Editura Evenimentul si Capital

Mircea Geoană, audiat la Tribunalul București. Fostul senator a dat explicații despre ceasurile de lux primite de la Vanghelie

Mircea Geoana
Autor: | | 4 Comentarii | 1382 Vizualizari

Mircea Geoană, fost ministru de Externe, a trebuit să dea explicaţii despre cele trei ceasuri de lux pe care le-a primit cadou de la Marian Vanghelie, care ar fi fost cumpărate din banii pe care fostul edil i-ar fi primit drept mită.

Mircea Geoană, audiat în dosarul lui Vanghelie: Depoziţia pe care am făcut-o în fazele anterioare este cunoscută. 

Un singur aspect doresc să precizez: cele trei ceasuri primite de la Vanghelie Marian erau simple cadouri cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani. Nu ai făcut obiectul niciunei discuţii cu acesta. Mi le-a oferit în calitate de coleg fără nicio conotaţie politică. Nu cunosc nimic cu privire la provenienţă lor. 

Procuror: Ce marca erau? 

Geoană: Nici acum nu ştiu dar le-am predat ofiţerului de poliţie. Cu acea ocazie s-au consemnat modelele şi seriile. Nu îmi amintesc, că am făcut 50 de ani în 2008. 

Avocat: Aveaţi reprezentarea că au provenienţă ilicită? V-a cerut ceva la schimb? 

Geoană: Nu am avut nicio suspiciunea că ar proveni din alte fapte decât licite. Niciodată Vanghelie nu mi-a cerut favoruri în schimb sau contraservicii. 

Avocat: Vi s-a părut ciudat să primiţi cadouri scumpe? 

Geoană: Nu sunt specialist. Dacă eşti neofit, nu cunoşti...nu mi-a atras atenţia, erau cadouri primite cu ocazia unei aniversări rotunde. Nu mi s-au părut deosebite. Dacă ştiam că sunt scumpe mă purtăm altfel cu ele. Nu sunt amator de ceasuri şi de podoabe. 

Avocat: L-aţi perceput că un om bogat pe Vanghelie? 

Geoană: Nu pot preciza dacă inculpatul îşi permitea să cumpere aceste cadouri. Că lider politic nu aveam acces la fişa veniturilor dar având în vedere semnele exterioare nu părea ieşit din comun. Nu mă duceam să verific declaraţiile de avere ale colegilor, e sarcina ANI. Nu era o noutate pentru noi faptul că Vanghelie avea o situaţie materială peste medie. 

Avocat: Le-aţi dus la Poliţie? 

Geoană:Am fost solicitat telefonic de către un ofiţer de caz să mă prezint pentru a da o declaraţie şi să predau eventualele obiecte primite de-a lungul timpului de la Vanghelie. 

Avocat: A fost presat? I s-a spus că Vanghelie a făcut denunţuri împotriva lui, a lui Oprea? 

Geoană: Nu... 

Judecător: Se respinge. 

Procuror: E important să consemnaţi că nu s-au făcut presiuni. 

Avocat: Păi atunci trebuie să îmi admită întrebarea. 

Judecător: S-ai făcut presiuni? 

Geoană: Arăt că nici asupra mea nici asupra altor persoane din anturajul meu nu s-au exercitat presiuni sprea a da declaraţia de la urmărirea penală. 

Avocat: Dosarul e unul politic? 

Geoană: Din punct de vedere public şi politic a existat un conflict între gruparea di care făcea parte Vanghelie. Nu am cunoştinţă că în speţă în cauza să fi existat interfernte politice sau instituţionale dar e de notorietate că s-au folosit tehnici neortodoxe de-a lungul timpului în războiul politic, în alte cazuri decât cea de faţă. 

Procuror: Erau scumpe? 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate