RĂPIRE, FUGĂ SAU ASASINAT? Misterioasa dispariţie a lui Codruţ Marta

RĂPIRE, FUGĂ SAU ASASINAT? Misterioasa dispariţie a lui Codruţ Marta

Fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar a fost dat în urmărire generală de Direcţia de Investigaţii Criminale.

UPDATE: 10.30 Codruț Marta a fost dat în urmărire și au fost anunțate toate autoritățile. Nu există informații că ar fi ieșit din țară. Procurorii de la Parchetul General încearcă să dezlege misterul dispariţiei. Anchetatorii au patru ipoteze de lucru: crimă, sinucidere, fugă din ţară sau răpire.

Procurorii i-au audiat ieri pe soţia şi pe fratele lui Marta. Cei doi au dat mai multe detalii despre ziua de 21 mai 2012, atunci când Marta a fost văzut ultima dată. Fostul oficial a plecat la o întâlnire cu un prieten şi şi-a lăsat telefoanele în maşină. Din acest motiv, bărbatul nu poate fi localizat prin GPS.

Soţia lui Marta a povestit că dispariţia bărbatului său este greu de explicat. Asta pentru că pe 22 mai 2012 trebuiau să plece în concediu, la Monaco. Cuplul avea deja achiziţionate biletele de avion.

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorii i-au mai audiat pe fostul şef al acestuia, Sorin Blejnar, şi pe omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

"Marta este prietenul meu de aproape zece ani şi nu cred o iotă din acuzaţiile şi bârfele la adresa lui", a declarat patronul Realitatea TV. Anchetatorii iau în calcul şi varianta răpirii şi încearcă să afle dacă Marta avea datorii neplătite către partenerii de afaceri.

O altă ipoteză este cea a fugii din ţară. Numele său a fost vehiculat într-o anchetă a DNA, privindu-l pe Peter Attila Racz, trimis în judecată pentru o fraudă de aproximativ 20 de milioane de euro.

Oficiali DNA ne-au declarat că Marta nu era urmărit penal în această anchetă. Marta are, potrivit declaraţiilor de avere, sute de mii de lei şi sute de mii de euro în conturi ca urmare a unor tranzacţii imobiliare.