Editura Evenimentul si Capital

Moare Zuckerberg, învie Gutenberg?

Fata din multinaţională
Autor: | | 3 Comentarii | 2347 Vizualizari

"Uraaa! Facebook s-a defectat! În sfârşit, vom fi liberi! Vom trăi într-o lume nouă, în care oamenii vor discuta unii cu alţii şi nu vom mai şti nimic...”.

"Facebook e la pământ! Pregătiţi-vă pentru multe naşteri peste nouă luni". Acestea sunt doar două dintre multele mesaje haioase scrise de către utilizatori pe...Twitter în momentele în care pică Facebook

Spun momentele, deoarece celebra reţea „de socializare” a „picat” în 2014 şi acum în 2015 şi probabil va mai pica. Doamne ce tragedie că a picat facebook-ul pentru o oră. N-au mai putut piţipoancele şi cocălarii să-şi etaleze pozele.Oare dacă s-ar desfiinţa facebook am asista cumva la un val de sinucideri?:)))”, comenta cineva recent pe net. 

Mai în glumă, mai în serios, nu e în regulă cu această expansiune virtuală care, în anumite cazuri, duce la pierderea simţului realităţii. Vă daţi seama: NASA are peste 500 de conturi pe 14 platforme de socializare diferite!  

În plus, mai exista o...„problemă”. Legată de virtual în general. Iar, spre exemplu, scriitorul elveţian Lukas Barfuss (lăsaţi cu wtf cine e, e interesant ce zice) spunea deunăzi cum că „meseria de jurnalist se află într-un tumult fundamental. Editorii nu mai ştiu cum ar putea câştiga bani din ştiri, iar jurnaliştii nu mai ştiu ce ar trebui să însemne de fapt o ştire. (...) Toţi au tendinţa să ajungă live. În momentul în care  s-a întâmplat ceva, s-a şi răspândit. Ce este jurnalistul în acest proces? Un tehnician care stabileşte conexiunea? Ce ar mai fi de ordonat dacă cronologia prestabileşte structura? Ce ar mai trebui să cântărească jurnalistul dacă spaţiul pe internet este nelimitat?”.

În fine, personal, oarecum îmi doresc o impresionantă revenire a aprecierii printului, spre debusolarea celor care cred că, orice utilizator de FB sau ce-o mai fi îşi poate face propriul ziar. Virtual. Ce ziceţi: moare Zuckerberg şi învie Gutenberg?!?  

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate