În fruntea Mitropoliei Kievului a fost numit un ierarh moldovean

În fruntea Mitropoliei Kievului a fost numit un ierarh moldovean

Biserica Ortodoxă a Ucrainei, subordonată Patriarhiei Moscovei, și-a schimbat, ieri, conducătorul, scrie presa de la Chișinău.

Siteul barikada.md scrie că într-o ședință ad-hoc, prezidată de decanul de vîrstă al Sinodului, mitropolitul Agafanghel al Odessei și Ismailului, la conducerea Mitropoliei Kievului a fost numit mitropolitul de Cernăuți și Bucovina, Onufrie. Sursa citată precizează că mitropolitul Vladimir (Sabodan), cel care a condus Biserica ucraineană timp de mai bine de două decenii, este internat la spital și nu poate să-și exercite funcția. Membrii Sinodului ar fi mers să se convingă personal de gravitatea stării sănătății lui Vladimir, după care, prin vot secret, i-au numit succesorul.

Mitropolitul Onufrie al Cernăuțiului și Bucovinei s-a născut la Cernăuți, fiind vorbitor de limbă română.

Patriarhul Kirill al Rusiei a discutat la telefon deja cu noul ales ucrainean  , pe care l-a asigurat de rugăciunile și susținerea sa, potrivit Serviciului de presă al Patriarhiei BORu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Biserica Ortodoxă Ucraineană are statut de autonomie în cadrul Patriarhiei Moscovei, avînd putere de a-și hirotoni proprii episcopi.