UPDATE. Concluzia anchetatorilor: Avionul Malaysia Airlines a căzut în Oceanul Indian

UPDATE. Concluzia anchetatorilor: Avionul Malaysia Airlines a căzut în Oceanul Indian

Premierul malaezian Najib Razak a anunţat azi că avionul Malaysia Airlines dispărut în urmă cu două săptămâni a căzut în Oceanul Indian.

UPDATE. Familiile pasagerilor au fost anunţate că nu există supravieţuitori, iar "zborul Malaysia Airlines 370 şi-a încheiat călătoria în Oceanul Indian". Premierul Najib Razak a precizat, într-o conferinţă de presă, că ultima poziţie localizată a avionului dispărut pe 8 martie a fost în mijlocul Oceanului Indian, la vest de oraşul Perth. Mai multe obiecte "suspecte" găsite în Oceanul Indian Căutările s-au intensificat astăzi în sudul Oceanului Indian, unde au fost mobilizate numeroase avioane şi nave, după ce au fost observate mai multe "obiecte suspecte", considerate a proveni de la avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, dispărut pe 8 martie. Australia, care coordonează operaţiunile în regiune, a anunţat că a trimis o navă în zonă, cu scopul de a încerca să recupereze aceste două obiecte plutitoare. Operațiunile de căutare au fost intensificate după ce un avion militar de tip Iliuşin-76, mobilizat de către autorităţile chineze, a surprins astăzi noi imagini cu "obiecte suspecte", de culoare albă și având formă pătrată, potrivit agenției China Nouă. De asemenea, aceste obiecte sunt compuse din două elemente relativ mari şi din alte numeroase bucăţi răspândite pe o rază de mai mulţi kilometri

Tot în această dimineață, marina SUA a precizat că a trimis în zonă un sistem de localizare a cutiilor negre. "Este o măsură de precauţie. În cazul în care este confirmat un câmp de fragmente, acest sistem tractat (de tip) TPL-25 (Towed Pinger Locator System) va constitui un atu suplimentar în încercarea de a localiza cutiile negre aparţinând zborului MH370", a precizat comandantul William Marks, un purtător de cuvânt al Flotei a VII-a americane.

Potrivit sursei citate, sistemul TPL-25 este capabil să repereze aceste cutii negre, considerate cruciale, la o adâncime maximă de 6.000 de metri pe fundul mării, captând un semnal acustic. Pe 8 martie, aeronava Boeing 777, care efectua cursa MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing, a dispărut de pe radare la scurt timp după decolare, la bordul avionului aflându-se 239 de persoane, dintre care două treimi erau cetăţeni chinezi.

Ne puteți urmări și pe Google News

La jumătatea drumului. între Malaysia şi Vietnam, avionul şi-a schimbat direcţia, zburând în sens invers, iar sistemele de comunicare au fost dezactivate "în mod deliberat", potrivit autorităţilor malaysiene.

Avionul a continuat să zboare timp de mai multe ore, având rezerve de carburant. CITIȚI ȘI:

  • 13 zile de la dispariţia avionului Malaysia Airlines. Se elucidează misterul?
  • Avionul DISPĂRUT: Franța a transmis NOI IMAGINI prin satelit cu posibile rămășițe ale aparatului
  • UPDATE. AVIONUL DISPĂRUT: Două obiecte "posibil legate" de zborul MH370 au fost observate prin satelit. Imagini de la locul descoperirii
  • Rudele pasagerilor din avionul Malaysia Airlines dispărut ameninţă cu greva foamei