Editura Evenimentul si Capital

Mişcarea Populară îi cere lui Cioloş HG pentru publicarea listei tuturor titlurilor doctorale validate de MEC

Autor: | | 4 Comentarii | 590 Vizualizari

Mişcarea Populară îi cere premierului Dacian Cioloş ca în prima şedinţă a Guvernului să se adopte o Hotărâre prin care MECS să fie obligat să publice lista tuturor titlurilor doctorale validate de minister în ultimii 25 de ani, dar şi să dispună schimbarea componenţei Consiliului Naţional de Etică.

 În solicitarea adresată premierului, MP îi aminteşte lui Dacian Cioloş că una dintre primele măsuri anunţate atunci când a venit la guvernare a fost "transparenţa totală a actului administrativ".

"Faţă de amploarea pe care a luat-o fenomenul de plagiat în rândul demnitarilor, de care este afectat şi guvernul dumneavoastră, vă solicităm că în prima şedinţă a guvernului să adoptaţi o Hotărâre de Guvern prin care: 1. Ministerul Educaţiei să fie obligat să publice, în maximum 48 de ore, lista tuturor titlurilor doctorale validate de minister în ultimii 25 de ani. Lista va cuprinde numele beneficiarilor, titlurile tezelor de doctorat precum şi conducătorul de doctorat. 2. Toate universităţile care au, sau au avut şcoli doctorale, sunt obligate să pună la dispoziţia oricărui solicitant, în maximum 48 de ore, copii după orice teză de doctorat solicitată. În perspectivă, să fie imediat activat portalul titlurilor doctorale, pe care să se înceapă publicarea tuturor tezelor de doctorat. 3. Să dispuneţi schimbarea componenţei Consiliului Naţional de Etică, acum subordonat politic ministrului Educţiei, deci Guvernului, cu specialişti de largă recunoaştere internaţională, neafiliaţi politic, cu doctorate obţinute la universităţi de prestigiu din UE şi America, şi care să asigure obiectivitatea şi profesionalismul analizării originalităţii tezelor de doctorat. 4. Toţi posesorii de titluri doctorale dovedite ca fiind incorect obţinute, să-şi piardă imediat titlul de doctor şi să restituie statului sumele încasate ca indemnizaţii în baza titlului doctoral", menţionează MP în solicitare, potrivit unui comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Reprezentanţii Mişcării Populare mai spun că, fără aceste prime măsuri decisive, nu vor avea "dovada că premierul României are voinţa şi determinarea de a trece de la vorbă la fapte, şi toate bunele intenţii afişate vor sfârşi într-o deziluzie lamentabilă".

Pagina 1 din 1


Tag-uri:

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate