Editura Evenimentul si Capital

Monica Ghiurco, membru C.A. al TVR, reacţionează: ,,Nu am nicio legătură cu niciun partid politic.(...) În cazul Apahidean, sunt de acord cu colega noastră!”

Monica Ghiurco
Autor: | | 0 Comentarii | 699 Vizualizari

Cazul Apahidean stârneşte din ce în ce mai multe reacţii. Diana Apahidean, reporter TVR, la Cluj, a întâmpinat mai multe greutăţi după ce a realizat o ştire despre un concert contreversat susţinut la Cluj, cu ocazia Zilelor Maghiare.

În materialul difuzat s-au prezentat momente revoltătoare de la Zilele Culturale Maghiare. La concertul cu pricipna, trupa invitată, Beatrice din Ungaria, a difuzat, pe scenă, imagini cu Hitler şi Lenin. 

Difuzarea pe post i-a adus numai probleme jurnalistei. Ea a fost reclamată de colegii săi, majoritatea unguri, la Comisia de Etică și Arbitraj.

Conflictul de la Cluj în atenţia Consiliului de la Bucureşti

Cazul Apahidean a ajuns pe masa membrilor din Consiliul de Administraţie TVR din Bucureşti. Aceştia au discutat problema în şedinţa din 17 septembrie. Reprezentanta salariaţiilor, Monica Ghiurco, subliniază că este de acord cu reporterul de la Cluj şi că vrea să se asigure că toţi jurnaliştii TVR îşi pot exercita profesia în mod liber. ,, Sunt de acord cu colega noastră. Cazul fiind extrem de complex reclamă atenţie şi din partea CA, cu atât mai mult cu cât valurile stârnite în presă aduc instituţiei prejudicii de imagine semnificative şi nicio formă de manipulare nu poate fi tolerată.Vreau să mă asigur că niciunui jurnalist din TVR nu i se îngrădeşte dreptul de a-şi exercita  în mod liber profesia. (…)  Fac apel ca acest caz să fie judecat cu maximă obiectivitate de forurile abilitate şi îi solicit colegei Debrezeni Hajni să se abţină de la a face presiuni politice sau personale asupra conducerii TVR pentru influenţarea anchetei” , spune Monica Ghiurco.

Monica Ghiurco: ,,Vreau să denunţ presiunile politice”

Mesajul membrului C.A. este unul clar. Aceasta subliniază că situaţia reporterului TVR a fost complicată de intervenţii politice din partea UDMR.,,Sunt unul dintre cei doi membri în CĂ al TVR aleși de salariați. Nu am nicio legătură cu niciun partid politic. 

 Pentru că dna Debreczeni Hajni a adus în mod special știrea de la Cluj în atenția Consiliului de Administrație în ședința din 15 sept., înainte de pronunțarea Comisiei de Etică, am considerat necesar să reacționez ÎN APĂRAREA reporterului Diana Apahidean și să denunț presiunea exercitată de reprezentantul UDMR în CA pentru pedepsirea autorului acelei știri.”

De asemnea, Ghiurco spune că va cere ca Diana Apahidean să fie reangajată în cazul în care acuzaţiile nu se demonstrează  ,,Foarte grav mi se pare faptul că deja Diana a fost pedepsită prin pierderea locului de muncă. În cazul în care se va constata faptul că acuzaţiile aduse Dianei Apahidean sunt nefondate, voi solicita Preşedintelui-Director General repunerea ei  în situaţia de angajat al TVR”. 

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate