Editura Evenimentul si Capital

Ministrul Turismului, Mircea Dobre: Echipele de control nu vor mai veni să „omoare” agentul economic

Autor: | | 1 Comentarii | 1652 Vizualizari

Aflat pe litoral pentru a verifica nivelul de pregătire în vederea deschiderii sezonului estival, ministrul Turismului, Mircea Dobre, a dat asigurări că agenții economici nu vor mai fi asaltați de echipele mixte de control cu scopul de a fi amendați. El a răspuns astfel președintelui Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, care s-a plâns că ANAF-ul își trimite, periodic, inspectorii în control, “ca la Hollywood”, în zeci de mașini.

Ministrul Mircea Titus Dobre susține că vor fi controale pe litoral, inclusiv de 1 Mai, dar nu precum cele din anii trecuți. “Nu pot acum să vă spun din punct de vedere al ANAF-ului dar în discuțiile pe care le-am avut cu dânșii nu cred că va apărea această chestiune legată de un control tematic, anume, exact când este 1 Mai”, a spus ministrul Turismului. El nu crede că vor mai avea loc incidente asemănătoare celor de anul trecut din minivacanța de 1 Mai când mașinile ANAF au fost vandalizate în Vama Veche și Mamaia.    Din discuțiile pe care ministrul Turismului le-ar fi avut cu ANAF, se va adopta sistemul prevenției.  “Pe noi, guvernul, asta ne interesează, să discutăm despre prevenție. În primul rând. Cei care se ocupă de controale nu vor mai veni să omoare operatorul economic. Orice om poate să greșească, orice operator economic. Și atunci, pe baza unor planuri de măsuri pe care le dăm operatorilor economici trebuie să le dăm un termen  rezonabil în care să își rezolve deficiențele. Dacă nu și le rezolvă, atunci putem să discutăm despre o penalizare”, a precizat Mircea Dobre.

Președintele FPTR, Mohammad Murad, l-a întrebat pe ministrul Turismului ce acțiuni de promovare a litoralului a demarat având în vedere că la mare vin, anual,  peste două milioane de turiști. A aflat astfel că în momentul preluării portofoliului, Mircea Dobre nu a găsit nicio strategie de promovare a României care să fi fost întocmită de vechea guvernare. “În atari condiții lucrăm la o strategie, suntem aproape de finalizare”, a  spus ministrul, admițând că, cel puțin deocamdată, nu poate fi vorba de sume alocate pentru promovarea externă sau internă a țării. 

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate