Editura Evenimentul si Capital

Acuzații grave la adresa lui Traian Băsescu: ”Am fost bătut din cauza fostului președinte al României”

17-05/08-basescu-rzv-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 3173 Vizualizari

Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu, a declarat vineri, la Antena 3, în emisiunea Danei Grecu că a fost bătut din cauza afirmațiilor făcute despre Traian Băsescu, la emisiunea ”Sinteza zilei”.

”Am fost victima unei lucrături”, a declarat, de pe patul de spital, Profesorul Mircea Oprean.

Vă reamintim motivele disputei dintre Oprean și Băsescu

Într-o emisiune ”Sineza zilei” de la sfârșit de aprilie, Oprean a făcut următoarele afirmații: „Era vorba de comerț între americani și România. Importam din America piei crude de animale și făceam bocanci pentru armată. Noi le dădeam bocancii americanilor, ei ne dădeau pieile. Noi aveam reprezentantul nostru care vedea ce încarcă americanii în vapor, ei aveau un om care verfica ce încărcăm noi la Constanța. Vapoarele se întâlneau la Anvers. Acolo trebuia să fie închiriat un vapor pentru ca să se facă transbordarea de pe unul pe altul. Vapoarele au ajuns la timp și cel din America și cel de la Constanța dar, nu era vaporul pe care l-a închiriat domnul Băsescu. Au stat vapoarele două trei zile și nu au mai putut sta că plăteau foarte mult în dana portului. Au plecat americanii cu pieile înapoi, ai nostri cu bocancii. El ce făcuse; închiriase vaporul de la compania statului român și a făcut o bișniță, adică dus în altă parte blugi, băuturi, țigări, nu se știe ce a dus. Evident că mergând pe mare nu poți să te descurci să vii la timp. Când a fost desconspirat s-a demonstrat că așa a fost. El fiind mână în mână cu cei de la Securitate a vorbit cu ei. Era omul lor, evident. Bani a dat și ălorlați și atunci, ăia de la Securitate au venit și i-au spus socrului meu că de fapt au făcut o acțiune în interesul statului român și, că ei, au trebuit să facă asta și așa s-a întâmplat... Și (Ceaușescu n.r.) a înghițit-o. Avea foarte mare trecere la soacra mea. Că oamenii care au ceva rău în ei se apropie.”

Și despre CNSAS Mircea Oprean a făcut dezvăluiri: „Primii membrii CNSAS erau securiști care și-au distrus dosarele ca să nu li se afle trecutul și care au ajuns membrii în guvernele care s-au succedat la putere. Nu știu aceste detalii, deci cum erau ei, dar erau o structura toți, toți. Oameni mari de cultură, foști miniștrii în repetate guverne, care au fost membrii CNSAS, și și-au distrus dosarele. Ne merităm soarta.”

În data de 2 mai 2017, Traian Băsescu i-a răspuns acuzațiilor lui Mircea Oprean: „Domnul Marius Oprean spune altă trăsnaie, cum am primit eu bani din ţară la Anvers fiind să angajez un vapor care trebuia să care piei de vacă venite din America şi eu trebuia să descarc pieile de vacă şi să le încarc pe un vapor pentru care primisem bani de acasă să-l angajez. Acest domn Oprean este de pe altă planetă. Eu am servit o companie care ea punea la dispoziţie vapoare şi nu închiria vapoare. Eram reprezentantul companiei de navigaţie Navrom, deci n-aveam cum să închiriez vapoare pentru alţii pentru că noi dădeam vapoare. Mai mult, navele nu se angajau niciodată din străinătate. Angajarea navelor pentru transport se făcea numai de serviciul companiei. Ei negociau contractele, ei asigurau capacităţile de care aveau nevoie agenţii economici români cu nave proprii, nu cu nave închiriate”, a declarat Traian Băsescu, afirmând că Oprean a rămas cu „năravurile lui socru-său şi ale soacră-sii”.

„Fabulatorul (Mircea Oprean - n.r.) nu spune nici mai mult, nici mai puţin decît că am angajat eu nava, dar i-au rămas lui ta-su mare pieile de vacă pe cheu pentru că eu am pus nava să facă contrabandă, adică am încărcat-o cu blugi, ţigări şi whiskey şi am trimis-o să facă contrabandă în loc să-i aduc lui socru-su pieile de vacă ca să facă bocanci. Asta e explicaţia pe care a dat-o. S-a pierdut producţia de bocanci din cauza mea, după mintea lui Oprean”, a susţinut Băsescu, citat de news.ro.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate