca să începi concediul de vară. Poţi face mici schimbări de program, dar fără implicări majore. Ai impresia că poţi primi ajutorul solicitat, dar nu te baza pe asta! La serviciu, sau unde îţi petreci dimineţile, trebuie să foloseşti fiecare moment al programului. Este o perioadă de acumulări când îţi poţi pregăti un viitor succes. Fă în aşa fel ca să nu rămâi în urmă şi să nu depinzi de alţii, aşa rezultatele muncii tale pot fi evidenţiate şi evaluate corect. Activitatea laborioasă înseamnă un mare consum de energie.

RAC   Evită imprumuturile de bani, nu juca la jocurile de noroc, sau la pariuri. Fii atent, azi norocul te ocolește. Totuşi, o veste bună, sau o surpriză plăcută din partea celor din jurul tău. Ceva se întâmplă şi în familie, sunt semne. Nu-ţi face griji totul o să fie bine, ca în celebrele filme americane vechi cu „happy end”. Analizează cu atenţie şi dă curs deciziilor profitabile. Sufletul tău bun te împinge spre compromisuri. Este şi aşa bine, fii generos cu cine merită.  Dimineaţa ai o problema cu o factură. Cel mai probabil nu ai bani să o achiţi. Nicio problemă, pune-o lângă celelalte neachitate!

LEU    Ziua e favorabilă pentru începerea unor proiecte sau afaceri noi, numai după ce reconfirmi înţelegerile trecute. Lumea uită, din prostie sau din interes, dar să nu-ți încurce ție treburile! Astăzi aspectele generale ale horoscopului tău tranzitat arată că preocuparea ta majoră este să menţii status quo  -  poate este vorba de o situaţie sau o pozitie actuală care te avantajează. Ai multe de terminat, dar şi unele inexactităţi din trecut te bântuie şi te întrebi de ce ţi se întâmplă tocmai ţie. Lasă totul în trecut, nu-ţi mai bate capul degeaba. Oricum, pretenţiile celor din anturajul tău prezent şi trecut sunt cam mari... Fii mai strâns la pungă şi mai calculat în tot ceea ce înseamnă cheltuială, consum, aruncatul cu banii, chiar dacă generozitatea este calitatea dar şi defectul principal al Leilor.

FECIOARĂ   Trebuie să dai dovadă de o oarecare hotărîre în ceea ce spui şi mai ales în ceea ce faci. Bea suficientă apă. Cea mai bună atitudine este concentrarea numai pe ceea ce trebuie să faci astăzi! După o perioadă nu prea bună ai, în sfârşit, o zi fastă. Realizări mici, însă pline de bucurii. Te vei simţi foarte bine citind o carte sau vizionând un film bun. Păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei dragi.  Fii la obiect în ceea ce afirmi. Evita divagaţiile şi comparaţiile care nu fac decât să te încurce. Transformări în bine, la serviciu şi acasă.  Atenţie mărită la sfârşitul zilei când sănătatea îţi este pusă la încercare, mai ales din cauza oboselii.

BALANŢĂ   Poţi dovedi, dialoga cu uşurinţă şi te poţi face înţeles repede, aceasta în prima parte a zilei. Evită nerăbdarea şi graba, mai ales în ultima parte a zilei. Totul se poate rezolva cu bine! Nu începe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece vei fi dezamăgit de modul în care o sa te ajute colegii, prietenii, rudele. Mai multe proiecte si obligatii uitate se pot face simţite pentru nativii născuţi în ultimul decan al zodiei. Cum am spus în repetate rânduri : nu da şi nu lua bani cu împrumut, astrele nu  favorizează speculatiile financiare. Cu dragostea stai ceva mai bine decât în mod obişnuit, asta nu înseamnă că pe total stai excelent.

SCORPION   Nu promite nimic, nimănui, mai ales pe seară. Azi nu te implica în conflicte cu semnele de foc, sau de pământ. Afacerile personale pe termen lung sunt aspectate favorabil, ocupă-te de ele. Prietenii îţi sunt aproape ca întotdeauna, pentru că eşti o persoană armonioasă. La sfârşitul zilei astrele indică un drum, o ieșire în oraș, la distracți, probabil. Câştiguri mici dar suficiente - împărţite cu membrii familiei sau cu prietenii. Eşti într-o perioadă de emulaţie şi avînt. Profita şi realizeaza ceva material, finalizeaza un proiect. O mică supărare dar pe total perioadă rezultatul iti este favorabil. Vorbe şi bârfe, dar nu trebuie să le dai mare importanţă. Stai puţin, fumează o ţigaretă la o cafea bună şi gândeşte-te – gândeşte-te la tine...

SĂGETĂTOR   Zi bună pentru activităţile care cer dexteritate, îndemânare. Trebuie să dai dovadă de calm, toleranţă şi răbdare pentru ca să anulezi unele aspecte nefavorabile în domeniul sentimental. Succese aproape neaşteptate în carieră sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Poate este vorba de recunoaşterea unor eforturi trecute. Magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă, semn de foc, probabil Leu, Berbec sau Săgetător,  te va ajuta. Astăzi este o perioadă bună ca să începi proiecte noi, să legi noi prietenii. Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută, presa este stupidă. Investeşte în relaţii de afaceri şi în dragoste.

CAPRICORN    Cei din jur te plac, profită să-ţi promovezi cu tact interesele. Îţi revine zâmbetul, daca eşti cumpătat şi faci provizii de răbdare. Din nou ai ceva dificil de rezolvat, dar numai dimineaţa! Pentru un procent dintre nativi, cei din prima jumătate a zodiei: o ocazie de parvenire socială îţi iese în cale, o invitaţie la un eveniment.  Nu este obligatoriu să o ratezi, aşa cum faci cu multe lucruri din vanitate sau din prudenţă, dar nici nu te omori cu firea dacă nu-ţi iese. În unele ocazii trebuie să dai dovadă de diplomaţie ca să eviţi conflictele inutile, de altfel. Noi evenimente sau propuneri vor face perioada interesantă. Nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă  face să nu obţi rezultatul dorit.  

VĂRSĂTOR   Nimic nou sub soare, îți spui de dimineață. Cu mai mult pragmatism şi zâmbind mereu poţi să te simţi chiar foarte bine. Frecventează pe cei din jurul tău care te fac să te simţi confortabil. Invata sa te relaxezi sa te odihnesti, sa-ti „incarci bateriile”. Inconjoara-te de lucruri frumoase si de oameni placuti. Confortul spiritual este cheia succesului tau. O problemă personală îşi va găsi rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici îţi indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a unor probleme sociale personale. 

PEŞTI   Ziua te ajută să te înţelegeţi mai bine cu colegii de serviciu, sau de şcoală. O veste pare că te interesează mult. Este vorba despre obstacolul dintre tine și o vacanță de vară frumoasă. Schimbări în bine, la serviciu, acasă, în dragoste. O veste, in a doua parte a intervalului, iti  face mare plăcere.  Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie, ale anturajului apropiat. Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi. Mercur iti aduce o oportunitate neşteptată. Nu te grăbi, dar nici nu refuza! O atitudine inteligentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţă, aşa încât decizia ta să fie justă.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
19:26 Tăriceanu a făcut ANUNȚUL. Ce spune despre o majoritate ALDE-PNL 16:44 Portretul-robot al VIITORULUI PREMIER. Cine vine la Palatul Victoria 16:19 Klaus Iohannis despre premier: O să REZOLV foarte REPEDE problema MAJORITĂȚII 15:12 PSD pregătește „Guvernul fără pitpalaci” 15:00 Planul chinezesc al echipei Ponta - Grindeanu 14:28 Capul fostului ȘEF SRI George Maior, CONDIȚIE pusă în PSD pentru noul Guvern 13:05 De ce nu vrea PNL să intre la guvernare 09:38 Surse: Lista scurtă de MINIȘTRI a PSD. ARTILERIA GREA a partidului intră în joc 09:28 Greșeala FATALĂ din LISTA de PREMIERI a lui Dragnea, descoperită de Băsescu 16:25 Ce spune Iohannis despre ALEGERILE ANTICIPATE 13:45 Ce ASCUNDE programul CONSULTĂRILOR la Cotroceni 12:53 STRATEGIA PNL înaintea CONSULTĂRILOR cu Iohannis. Orban NU VREA la guvernare - surse | Exclusiv EvZ 12:51 Portița matematică a lui Klaus Iohannis: PSD riscă să piardă guvernarea 10:57 Cine nu i-a RĂSPUNS la telefon lui GRINDEANU după ce a fost DEMIS 09:58 Noul premier: lista scurtă din PSD - surse 09:27 Evoluție INCREDIBILĂ în SONDAJE pentru PSD, în urma CRIZEI INTERNE. Influența SCANDALULUI asupra electoratului 08:52 Ce va face ministrul Justiției PÂNĂ în ULTIMUL MINUT, după demiterea Guvernului. Declarațiile lui Toader 00:20 Grindeanu ARE O INFORMAŢIE-BOMBĂ DESPRE ŞEFUL PSD: „I-am spus lui Dragnea…” Premierul a vorbit şi despre SCHEMA MARII TRĂDĂRI care L-A DEZAMĂGIT CRUNT 18:50 Cronica Războiului conjugal din PSD. România lui Cristoiu

Articole salvate