Editura Evenimentul si Capital

S-AU HOTĂRÂT! Membrii Baroului Bucureşti I-AU COMUNICAT lui Victor Ponta MAREA DECIZIE legată de VIITORUL LUI CA AVOCAT

MOMENT DE COTITURA in cariera lui Victor Ponta
Autor: | | 22 Comentarii | 8369 Vizualizari

Victor Ponta a aflat marţi ce s-a decis în legătură cu cererea făcută de Monica Macovei la Baroul Bucureşti şi care-i poate schimba cariera pentru totdeauna.

Update, ora 15:15: Victor Ponta a aflat marţi după-amiaza ce au decis membrii Baroului București în legătura cu cererea de excludere formulată de Monica Macovei. Astfel, Consiliul Baroului București a amânat pentru data de 31 august dezbaterea cererii privind excluderea din barou a lui Victor Ponta.

Conform Agerpres, decanul Baroului București, avocatul Ion Dragne, a explicat această decizie: „Am avut pe ordinea de zi o solicitare de excludere din profesia de avocat a domnului Victor Ponta, membru al Baroului București. Înainte de începerea ședinței, domnul avocat a depus la Baroul București un memoriu cuprinzând punctul de vedere al domniei sale și un set de documente din care a rezultat că a formulat o reclamație prealabilă împotriva ordinului de revocare a titlului de doctor în Drept, precum și o cerere de suspendare a efectelor ordinului respectiv, depusă la Curtea de Apel București.

Nu avem o procedură disciplinară în care doamna Macovei este petenta și domnul Ponta este persoana împotriva căruia s-a făcut o plângere disciplinară, ci avem o cerere inedită în raport de care Consiliul a apreciat că este utilă invitarea celor doi membri ai Baroului București pentru a-și preciza punctul de vedere în scris și pentru a răspunde la eventualele întrebări ale membrilor Consiliului. Prezența domniilor lor este facultativă, iar lipsa lor nu va împiedica dezbaterile și luarea unei eventuale decizii.

Motiv pentru care am fost desemnat eu, împreună cu alți doi membri ai Consiliului — Mihai Tănăsescu și Flavia Teodosiu—, ca până marți, 30 august, să prezentăm un raport scris membrilor Consiliului, astfel încât să dezbatem și să luăm o decizie. De asemenea, Consiliul a apreciat că este necesar să îi invite pe doamna Monica Macovei, care a formulat cererea, și pe domnul Victor Ponta, pentru ședința din 31 august, la ora 12:00.

Decizia Consiliului, care va fi aceea, este un act administrativ supus unui control atât în sistemul organizării profesiei de avocat, de legalitate la Uniunea Națională a Barourilor din România, cât și la instanța de judecată."

ŞTIREA INIŢIALĂAstfel, stiripesurse.ro, cererea depusă de europarlamentarul Monica Macovei pentru exluderea lui Victor Ponta din avocatură va fi luată în discuție de reprezentanţii Baroului Bucureşti.

Macovei a cerut decanului Baroului excluderea lui Victor Ponta din avocatură, invocând că acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de 'doctor în drept', titlu retras în prezent.

“Vă solicit excluderea imediată din Baroul Bucureşti a domnului Victor Viorel Ponta, întrucât acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de 'doctor în drept'. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educaţiei, pe baza deciziei definitive că lucrarea a fost plagiată, astfel încât domnul Ponta nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru a exercita profesia de avocat. (…) Acum, pe baza deciziei definitive de retragere a titlului de doctor în drept, prin Ordin al ministrului Educaţiei, şi a Legii pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, vă solicit să îl excludeţi imediat pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul Bucureşti pentru a respecta legea", afirma Monica Macovei în solicitare.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate