Editura Evenimentul si Capital

Morile zeilor macină rar, dar foarte fin – de unde puteți descărca gratis romanul original. Festivaluri de vară, în Europa, reuniunea experților în ficțiune și o lansare de sateliți de comunicații │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3968 Vizualizari

Morile zeilor macină rar, dar foarte fin – este o amenințare, de fapt o certitudine morală, o garanție sigură că pedeapsa, divină sau nu, se va dezlănțui împotriva păcătoșilor, că nimic nu este uitat. Toată lumea este măsurată, cântărită și judecată. Mene, Mene, Tekel, Ufarsin! Morile zeilor...

 

HOROSCOP  Pe 15 iunie s-au născut: Eduard Grieg, Claude Brasseuer, Jim Belushi, Xaviera Hollander, Iuri Andropov, Alberto Sordi, Demis Roussos, Johnny Hallyday,  Ion Antonescu, Savel Stiopul, Dan Culcer, I.M.Sadoveanu, Matei Călinescu.

 

Pe 15 iunie sunt Sfinţii: Proorocul Amos, Isihie, Ieronim şi Augustin. Dezlegare la ulei și vin.

 

Nimic în „Kalendar”!

 

Pe 15 iunie îl pomenim pe Mareşalul Ion Victor Antonescu, care a fost un exemplu tipic de Geamăn inteligent şi expansiv. El a eşuat în stabilirea unei legături cu tânărul Scorpion, Regele Mihai, o legătură, poate, chiar de tipul celei stabilite între generalul Franco şi  Juan Carlos, în Spania. Şi situaţia geo-politică era diferită, dar legătura a eşuat lamentabil şi din cauza unei incompatibilităţi drastice astrologice. Niciodată, Gemenii nu s-au înţeles bine cu Scorpionii!

 

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți, de-a lungul timpului mulți dintre domniile voastre m-ați întrebat de ce folosesc sintagma morile zeilor macină rar, dar foarte fin, pentru că nu are corespondent în limba română. Așa este, vine tocmai de la Plutarch: Ὀψὲ θεῶν ἀλέουσι μύλοι, ἀλέουσι δὲ λεπτά. Morile zeilor macină rar, dar foarte fin. Celsius a folosit vorba înțeleptă în opera lui, apoi Erasmus. Foarte răspândită la protestanți sub forma latină: sed mola postremo pinset divina farinam. În lumea modernă, anglo-saxonă, morile zeilor au intrat prin rândurile neasemuitului Henry Wadsworth Longfellow: Though the mills of God grind slowly; Yet they grind exceeding small.

Dacă îmi amintesc bine și Agatha Cristie folosește vorba veche, morile zeilor, într-o aventură cu Hercule Poirot.

Dar, celebritatea contemporană a morilor zeilor, se datorește lui Sidney Sheldon, care publică, în anul 1987 ”The Windmills of the Gods” un roman care mi-a plăcut mult, poate unde se întâmplă în România, îl puteți descărca aici, în original: https://lifeatback.files.wordpress.com/2012/07/windmills_of_the_gods_by_sidney_sheldon1.pdf.

În anul 1988 în februarie, apare un film, ecranizarea romanului, de fapt, o miniserie, cu Jaclyn Smith, Robert Wagner, Franco Nero și Ian McKellen. Am vazut filmul în vara anului 1988, pe o casetă VHS. Pentru mine a fost un semnal că în România urma să se întâmple ceva important,  pentru că, de fiecare dată când americanii vor să anunțe ceva, fac mai întâi un film!

Aici trebuie să vă fac o mărturisire, dragi lupi, padawani și hobbiți. Prin anii 90 s-a brodit că am fost în aceiași emisiune de tv cu o femeie pufoșică, drăguță foc, inteligentă și cu ochii sclipitori, pe care toată lumea din platou o trata cu admirația acordată unei persoane bogate și celebre. Eu, lemn, numele ei, Irina Margareta Nistor, nu-mi spunea nimic. Pentru că eu nu aveam casete VHS dublate, nu aveam nevoie.  În acei ani aveam numai casete originale cu drepturile de autor plătite și răsplătite, de fiecare dată când ieșeam afară, îmi cumpăram cam o duzină de casete VHS cu filme noi. Furnizorii mei se numeau Ostermann, Peter Justesen, Andrews și Odin Electronics, o firmă din Chicago a unui român fugit demult. Oricum, era mai ieftin decât casetele de pe piața neagră românească, care, în plus, abia se vedeau, erau de proastă calitate. Dar, caseta VHS cu ”Windmills of the Gods” am primit-o de la Corneliu Mănescu! Era în vara anului 1988…

HOROSCOP  Iată, dragi lupi, padawni și hobbiți ce informații am selectat pentru domniile voastre:

Timp de peste două decenii, Festivalurile de vară Euroradio au răspuns scopului lor principal, acela de a oferi ascultătorilor de  radio o selecție a celei mai bune muzici clasice - concerte simfonice, opere, muzică de cameră și recitaluri vocale - din festivaluri europene, atât prestigioase, cât și mai puțin cunoscute. În acest an, între 12 iunie și 10 septembrie, ascultătorii vor putea alege din peste 370 de programe, toate oferite prin MUS, portalul de schimburi muzicale,  de către organizațiile radio ale EBU, fiind coordonate de Centrul de control Euroradio de la Geneva. Evenimentele perene așteptate, cum sunt operele lui Wagner de la Bayreuth, concertele BBC Proms sau Ninth (simfonia a IX-a) a lui Beethoven din  anticul Théâtre din Orange, urmate de  Orfeo de Monteverdi, realizat de Cappella Mediterranea, Ansamblul din Bruges, sau pianistii staruri András Schiff, Evgeny Kissin si Nikolai Lugansky de la Festivalul Verbier din Elvetia, se vor succeda pe parcursul verii. O surpriză va fi  Orchestra de tineret a Uniunii Europene într-un program de compozitori scandinavi și baltici de la Festivalul Grafenegg din Austria sau, poate, un program de la Catalunya Ràdio dedicat dialogului între diferite culturi și religii prin muzică, cu celebrul Jordi Savall în fruntea unui grup internațional de interpreți.

Ca în fiecare an, partenerii vor beneficia de asistența inginerilor din organizațiile membre ale EBU pentru a ajuta la coordonarea tehnică a acestor concerte.

https://www.ebu.ch/news/2017/06/euroradio-summer-festivals-are-back-and-better-than-ever

Eurovision Fiction invită televiziunile membre ale EBU  la reuniunea anuală a experților în ficțiune din 2017, care va avea loc la Fontainebleau, în perioada 27-30 iunie, în parteneriat cu Festivalul serialelor. Participanții vor afla ce strategii se află în spatele creșterii audiențelor serialelor dramatice produse de RAI și VRT, dar și ce se poate învăța din noul sondaj RTS privind procesele creative și formarea creatorilor. Cehia TV transformă concursul global VOD într-o provocare pentru toate televiziunile. Radiodifuzorii nordici și germani oferă actualizări referitoare la negocierile privind drepturile de autor și strategiile de conținut, în timp ce radiodifuzorii olandezi și belgieni oferă un studiu de caz privind prima lor coproducție, care a avut un mare succes în ambele țări. În aceeași perioadă, la Fontainebleau va avea loc și Série Series, festivalul serialelor, o întâlnire la care participă peste 600 de profesioniști din Europa și de pe alte continente, scenariști, producători, radiodifuzori, regizori, compozitori, actori. Tema de anul acesta este Curajul. Programul complet  la : Eurovision Fiction Experts Meeting 2017 - Programme (.PDF)

https://www.ebu.ch/events/2017/06/eurovision-fiction-experts-meeting

 

Pe 28 iunie, la Centrul Spațial din Kourou se va lansa racheta Ariane 5, în misiunea denumită VA238. Racheta spațială europeană va transporta și va lansa pe orbita circumterestră doi noi sateliți: satelitul de comunicații GSAT-17, al agenției spațiale indiene ISRO și satelitul de legătură Hellas Sat-Inmarsat S EAN al operatorului Inmarsat și Hellas Sat. Pentru 2017, Arianespace a programat  12 misiuni, dintre care a efectuat deja 6: trei cu racheta Ariane 5, două cu Soyouz și una cu Vega. Pe 1 iunie, Ariane 5 a plasat pe orbită alți doi sateliți de telecomunicații: Via Sat-2 construit de Boeing pentru operatorul de telecomunicații Via Sat Inc. și EUTELSAT 172B, construit de Airbus Defence și Space pentru operatorul Eutelsat.

http://www.cnes-csg.fr/web/CNES-CSG-fr/10805-le-centre-spatial-guyanais.php

 

Am deschis un subiect nostalgic, cel cu casetele VHS și filmele pe sub mână din România, din perioada Războiului rece. Am multe de spus, multe de amintit, așa că o să luăm o pauză până mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
11:58 SCANDAL la PRIVEGHIUL Regelui Mihai! Două TELEVIZIUNI naționale se CEARTĂ la picioarele SICRIULUI monarhului 08:08 Traian Băsescu LOVEȘTE fără MILĂ Casa Regală. Declarația care a UIMIT pe toată lumea 15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe!

Articole salvate