Editura Evenimentul si Capital

Planul de LUPTĂ al Pentagonului în cazul unei invazii a ZOMBILOR - Misiunea CONOP 8888| Serial EVZ -,,Teatre de Operațiuni"

Carnaval cu zombi pe străzile din Bordeaux, care simulează un atac asupra armatei. O ipoteză de lucru pentru Pentagon
Autor: | | 3 Comentarii | 1908 Vizualizari

Oricât de halucinant ar părea, Departamentul american al Apărării a prevăzut eventualitatea unei invazii a zombilor și necesitatea ca forțele armate să intervină pentru a elimina creaturile avide de carne de om și pentru „a apăra caracterul sacru al vieții umane, al ființelor non-zombi”.

 „Operațiunea CONOP 8888”, numită și „Counter-Zombie Dominance”, figurează cu toate detaliile în rețeaua informatică a Pentagonului. Documentul, datat aprilie 2011 și descoperit de foarte serioasa publicație Foreign Policy, menționează în secțiunea Avertisment: „Acest plan nu este o glumă”.

Dimpotrivă, documentul se vrea un adevărat manual cu instrucțiuni amănunțite privind modul în care trebuie să acționeze comandanții armatei în cazul unei invazii zombi. Mai mult, CONOP 8888 realizează un catalog al morților-vii și al metodelor în care pot fi distruși „zombii vegetarieni”, „găinile zombi” sau „zombii magici-malefici”.

„Planul stabilește repartizarea misiunilor în cadrul planificării de măsuri de urgență fictive pentru a permite centrului comandamentului strategic al Statelor Unite să elaboreze un plan exhaustiv de lansare a operațiunilor militare pentru a apăra oamenii «nonzombi » de amenințările unei hoarde de zombi”, se arată în document.

Și, mai departe: „Pentru că zombii reprezintă o amenințare pentru orice viață de om «nonzombi », centrul de comandament strategic va fi pregătit să apere caracterul sacru al vieții umane și să poarte misiuni de ajutor pentru apărarea oricărei populații umane, inclusiv a adversarilor tradiționali”.

Muza perfectă pentru strategi

Despre ce este vorba, totuși? În 2009 și 2010, experții de la US Strategic Command din Omaha, Nebraska, au încercat să elaboreze o strategie de acțiune și protejare a populației civile în cazul unui pericol major. Ei s-au gândit că zombii ar fi cele mai potrivite modele în jurul cărora s-ar putea modela un asemenea program. „Strategii știau că exemplele de antrenamente folosite în aceste planuri trebuie să țină cont de consecințele politice care apar atunci când opinia publică crede în mod greșit că un scenariu fictiv este un plan de acțiune real”, se arată în documentul Pentagonului. „În loc să ne asumăm un asemenea risc, recurgând, pentru pregătirea trupelor noastre, la scenarii fictive „Tunisia” sau „Nigeria”, folosite la Joint Combined Warfighting School, am ales un scenariu total imposibil pe care nimeni nu l-ar putea lua, din greșeală, drept un plan real”, explică experții Pentagonului. Comandantul de navă Pamela Kunze, purtătoare de cuvânt a Centrului de Comandament Strategic, a recunoscut existența documentului pe „un site de internet securizat”, dar a dezmințit că ar fi vorba de un plan al US Strategic Command.

Într-un mail transmis redacției Foreign Policy, ea a detaliat: „Documentul este un instrument de lucru folosit în cadrul unui exercițiu de formare internă, în care elevii învață conceptele de bază ale planificării militare și elaborării ordinelor grație unui scenariu fictiv destinat antrenamentului”.

Găinile zombi ies din pământ, săpând cu ghearele

Pentru niște strategi militari, care se presupune că sunt caracterizați de sobrietate, autorii CONOP 8888 fac dovada unei imaginații fecunde, mai degrabă demnă de Warner Brothers, decât de Pentagon. Astfel, „scenariul cel mai amenințător” vorbește despre un atac al zombilor, în timpul căruia s-ar înregistra un foarte ridicat nivel de „transmisibilitate”: mulți zombi mănâncă mulți oameni, alți oameni, care scapă „doar mușcați”, se infectează, nimeni nu este în stare să găsească un antidot eficient.

Așa cum am arătat, zombii sunt de mai multe feluri. Astfel, „zombii vegetarieni” sunt „forme de viață zombi, apărute dintr-o cauză oarecare, dar neprezentând nici o amenințare directă pentru oameni, deoarece se hrănesc doar cu plante”.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate